Kim Davis, funcționar public în Statul Kentucky (SUA), dată în judecată pentru refuzul de a elibera un certificat de căsătorie pentru un bărbat care dorea să se însoare cu propriul laptop

134846

FOTO: Imagine folosită în scop ilustrativ

 Reclamantul, pe nume Mark “Chris” Sevier, a dat în judecată și pe Guvernatorul Matt Bevin, dar și pe Procurorul General al statului Kentucky, Andy Beshear.

 Acesta nu e primul proces de această natură în care este implicat Sevier. În trecut, acesta a mai încercat același lucru în statele Texas și Florida și spune că obiectivul său este de a recunoaște căsătoria dintre un om și un obiect.  Sevier spune că dacă două persoane de același sex se pot căsători, atunci e legitimă și căsătoria dintre un om și o mașină.

 “Procesul este frivol. Evident că nu există niciun drept al omului de a se căsători cu o mașină. Dar când genul persoanei devine irelevant într-o relație bazată pe genuri diferite, atunci deschizi Cutia Pandorei și mariajul devine o bătaie de joc”, a spus Mat Staver, președintele Liberty Counsel.

 Kim Davis este cunoscută opiniei publice după ce în 2015 a refuzat să elibereze certificate de căsătorie pentru cupluri de același sex, deși Curtea Supremă a SUA a legalizat acest gen de uniune.

 Pentru gestul său, Davis a stat șase zile după gratii.

Sursa: http://www.activenews.ro/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.