CUM SA-TI ÎNVINGI NELINIȘTEA (1)

61673c0d709e87f79a38943968218fb2“Nu vă îngrijorați de viața voastră”

(Matei 6:25)

lată câțiva pași prin care poți învinge neliniștea:

1) Vorbește cu Dumnezeu. Nu te lamenta că ți s-a prăbușit afacerea; roagă-L pe Dumnezeu să te ajute. Nu te plimba de colo-colo în sala de așteptare a spitalului; roagă-te pentru o operație reușită. “Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre (neliniștile, preocupările și temerile), căci El Însuși îngrijește de voi” (1 Petru 5:7).

2) Nădăjduiește in Domnul. “Taci înaintea Domnului, și nădăjduiește în El” (Psalmul 37:7). Prima minune a Domnului Isus a avut loc la o nuntă. Au rămas fără vin, ceea ce reprezenta un dezastru social în acele vremuri. Maria ar fi putut da vina pe gazdă pentru că nu s-a organizat bine sau pe invitați pentru că au băut prea mult, dar ea a venit cu această lipsă la Domnul Isus, iar El i-a rezolvat problema. Poți face și tu la fel. Evaluează problema, apoi adu-o înaintea Domnului în rugăciune.

3) Nu lăsa ca temerile tale să-ți ia tot ce ai mai bun. Când aterizează un țânțar pe tine, nu spui: “Mă ocup de el imediat”. Nu, îl ucizi înainte să te înțepe. Fii la fel de hotărât și în privința îngrijorărilor tale. In clipa în care apar, ocupă-te de ele. Înainte de a te pripi să diagnostichezi acea umflătură ca fiind cancer, du-te la medic. In loc să presupui că nu vei scăpa niciodată de datorii, consultă un expert financiar. Treci la acțiune, nu te consuma!

Horace Bushnell a spus: “Neliniștea este o lipsa de convingere sau o groază irațională. Nu ai nici un drept să-i dai cale liberă. Credința deplină în Dumnezeu o pune pe liber”. Crucile pe care le ducem în spate referitoare la neliniștea legată de viitor nu sunt cruci care vin de la Dumnezeu. Așadar, încredințează-ți neliniștea Domnului și las-o acolo!

________________________

Meditatie  CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI coordonatori Bob & Debby Gass , www.fundatiaseer.ro – trimisa de Lidia Miu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.