Papa Francisc schimbă macazul din mers!

papa_francisc_20809100_18039400-500x283Mexic: Papa Francisc sprijină fățiș protestele anti-gay

În ciuda demersurilor precedente oarecum favorabile homosexualității, prin care acțiunile Papei Francisc indicau îndreptarea în direcția în  care Biserica Catolică ar fi deschisă căsătoriilor gay, iată că Papa și-a exprimat sprijinul pentru protestele din Mexic  împotriva căsătoriei gay.

Protestele au apărut după ce Presedintele Enrique Pena Nieto a propus ca dreptul la căsătorie între persoanele gay să fie garantat în întregul Mexic. Deoarece în prezent, doar câteva orașe mexicane recunosc căsătoriile între homosexuali.

Faptul ca Papa Francisc a sprijinit protestele demonstrează, fără îndoială, că opiniile sale privind această problema sunt la fel de tradiționale ca și cele ale predecesorilor săi, aprecia intr-un raport recent WRN.

Președintele mexican a anunțat planul său pentru un nou proiect de lege care ar legaliza căsătoriile gay in Mexic, iar populația predominant catolică si-a demonstrat rapid opoziția.

Mexic – Căsătorii gay și… educatia de gen în școală

Condusi de episcopii mexicani și de Frontul Național pentru Familie, zeci de mii de mexicani, în majoritate catolici, s-au strâns laolalta într-un miting, opunându-se acestei mișcări. Propunerea lui Nieto include, totodata, modificări la adresa planului de învățământ existent, intentionând includerea educației de gen. Educația de gen a cunoscut intotdeauna o opozitie din partea Papei, care a numit-o o “colonizare ideologică”.

Anterior, Papa a vorbit aspru la adresa educației de gen și a modului în care ea ii învață pe copii ca “este în regulă să fie transsexuali”. Pontiful crede că aceasta nu constituie doar un act împotriva lui Dumnezeu, ci, de asemenea, un mod sistematic de manipulare a copiilor pe aceasta tema.

Adresandu-se mulțimii care aștepta binecuvântarea, in aceasta duminică, Papa a declarat că sustine orice persoană care apără “viața de familie”. Acesta a fost un raspuns de sustinere față de protestatarii din Mexic. Luând cuvântul după rugăciunea Angelus, Papa Francisc a mai precizat că el îi susține pe episcopi și clerul din Mexic, care sunt implicați activ în apărarea valorilor familiei  tradiționale. De asemenea, el a făcut aluzie la convingerea Bisericii că solicitarea de drepturi pentru homosexuali dăunează căsătoriei tradiționale, adăugând că viața de familie, astăzi, necesită o îngrijire pastorală și culturală mai puternică decât oricând înainte.

Sursa: lonews.ro / infocrestin.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.