Postare incredibilă (în limba română) pe pagina Ministerului de Copii!

screen-shot-2016-06-05-at-11-40-52-pmMariana Goron a semnalat pe pagina Ministerului de copii din NORVEGIA, această pagină Facebook –

Facts about the Norwegian Child Welfare Services

Incredibil,  pe pagina de Facebook veti găsi o postare în data de 3 iunie, ziua când Marius si Ruth Bodnariu au fost anunțați că vor primi copiii înapoi.

Ce e si mai incredibil este că  Barnevernet a făcut postarea în LIMBA ROMÂNĂ! Probabil primesc un “ajutor” important și de la românii care se bucură de “libertatea” norvegiană și de interesul “superior” al copilului!

Barnevernetul norvegian scrie o postare în Limba Română! –  Judecați dacă nu cumva se “vorbește, aici, și despre o monitarizare, o tracasare, o eventuală premeditare…?:

Cel mai bine este atunci când copiii pot primi ajutor în cadrul propriei familii

Emiterea unui ordin de protecție reprezintă întotdeauna o măsură de ultimă instanță.

O decizie de repatriere a copiilor la părinții lor biologici nu înseamnă că hotărârea inițială de a-i scoate din familie a fost una greșită. La timpul respectiv, este posibil să fi existat o nevoie urgentă de a proteja copiii.

Serviciul de Protecție a Copilului nu are nicio intenție de a lua copiii de lângă părinții lor. Intenția Serviciului de Protecție a Copilului este de a asigura interesul superior al copilului și cel mai bine este atunci când acesta poate primi ajutor în cadrul propriei case, deși acest lucru nu este întotdeauna posibil. Ordinul de protecție reprezintă întotdeauna o măsură de ultimă instanță.

După ce copiii revin la părinții lor biologici, adesea Serviciul de Protecție a Copilului introduce diverse măsuri de ajutor pentru a sprijini familia. Măsurile pot fi introduse pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp, dar pentru unele familii, cooperarea cu Serviciul de Protecție a Copilului se poate extinde pe parcursul mai multor ani.

Exemple de măsuri de ajutor pot fi:

  • Părinții merg la cursuri pentru a învăța tehnici mai bune de parenting
  • Copiilor le este desemnată o persoană de sprijin, un adult din afara familiei
  • Serviciul de Protecție a Copilului desemnează un supraveghetor care vizitează familia în mod regulat și evaluează situația din cadrul familiei
  • Sprijin financiar

Atenția Serviciului de Protecție a Copilului este întotdeauna concentrată pe interesul superior al copilului. În 6 din 10 cazuri, copiii sunt returnați părinților după măsurile de urgență. Serviciul de Protecție a Copilului și familia în cauză găsesc împreună o soluție. Ordinul de protecție reprezintă întotdeauna o măsură de ultimă instanță.

SURSA – https://www.regjeringen.no

PAGINA Facebook – https://www.facebook.com

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com/

One thought on “Postare incredibilă (în limba română) pe pagina Ministerului de Copii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: