ORADEA: Zece mii de oameni în stradă, pro-FAMILIA (bărbat + femeie)

protest-oradea-coalitia-familiei-14-650x435Ploaia nu i-a speriat pe orădeni, care au făcut ca Piața Unirii să devină neîncăpătoare!

Oamenii prezenți militează pentru eliminarea posibilității căsătoriei între persoanele de același sex, și cer modificarea articolului 48 din Constituția României unde, după spusele lor, „definirea familiei lasă loc de interpretări”. La ora actuală Constituția spune că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Astfel, dorințele protestatarilor sunt ca în Constituție, să se adauge că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

protest oradea coalitia familiei (13)

Cer un referendum

Miile de protestatari au adus cu ei pancarte pe care erau inscripționate „Milioane de români cer referendum pentru firesc Coaliția pentru Familie”, sau „Adunare Publică pentru modificarea Art. 48, al. 1 din Constituția României”. Astfel ei cer un referendum pentru modificarea Constituției, în ziua de 11 decembrie, zi în care vor avea loc și alegerile parlamentare.protest oradea coalitia familiei (16)

Pe lângă toți membri familiei Bodnariu, la protest au mai fost prezenți și episcopul ortodox Sofrinie Drincec, cât şi episcopul romano catolic, László Böcskei.

protest oradea coalitia familiei (22)

______________________________________________________
Sâmbătă, 22 octombrie, ora 11,00, familia Bodnariu: Marius, Ruth şi copiii, vine să susţină păstrarea familiei în forma tradiţională. La adunarea publică organizată de Coaliţia pentru Familie sunt aşteptaţi 10.000 de oameni de toate categoriile sociale, de toate vârstele, indiferent de religie. În cadrul unei conferinţe de presă organizată vineri la Hotel Continental, iniţiatorii acţiunii au explicat din toate perspectivele demersul lor: juridic- avocat Alina Bonchiş, cel al unei mame, bunici, străbunici- Mioriţa Săteanu, cetăţean de onoare al Oradiei, al reprezentantei Femeilor Creştine- Viorica Cherteş, al reprezentantului Colaliţiei pentru Familie, la nivel naţional- Ioan Şolea, dar şi a unui tânăr părinte- Florin Iosif.

Continue reading Bihon.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.