Steve McQueen – În ultimii ani de viață s-a interesat de Dumnezeu!

steve-mcqueenTraducere: AgnusDei, Sursa – Video

Steve McQueen a fost un actor foarte apreciat și renumit în toată lumea.

A fost considerat ca fiind bărbatul cel mai „cool” care a trăit  vreodată. A fost numit regele lui „cool”. A jucat în multe filme, printre care: Cei șapte magnifici, Glonțul, Marea evadare. A fost un pilot de curse și era neobosit, mereu în mișcare.

Tatal său l-a abandonat încă de copil mic, iar mama lui era alcoolică și s-a divortat și recăsătorit de mai multe ori. Doi dintre tații lui vitregi îl băteau mereu. La varsta de noua ani a ajuns sa fie copil de strada fiind arestat de mai multe ori. O perioada de timp s-a alaturat circului, si isi cauta un scop si un rost pentru viata lui. A luat apoi cursuri de actorie, la care a fost foarte bun si intr-un timp foarte scurt a devenit vedeta numarul unu al filmului.

In anii 1960 si la inceputul anilor  1970, totul a devenit gratis pentru el, droguri, sex, si asa mai departe, iar Steve le-a apucat pe toate. A fost cel mai bine platit actor din Holywood, avea femei, masini, bautura, faima globala, bani. Odata a fost intrebat de cineva daca crede in Dumnezeu, la care el a raspuns: ,,Eu cred in mine!” Asa era  felul lui de traire…

Dar dupa toate acestea a atins punctul culminant si s-a saturat de felul acesta de traire, deconectandu-se de totul. Doctorii i-au spus ca avea ceva probleme cu plamanii si ca trebuie sa plece din Los Angeles. Steve s-a mutat in anul 1978 si a incercat sa inceapa o viata nouă, intr-un orasel mic aproape de Ventura unde s-a casatorit a treia oară (1980). Sotia lui (Barbara Minty) a scris o carte despre viata lui Steve, intitulată „Steve McQueen the last mile”(Ultima mila a lui Steve Mc Queen), in care a scris despre Steve McQueen ca in cei cincizeci de ani cât a trăit, a avut tot ce si-a dorit, dar un singur lucru nu avea si pe care-l dorea din toata inima, „pacea lăuntrică”.

Dupa ce a plecat din Los Angeles si-a cumparat un avion, dar nu stia sa zboare. A intrebat prietenii lui daca stiu sa-l invete sa zboare si acestia i-au spus despre o persoana cu numele de Sami Mason care avea pe la 65 de ani. Sami era un fost pilot pentru compania Lockheed. El si Steve, erau foarte mult impreuna la cockpitul avionului in timpul  in care Steve invata sa piloteze. Au inceput sa vorbeasca despre viata si despre rostul vietii. Steve a observat ca era ceva diferit despre Sami si l-a intrebat dupa un timp: ”Sami ce este diferit despre tine?” Și Sami i-a raspuns: „Steve ,este relatia mea personala cu Isus Christos”.

Steve a fost intrigat de acest raspuns si atunci Sami l-a invitat sa mearga la biserica impreuna cu  el. Spre surpriza lui, Steve McQueen a aparut la biserica si pastorul, numele lui este Leonard Dewitt, a stiut ca actorul faimos venea la biserica, si le-a spus membrilor sa-l lase in pace, si sa-l lase sa vina fara ca sa se simta stingherit, si ei au ascultat. Într-o zi Steve Mc Queen s-a dus la pastorul Dwitt sa stea de vorba cu el. Steve avea foarte multe intrebari pentru Pastor, printre care a intrebat cum arata Dumnezeu, daca El iarta pacatele, si dupa ce pastorul i-a dat raspuns la toate intrebarile, Steve i-a spus ca acum totul este in regula, ca a primit raspuns la toate intrebarile lui. Pastorul atunci ii spune  lui Steve: ”Am si eu o intrebare pentru tine, Steve!” Steve atunci zambeste si-i zice pastorului: ”Vrei să stii daca sunt născut din nou, nu-i asa?” ,,Da,” – i-a raspuns pastorul.. La care Steve îi raspunde: “Da, pastore, sunt nascut din nou, am iesit la altar atunci cand ai facut invitatie, cu doua saptamani in urma, si m-am predat Domnului Isus Christos.

Multi oameni nu stiu aceasta istorisire. Toti care l-au cunoscut pe Steve au spus ca transformarea sa a fost imediata si dramatica. Statea ore in sir rugandu-se si citind din Biblie. Isi ducea toata familia si prietenii la biserica, incerca sa repare toate lucrurile rele pe care le-a facut inainte de a se intoarce la Dumnezeu. Voia sa stie tot mai mult si a cerut pastorului daca poate, sa se intalneasca cu el in fiecare saptamana. Steve continua sa creasca spiritual timp de un an de zile, dar a inceput sa se simta tot mai rau. Și cand s-a dus la doctor acesta i-a spus ca are o stire tragica pentru el. Că mai are doar câteva luni de trăit, datorita unui cancer incurabil care s-a raspandit prin tot corpul lui.

El s-a dus apoi la pastor si i-a spus aceasta veste, spunandu-i ca acum ca s-a intors la Dumnezeu ar mai vrea sa traiasca, dar daca nu va trai, singurul motiv care-l regreta este ca nu a reusit sa spuna prietenilor si oamenilor indestul despre Dumnezeu. Stiind ca va muri, a mai avut o dorință. A intrebat pe pastor daca poate sa vorbeasca cuBilly Graham sa vina sa-l viziteze.  Pastorul Dewitt a luat legtura cu marele Evanghelist Billy Graham, care s-a dus la spital sa-l viziteze pe Steve Mc Queen.  Steve era tinut la aparatul de oxigen.

Billy Graham cand l-a-ntâlnit, a vazut o scanteie in ochii lui albastri, si era foarte cordial si-i povestea cum Dumnezeu i-a schimbat viata. Steve trebuia sa mearga la operatie ca sa i se scoata o tumoare mare, si isi cauta Biblia, dar nu si-a adus aminte unde a pus-o. Billy Graham i-a spus lui Steve sa ia Biblia sa. I-a dat lui Steve Biblia sa si a semnat-o dupa care Steve a fost dus la camera de operatie. Doctorii in timpul operatiei au scos afara tumoarea, dar cand a fost pus la reanimare dupa operatie, Steve a murit din cauza unui atac de cord. L-au gasit pe Steve McQueen culcat pe pat, cu Biblia primita de la Billy Graham, deschisa, cu mainile pe ea, alaturi de versetul din Ioan 3:16. El a plecat chiar in prezenta lui Dumnezeu.

Ioan 3:16 – ,,Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Toti oamenii au nevoie de Isus, de la cel mai mic pana la cel mai mare, de la cel mai tanar pana la cel mai batran, toti avem nevoie de Isus!

Website – htip://www.harvest.org

Greg Laurie talks about the conversion of Steve McQueen at the 2016 SoCal Harvest.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.