OXFORD: Facultatea de Teologie – În loc de creștinism, studenții pot opta să studieze despre feminism, budism, misticism, islam…

GAF LMH Chapel Yunli Song

Universitatea Oxford va renunța la tradiția sa veche de 800 de ani, pentru a reliefa „schimbările relevante și dramatice” care se petrec în Marea Britanie.

Conducerea celebrei Universități va permite studenților săi de la specializarea Teologie, să renunțe la studierea creștinismului după absolvirea primului an și să opteze pentru alte discipline precum „Abordări feministe ale teologiei și religiei”, sau „Budismul în timp și spațiu”.

Noi stim că studenții care vin să studieze la Oxford, provin din medii diferite si in mod legitim, au interese diferite”, a declarat Johannes Zachhuber, presedintele consiliului de administratie al facultatii de teologie.

Din luna septembrie a anului 2017 studentii la teologie vor studia crestinismul numai in primul an, putand opta incepand cu anul al doilea pentru alte domenii precum feminism, budism, islamul, sau misticismul, relateaza Christian Post.

Daca avem un curriculum foarte rigid, va exista o asimetrie tot mai mare intre ceea ce predau lectorii si ceea ce este nevoie să se învețe în momentul de față”, explică Zachhuber.

Cauza majora a acestor schimbari in ceea ce priveste teologia si religia o constituie transformarea dramatică a modului in care religia este percepută si practicată in Marea Britanie”, a adaugat Zachhuber.

El a continuat: „Dominatia Bisericii Angliei a scăzut foarte mult. Vrem să oferim potențialilor studenți ceea ce este interesant pentru ei și constatăm că s-au schimbat foarte multe în ultimii 30 de ani”.

Andrea Minichiello Williams de la Christian Concern, a declarat pentru Daily Mail ca nu este de acord cu decizia Universitatii privind modificarea unuia dintre cele mai vechi Cursuri predate in lume.

E trist… Parintii fondatori ai Universitatii Oxford au crezut in adevar si au infiintat cursul de teologie pentru studierea crestinismului”, a declarat Williams.

Un purtator de cuvant al Universitati Oxford, a declarat uletrior: „Crestinismul este inca obligatoriu in primul an de curs – de fapt, exista doua lucrari obligatorii pe aceasta tema. In anul doi si anul trei… e foarte putin probabil ca un student sa nu aleaga optiuni care nu acopera crestinismul in acesti ani…”.

Benjamin Thompson, profesor de istorie medievala la Oxford, a declarat ca si departamentul sau a cunoscut modificari similare in ultimii ani. „Aceste schimbari sunt ceea ce doresc elevii, pentru ca acum traim intr-o lume mai complexa. Cel mai evident exemplu este aparitia islamului militant, sau cum a ajuns economia chineza asa puternica…”.

Sursa: http://rvs.md/2016/04/11/in-loc-de-crestinism-cursantii-teologi-de-la-oxford-pot-opta-sa-studieze-feminism-budism-misticism-islam/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s