TURCIA: Musulmani deghizați în credincioși creștini, infiltrați într-o biserica protestantă (2014)

Declarând ca nu are unde să muncească, una din femeile grupului s-a oferit să aibă grijă de copiii pastorului, dorind să se angajeze ca baby sitter. Însă adevărata intenție a femeii si a celor din grupul ei era de a-l asasina pe pastorul Karaali, pe care îl acuzau de „nerespectarea Coranului și de înșelarea minții credincioșilor”.

Intrucât gruparea musulmana era in vizorul Politiei turce de ceva vreme, complotul de asasinare a pastorului a fost dezvaluit opiniei publice anul trecut in ianuarie, fiind arestati mai multi conspiratori.

Cu aceasta ocazie, pastorul Emre Karaali a aflat ca mai mult de o duzina de oameni, inclusiv cei care s-au infiltrat in biserica si au vrut sa aiba grija de copiii lui, au fost implicati in planul de asasinare care-l viza.

In procesul care a avut loc numai sase inculpati au ajuns in sala de judecata, ceilalti membri ai gruparii cerandu-i pastorului sa-i ierte. Fiind intrebat daca nu-i este teama pentru viata sa si a familiei sale, pastorul Emre Karaali a citat din Isaia 41:10 urmatoarele: „Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu îți vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”

Violența față de crestinii din Turcia este destul de frecventă si va deveni si mai amplă, deoarece guvernul turc nu se implică din punct de vedere legislativ in asigurarea unui cadru legal de manifestare a libertății religioase.

Sursa: AICI
http://afirmativ.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: