Crucea lui Hristos

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna/2016-04-04

Samânța bunăFiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării …
1 Corinteni 1.18

Răstignirea Domnului Isus nu este doar un eveniment istoric, unde un Om complet nevinovat a fost omorât în mod groaznic, ci de atunci crucea ridicată în această lume e ca un semn al lui Dumnezeu, care nu poate fi trecut cu vederea, pentru dragostea Sa față de oamenii pierduți.

Crucea Domnului Isus este răspunsul lui Dumnezeu la păcatul și vina oamenilor. Este judecata Sa, socoteala Sa cu păcatul, executată asupra Celui fără păcat, dar făcut păcat pentru noi, Locțiitorul nostru. În același timp este oferta lui Dumnezeu pentru păcătoși să accepte harul și îndreptățirea Lui.

Crucea este expresia necazului adânc și a mizeriei omului, a totalei sale nedemnități, a lipsei de putere și a rușinii. Este locul cel mai umilitor pentru omul arogant și mândru. Din natura sa, el nu iubește crucea. Și numai gândul la ea îl supără pe omul care se consideră drept și este sigur de sine. Numai când vede vina vieții sale, simte cum inima lui este atrasă de cruce, pentru că atunci Îl iubește pe Acela care a murit pe ea.

Crucea este în sens figurat locul pe care Dumnezeu i l-a indicat omului vechi. Dumnezeu nu are un alt loc pentru omul păcătos. Este locul potrivit, chiar necesar pentru creatura nedemnă și în același timp locul potrivit pentru Dumnezeul dragostei, care face cunoscută dragostea Sa tocmai acestei creaturi.

***

Era pe vremea celui de-al doilea Război Mondial. Un pilot a primit sarcina să ţină piept cu avionul său artileriei antiaeriene germane. Deşi rezervoarele cu combustibil au fost lovite, avionul nu a explodat, iar pilotul a reuşit să aterizeze.avion În dimineaţa următoare, pilotul a cerut şefului de echipaj glonţul german, ca să-l păstreze ca amintire pentru norocul avut. Şeful i-a spus că nu a fost numai unul, ci s-au găsit unsprezece gloanţe în rezervor, dintre care niciunul nu a explodat. Tehnicienii au deschis gloanţele şi au descoperit că nu erau încărcate cu explozibil. Erau goale şi inofensive, cu o singură excepţie, şi anume: ele conţineau o bucată de hârtie rulată cu grijă. Pe ea se afla un mesaj în limba cehă: „E tot ce am putut face pentru tine deocamdată“. Un bărbat curajos se ocupa cu „încărcarea“ gloanţelor cu acel mesaj. Nu putea pune capăt războiului, dar a salvat un avion cu echipajul său prin acţiunea sa.

Şi tu, cititorule, poţi face ceva pentru semenul tău! Dacă nu poţi să-i scrii o scrisoare de încurajare, dă-i un telefon sau măcar un mesaj! Fă binele, de care eşti în stare, tuturor oamenilor, atâta vreme cât mai poţi! La Dumnezeu, faptele mărunte contează!

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna/2014/01/14

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.