POVESTEA SAVANTULUI care l-a ECLIPSAT până şi pe Einstein cu INTELIGENŢA IEŞITĂ DIN COMUN.

kem-peek-465x390Kim Peek, savantul autist

Autor: Dodo Romniceanu

A fost una din cele mai fabuloase minţi din câte s-au văzut vreodată iar incredibila sa personalitate a inspirat un legendar personaj de cinema. A devenit “mega-savant” la 15 discipline diferite, reuşind să lectureze două pagini în acelaşi timp, cu o viteză uluitoare: 8-10 secunde.

Kim Peek s-a stins pe neaşteptate în decembrie 2009, la vârsta de 58 de ani, dar a rămas în istorie drept savantul autist care a inspirat personajul principal din “Rain Man”, Raymond Babbitt, interpretat magistral de Dustin Hoffman.

Fantastica poveste a vieţii sale, geniul său, neputinţă de a executa operaţiuni simple cum ar fi îmbrăcatul sau aprinsul luminii au fascinat o lume întreagă. Cazul său a atras chiar şi atenţia NASA care a vrut să descifreze “mecanismul” graţie căruia memoria savantul devenea şi mai bună pe măsură ce înainta în vârstă.

Născut în 1951, în Salt Lake City, Utah, Kim Peek fusese diagnosticat cu retard mental sever, motiv pentru care părinţii săi au fost îndemnaţi să-l interneze definitiv într-o clinică de specialitate şi să-şi vadă mai departe de viaţă. Dar soţii Peek au respins categoric o asemenea varianta şi au încercat să-l crească pe Kim, alături de ceilalţi doi copii ai lor, într-un mediu familial normal şi sănătos.

Continue reading EVZ.ro

_____________________________

13. Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele:
14. Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
15. Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.
16. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
17. Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor! (Psalm 139)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s