Un nou caz de tipul Bodnariu, Nan, Sutton, Avrămescu sau Barbu. Cinci dintre cei șase copii ai unei familii de gălățeni au fost „confiscați” de autoritățile din Anglia

clipboard01_139-465x390

Autor: Alecu Racoviceanu

În iunie, la câteva luni de la darea copiilor în plasament, autoritățile din România și Marea Britanie au convenit să mute procesul la Tribunalul Galați. Pentru termenul de judecată din 10 august, minorii vor fi aduși în țară, sub supravegherea englezilor

Un nou caz al unor români cărora autoritățile din țări europene le iau copiii în urma unei anchete sociale expeditive. În acest nou dosar – al soților Somna și Raj Manolache – autoritățile din țara noastră nu au mai stat impasibile și s-a reușit ca procesul de dare în plasament să fie mutat în România. Totuși, la această oră, copiii ridicați de serviciile sociale din Leeds sunt dați în plasament unor agenți maternali din Marea Britanie.

Primul termen efectiv de judecată va fi pe 10 august, la Tribunalul Galați.

Cu ajutorul fraților

Somna și Raj au casă în Tecuci, județul Galați. În luna octombrie a anului trecut au plecat în Marea Britanie. Sunt „pocăiți”, membri ai Bisericii Penticostale și au sperat că se vor descurca mai bine în străinătate, cu ajutorul fraților întru credință. El și-a găsit de lucru, ca zugrav, iar Somna a rămas casnică.

Au plecat cu cei șase copii ai lor: Roxana, 16 ani, Bianca, 7 ani, Rahela, 6 ani, Estera, 5 ani, Sara, 4 Anastasia, care va împlini un an luna aceasta, pe 27.

Continuarea pe Premium.evz.ro

Citiți și: 

Încă un caz Bodnariu: Britanicii au luat cei şase copii ai unei familii de români

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.