1968 – O bătrână de 90 de ani (creștină norvegiană): Profeție clară despre “creștinismul” zilelor noastre

Emanuel Minos

O profeție tulburătoare pentru zilele noastre…!

Derularea evenimentelor din întreaga lume și  din societatea modernă a omului de azi, coincid în mult prea mare măsura cu ceea ce afirma în profeția lăsată de o femeie în vârstă de 90 de ani, în 1968,  cu aproape 50 de ani în urmă:

Deși în vremea aceea  televiziunea era abia la începuturile sale și nici nu se știa ce viitor va avea și ce rol va juca aceasta în societate și în viața oamenilor, detaliile concrete surprinde creștinul de astăzi caracterizat (de profeția bătrânei) ca o stare de căldicel, orientat către har și prosperitate, când impactul negativ al  televiziunii îl va conduce  înspre depravare și îmbăgățire. Profeția însă vorbeșe și despre premisele iminente celui de-al treilea război mondial.

Cine are urechi de auzit, să audă. (Matei 13:9)

Profeția a fost spusă în 1968 evanghelistului norvegian Emanuel Minos (1925-2014) de către o femeie de 90 de ani din Valdres (Norvegia)

Profeția are patru părți și face referire la zilele noastre.

Partea 1 – A fost ca și cum în fața mea s-a desfășurat o hartă.  Pe hatră am văzut cu proprii mei ochi toate continentele lumii. Am observat Europa, Acandinavia și Norvegia. Mi s-au arătat evenimentele dinaintea revenirii lui Isus Cristosși izbucnirea celui de-al 3-lea război mondial.

Partea 2 – Înaintea revenirii lui Isus și izbucnirea celui de-al 3-lea război mondial va exista o relaxare a tensiunilor dintre super-puterile lumii.  [Profeția a fost rostită în 1968 pe vremea când tensiunile dintre Est și Vest erau la apogeu.]  Oamenii își vor face planuri pe termen lung. În țara noastră (Norvegia) va avea loc o dezarmare  și noi (norvegienii) vom fi din nou nepregătiți așa cum am fot și în noaptea de 9 Aprilie 1940, data când Germania nazistă intra și ocupa Norvegia, la începutul celui de-al 2-lea război mondial.

Al 3-lea război mondial va începe într-un fel în care nimeni nu se așteaptă și într-un loc cu totul neașteptat. În acea vreme va fi o apostazie ca niciodată până atunci, de la adevăr și de la adevăratul creștinism și o mare răceală spirituală va pune stăpânire pe inimile creștinilor. Ei nu vor mai accepta mesajele care vorbesc de îndreptare.

Oamenii nu vor dori să mai audă despre păcat, despre har, porunci ale lui Dumnezeu, Evanghelie sau pocăință. În schimb, un nou mod de a predica Evanghelia va pune stăpânire pe amvoanele din biserici. Se va predica despre fericire și prosperitate și despre standarde înalte de viață și de trai. Se va răspândi predicarea prosperității. Bisericile vor fi aproape goale. La fel se va întâmpla și cu bisericile independente care se adună în mici congregații sau grupuri. Credincioșii nu-L vor urma de Isus margând pe calea cea îngustă.
Distracția, arta și activitățile culturale vor înlocui tot mai mult trezirea (din această stare) și pocăința.

Partea 3 – Va fi un declin moral, de neimaginat până atunci, a fi posibil. Oamenii vor locui împreună fără a fi căsătoriți (în concubinaj).
Oamenii vor avea relații sexuale înainte de căsătorie și va fi multă infidelitate în cuplurile căsătorite. Da, chiar și în cuplurile creștine va fi infidelitate și divorțuri. Păcatele de perversiuni sexuale vor crește foarte mult și ele vor fi acceptate chiar și în mijlocul comunității creștine.

Televizorul va juca un rol foarte mare. Vor fi foarte multe canale TV și ele vor fi pline de violență. Violența va deveni un mijloc de distracție pentru toată lumea în aceste vremuri. Și violența pe care oamenii o văd la televizor se va răspândi în cele din urmă și în societate. De asemenea, pe ecrane se vor arăta cele mai intime scene dintre un bărbat și o femeie. Cele mai intime mimente ce țin de căsătorie vor fi date la televizor.

Și – la acest moment – Emanuel Minos, omul care a primit și înregistrat această profeție, i-a spus femeii că există legi care interzic asemenea lucruri, dar ea i-a spus pe un ton ridicat și ferm, că:

Atunci când vremea asta va veni, nimănui nu-i va păsa de lege.

Partea 4 – Oamenii din țările sărace vor inunda pe cele bogate. Ei vor veni în Europa, în Scandinavia și Norvegia. Aceștia vor fi foarte mulți și oamenii din acele țări vor începe să-i urască pe noii veniți și să-i trateze foarte rău, a spus femeia cu lacrimi în ochi. Ei vor fi din ce în ce mai mult tratați cum au fost evreii în timpul celui de-al doilea război mondial, și, în acel moment, cupa păcatelor noastre este deja plină.

Izbucnește războiul! La început, printr-un conflict mic, un conflict nesemnificativ, care însă nu se oprește, dar care se intensifică și crește.

Continuarea este  la minutul 4.45

4 thoughts on “1968 – O bătrână de 90 de ani (creștină norvegiană): Profeție clară despre “creștinismul” zilelor noastre

  1. De vreme ce ati inclus acest video aici inseamna ca nu am muncit degeaba. Pe acelasi canal veti mai gasi inca multe alte traduceri si inregistrari care va asigur ca merita sa le vedeti asa ca vi le recomand si dvs. P.S. Canalul nu este monetizat, si nu veti fi deranjati de reclame in timpul vizionarii. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti cei care il cautati sincer si din toata inima. Mircea Alb, Youtube: Efeseni 5:11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.