Statul islamic victimizează copiii

copii_torturati_61496700

Adulții par să devină tot mai indiferenți față de efectele multiple dar și negative al comportamentului lor asupra copiilor.

Asta a fost, mai mult sau mai putin, tema comună a mai multor comentarii publicate de noi vara aceasta. Adulții sunt egoiști. Se gândesc doar la ei. Suntem mai mult preocupati de realizarea personală decât de realizare celor din jurul lor, si mai ales a copiilor. Altruismul e in declin, inclusiv când e vorba de copii în general.

In ultima generatie, noi, adultii, ne-am arogat multe drepturi – lucru cu care ne mândrim – dar ignorăm efectele de multe ori nocive ale “drepturilor” noastre de adulți asupra copiilor. De fapt, drepturile omului ar fi mai bine si corect numite drepturile adulților nu drepturilor omului. Fiindcă si copiii sunt oameni. Ei, adica oamenii sub 18 ani, constituie 30% din populația lumii. Inflația drepturilor adultilor creste de la zi la zi, dar la fel creste si penuria de responsabilități.  Ne-am decretat un drept la pornografie, avort, căsătorii intre persoane de acelasi sex, eutanasie, suicid asistat, am institutionalizat revolutia sexuală, fără să socotim efectele acestor “drepturi” asupra copiilor. Astazi scriem despre o alta calamitate cauzata de adulti care bântuie prin lume – victimizarea copiilor in zonele de conflict armat, acordând o atentie deosebita victimizarii copiilor de militantii Statului Islamic.

 Copiii victimizați de conflictele armate

 Copiii ca victime ale razboiului nu sunt un fenomen nou. Au existat mereu in istorie. Dar astazi fenomenul acesta ar trebui sa fie nu doar o aberatie ori o raritate, ci mai ales condamnat de intreaga comunitate internationala considerind multiplele tratate si instrumente internationale care condamna agresiunea armata, violenta si crimele impotriva umanitatii. In epoca moderna, crimele acestea impotriva copiilor au fost facute atit de nazisti cit si de sovietici. In Norvegia anilor 40 soldatii germani au fost incurajati sa lase insarcinate femei norvegiene pentru a produce o rasa superioara de fiinte umane, blonzi cu ochi albasti, care sa populeze Reich-ul de 1000 de ani. 10.000 de astfel de copii au fost nascuti in anii razboiului in Norvegia. Legi speciale au fost adoptate in Norvegia dupa razboi care au stigmatizat acesti copii, expunindu-i discriminarii si marginalizarii intentionate. Acesti copii erau numiti “copii nazisti”, iar mamele lor “prostituate germane”. In deceniul trecut acesti copii au dat Norvegia in instanta in Curtea Europeana a Drepturilor Omului cerind compensatii si daune morale, dar fara succes. CEDO le-a respins actiunea.

 Soldatii lui Stalin au facut la fel. Spre deosebire de soldatii lui Hitler in Norvegia, cei sovietici au violat femeile pentru a-si domoli impulsul sexual. Istoria aceasta tragica a fost recent portretizata intr-un film francez, Inocentii, a lui Anne Fontaine. [Detalii: https://www.commonwealmagazine.org/innocents]

Filmul descrie un eveniment real al anului 1945 in Polonia când soldati sovietici au intrat intr-o mănăstire de călugărițe si le-au violat, lăsându-le însărcinate. Rusinate, măicuțele au păstrat incidentele în secret. Pentru o vreme, pentru ca spre sfârsitul anului au inceput să se nască copiii, călugărițele fiind prinse intr-o dilemă de neinvidiat – cum sa explice lucrurile acestea rușinoase ierarhiei bisericești?

 Istoria victimizarii copiilor de către cei mari se deruleaza si astazi sub ochii nostri. Fie ca e vorba de Europa, de Africa, ori de Orientul Mijlociu, copiii continua sa fie victimizati de generatia care i-a adus pe lume, adica adultii care isi aroga dreptul la violenta si de a face razboi. In anii 90 femeile au fost violate în inima Europei – Bosnia, lăsând in urma mii de copii fără tați (cunoscuți/implicați), care până astazi sunt ostracizati si marginalizati. Actiuni au fost demarate prin UNICEF pentru compensarea acestor copii si pedepsirea agresorilor, dar, la fel ca si in cazul norvegian, fara succes. In Uganda, femei au fost luate captive si tinute in sclavie sexuala de asa numita Lord’s Army al carui lider inca ramine in larg. Si aceste femei au nascut mii de copii in captivitate. Cazuri similare au avut loc in Sierra Leone, Congo si Sudan. In Ruanda anilor 90 aproximativ 20.000 de copii au fost nascuti in captivitate pe durata genocidului armat când mii de femei au fost si ele rapite si ținute in sclavie sexuala de catre soldati. Reintegrarea acestor copii in societate si readucerea lor la normalitate e un lucru greu, in primul rind din cauza atitudinilor si prejudecatilor adultilor.

 Copiii victimizați de Statul Islamic

 Militantii musulmani practica si ei, cu aviditate, rapirea femeilor si constrangerea lor in acte sexuale care rezulta in copii nascuti in captivitate. Cazul cel mai mediatizat este al teroristilor lui Boko Haram care acum citiva ani au rapit peste 100 de fete adolescente de la o scoala crestina din Nigeria, fara ca cineva sa le fi dat acestor fete de urma.

 Pe lîngă aspectele care in mod obisnuit sunt asociate cu rapirea femeilor de catre teroristi ori militanti in zonele de conflict, in cultura si contextul islamic lucrurile stau si mai rau. Relatiile sexuale cu minorii sunt mai putin criticate, iar asa numita sclavie sexuala pare a fi justificata. Recent, un imam a fost auzit sa declare ca liderilor jihadisti li se permite sa tina femei tinere in sclavie sexuala. Si tot recent un video clip a facut inconjurul lumii despre un barbat de 60 de ani din Afganistan care s-a “casatorit” cu o fata de 6 ani! Inregistrarea video a fost distribuita pe canalele de socializare din Afganistan, si o puteti urmari aici: http://www.dw.com/en/afghan-activists-concerned-about-rise-in-child-marriages/a-19444332. Casatoriile minorilor sunt interzise in Afganistan, la fel ca si in alte tari musulmane, dar practica continua.

 In prezent, Statul Islamic (SI) e “campionul mondial” la victimizarea copiilor. SI detine in captivitate mii de copii in Siria si Iraq, indoctrinindu-i in Coran si pregatindu-i sa devina soldati fideli viziunii Statului Islamic si teroristi. Detaliile acestei practici de lunga durata le aflam dintr-un articol publicat la sfarsitul lui iulie de Spiegel International, First Come the Sweets, then the Beheadings (“La inceput vin dulciurile iar apoi decapitarile”) [http://www.spiegel.de/international/world/islamic-state-how-the-is-trains-child-soldiers-a-1103941.html]

 Copiii sunt antrenati pentru actiuni militare in Mosul in Iraq. La inceput vine ademenirea lor cu dulciuri si droguri, iar apoi despartirea de familie. Acesti copii sunt numiti “puii de lei ai califatului islamic”, un termen desemnat sa impresioneze mintile baietilor. Fetele sunt numite “perlele califatului islamic” si tinute separat de baieti. Sunt voalate, tinute acasa si invatate cum sa-si ingrijasca viitori soti. Baietii sunt indoctrinati in islam iar apoi pregatiti sa detoneze bombe in locurile aglomerate din spatiul public. Sunt dusi sa urmareasca pe viu decapitarea  “infidelilor”, a apostatilor, si a inamicilor Statului Islamic, si sa invete cum si ei la rindul lor sa decapiteze pe altii. Doneaza sange pentru teroristii islamisti, si devin informatori si spioni. Sunt ochii si urechile Statului Islamic.

 Câți sunt? Se estimeaza ca aproximativ 1.500 de copii lupta pentru SI in Siria si Iraq si ca aproximativ 31.000 de femei sunt insarcinate in zonele controlate de militantii Statului Islamic. Alti copii sosesc in tinuturile de sub controlul teroristilor impreuna cu parintii lor care se alatura Statului Islamic. Se spune, de exemplu, ca 50 de copii din Marea Britanie locuiau cu parintii lor in teritoriile SI in 2016. Alti copii sunt rapiti, altii sunt copii ai jihadistilor, altii orfani fara parinti si fara sa aibe pe cineva care sa-i ingrijasca ori sa-i hraneasca. Rapirea copiilor se face sub ochii inlacrimati ai parintilor. Teroristii islamisti fac razii in satele din Siria si Iraq si rapesc adolescentii, fara ca parintii sa poata face nimic. In octombrie 2015 ziarul britanic Daily Mail scria despre razii facute de jihadisti in satele iazidilor, o populatie a carei religie este un melanj de crestinism si islam, din Iraq, de unde au luat in captivitate 500 de femei si copii si au ucis 5000 de persoane. Fetele au devenit sclave folosite pentru sex, iar baietii au fost supusi indoctrinarii si pregatirii militare. Fetele erau vandute periodic, iar daca ramineau insarcinate, erau fortate sa avorteze. [Detalii: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3262167/Pregnant-Yazidi-sex-slaves-forced-undergo-barbaric-abortions-left-unable-walk-talk-reveals-freed-ISIS-captive-told-ten-rape-Muslim.html]

 Baietii capturati de jihadisti sunt impartiti in doua grupe, grupul celor slabi fizic care sunt educati in Coran, si grupul celor mai abili fizic care sunt pregatiti pentru razboi in Mosul. Copiii care invata Coranul o fac sapte (7) ore pe zi. Apoi incepe socializarea. Copiilor li se dau dulciuri, steagul Statului Islamic, urmaresc inregistrari video violente. Invata cintece islamiste. Invata aritmetica numarind cadavre, tancuri, instrumente de razboi. Invata sa decapiteze “infideli”, decapitind papusi blonde imbracate in portocaliu.  Copiii sunt folositi si in propaganda Statului Islamic. Altii sunt folositi chiar sa decapiteze “infidelii” reali. Daca se ia ca si credibila “propaganda” SI, in doar ultimele 6 luni SI a folosit 12 copii pentru a decapita persoane indezirabile. Diminetile in lagarul de pregatire militara incep cu rugaciune, dupa care urmeaza instructiunile militare – cum sa folosesti un Kalasnikov, cum sa-l incarci, cum sa-l demontezi, cum sa montezi un explosiv, cum sa-l detonezi. Ocazional, baietii sunt si maltratati fizic pentru a-i face mai “zdraveni” si a-i desensitiviza fata de violenta. Li se dau droguri usoare pentru a le domoli teama si a le usura executarea “infidelilor”. Scopul final al acestor actiuni este supravietuirea Statului Islamic prin cresterea unei generatii noi de barbati fideli cauzei si doctrinei lor, cit si viziunii.

 Copiii care incearca sa evadeze si sunt prinsi, sunt batuti pina li se rup oasele si nu mai pot alerga ori schiopateaza. Unii copii reusesc sa evadeze. Dar ramin afectati psihologic, chiar ireversibil. Sunt descrise cazuri de copii care devin violenti cu fratii si surorile lor. Desentivizati de violenta, unii incearca sa-si zugrume surorile ori sa-si arda fratii cu tigari aprinse.

 Povestea lui Mado

 Din nefericire, rapirea copiilor pentru a-i transforma in soldati nu este limitata, in spatiul islamic, doar la Statul Islamic. Grupurile rivale islamice, cum sunt Nusra si Armata Libera Siriana, fac la fel in Siria. Situatii similare se intilnesc si in Congo unde rebelii musulmani penetreaza tot mai adinc in zonele crestine. Tinutul care ei il controleaza l-au numit Medina. In februarie am publicat in editia de marti istoria lui Mado, o crestina congoleza care in februari 2013 a fost rapita de militanti islamisti din Congo. Venea acasa de la cimp, impreuna cu sotul ei, doi copii, si ginerele ei. Sotul si ginerele au fost ucisi in fata ei, iar Mado si copiii dusi in captivitate in Medina, satul din jungla unde islamistii tineau in captivitate femei si copii. Mado a rams insarcinata, dar copilul i-a murit. Locul ei de detentie era o groapa de 4 metri adincime unde locuia impreuna cu alte 10 femei. Femeile faceau de mincare pentru barbatii musulmani si erau violate mereu. Uneori de mai multi barbati. Au fost constranse sa se converteasca la islam, ori ar fi fost ucise. Dupa moartea copilului ei, lui Mado i s-a dat un nume musulman, Asma, si a fost data ca sotie unui barbat in varsta. Dupa 15 luni de captivitate femeilor li s-a permis sa iasa in padure sa adune ciuperci. Acolo au dat peste un grup de soldati congolezi care le-au ajutat sa scape. Intoarsa in satul de bastina, Mado a fost marginalizata de vecini si sateni, unii zicind ca ar fi trecut de partea musulmanilor de buna voie. [Istoria lui Mado poate fi citita aici: https://www.worldwatchmonitor.org/news/4195287/4195303/4280330]

CĂUTĂM VOLUNTARI – UN NOU SITE AFR DESPRE TRANSGENDERISM

 Pentru a contracara explozia revolutiei transgenderiste din ultimii ani, AFR doreste sa lanseze un site web specializat pe informatii despre transgenderism. Romania si familiile noastre au nevoie de un astfel de site. Deja avem un site web anti-pornografie si unul anti-prostitutie. Dorim sa lansam si unul care atentioneaza asupra daunelor transgenderismului, o ideologie si doctrina extrem de periculoasa care victimizeaza. Deci, cautam vountari care sa ne ajute sa lansam acest site, web designers, si web administrators. Deja avem un voluntar, dar avem nevoie de mai multi. Cei interesati sunt rugati sa ne contacteze la office@alianta-familiilor.ro.

SITUL AFR ANTIPORNOGRAFIE

 Va invitam sa continuati sa vizitati situl antipornografie AFR www.PornografiaRaneste.ro in numar cit mai mare. Va invitam deasemenea sa deveniti prietenii nostri pe site. De cind a fost lansat, pe site am postat zeci de articole, studii, materiale video si marturii. Situl a fost facut de dl Alexandru Dragoman (AFR Constanta). Ii multumim.

SITUL AFR ANTIPROSTITUTIE

Postam materiale si pe situl AFR antiprostitutie http://www.antiprostitutie.ro/category/stiri/. Va rugam sa-l vizitati. Situl e administrat de dl Sorin Balajel, voluntar AFR. Ii multumim.

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

 Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

 Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

 Alianta Familiilor din Romania

http://www.alianta-familiilor.ro  

______________________

Sursa foto: http://www.romaniatv.net/mii-de-copii-tinuti-in-inchisori-si-torturati-in-tari-afectate-de-conflicte-cu-grupari-extremiste_306244.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.