Sarah, Ambasadoare a copiilor Bodnariu la Bruxelles

sara-si-dacian-ciolosSarah, o fetița de 8 ani din Bruxelles a participat marți, 8 martie 2016 la întâlnirea Primului Ministru Dacian Cioloș cu Asociațiile Românești din Belgia.

Întâlnirea a avut loc la Reședința Ambasadorului României din Bruxelles, Domnul Ștefan Alexandru Tinca.

Dupa discursul Premierului, Sarah l-a intrebat pe Domnul Cioloș despre situația copiilor Bodnariu si l-a rugat ca să facă tot ce poate pentru ca acești copii să se întoarcă în sânul familiei lor, cât mai curând posibil.

Domnul Ciolos s-a arătat optimist în privința revenirii celor 5 copii acasă, deși există un cadru legislativ strict și o limitare a intervenției din afara Norvegiei, a subliniat Domnia sa. Totuși Guvernul României prin Instituțiile abilitate face tot ce poate pentru ca drama familiei Bodnariu și a altor familii de români care se afla în situații asemenatoare, să inceteze.

Sarah a fost insotita de un reprezentant al Asociatiei Pro Familia din Bruxelles care i-a inmanat Premierului Român o Scrisoare ce contine câteva sugestii pe care Asociatia le considera importante in urmatoarea etapa a procesului de  recuperare a copiilor.

Pro Familia este o Asociatie care sustine actiuni de informare, suport si reprezentare a familiilor/grupurilor aflate in dificultate, fiind o interfata intre acestea si factorii de decizie politici sau administrativi din Uniunea Europeana. Pana in prezent Asociatia a organizat doua actiuni publice de protest la Bruxelles, in ianuarie si februarie 2016, ambele avand in vedere cazul Bodnariu si posibilele abuzuri pe care Institutia de Protectie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, le-a comis in acest caz.

In linkul de aici, puteti vedea franturi din dialogul Sarahei cu Primul Ministru, difuzat la DIGI 24 (de la minutul 1,08).

Valeria Roman
Bruxelles, Belgia

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s