Creștinismul și Familia – Lovite crunt, de jocul periculos al omului, emancipat și …independent!

FamiliaEsențial și  pete de culoare

Nu trebuie să faci nici un efort intelectual să constați că în ultima jumătate de secol creștinismul și familia au fost desconsiderate din varii motive și opresate pe diferite căi greu de imaginat cu un secol mai devreme, lovind în moralitate, bun simț și conștiința de sine.

Pentru om, există două alternative, cu Dumnezeu, prima. Cea de a doua este a celor fără Dumnezeu. Crucea lui ISUS, împarte omenirea în două categorii de oameni,  singurele care de altfel și  există în lume.

a) omul situat de partea unde el acceptă să fie dependent de Dumnezeu, în mod voit, cu o viață morală, unde Dumnezeu acționează favorabil lui (manifestat prin El Însuși, apoi  prin ISUS Hritos (Fiul Său) și prin Duhul Sfânt);

b) omul situat de partea cealaltă, dorit a fi independent, voit, dar în perimetru căruia acționează ca stăpân Satan (uzurpatorul lui Dumnezeu) și demonii săi, iar omul poate să-și trăiască viața imoral și în nesupunere. Fără Dumnezeu în lume, dar conștient/inconștient i se supune Diavolului. chiar dacă nu știe asta, căci el e tatăl celor răzvrătiți față de Dumnezeu.

Am notat ISUS cu majuscule, deoarece însuși Dumnezeu, ca Unic Dumnezeu, vorbește despre Isus ca despre Fiul Său că, Cine L-a văzut pe Fiul, L-a văzut pe Tatăl, Cel nevăzut de oameni, deci se identifică cu Cel Întrupat care a venit printre oameni ca să ne recreeze ca om nou, pentru noua împărăție de Dincolo de mormânt, pentru Cerul glorios în care tronează din veșnicie în veșnicie Lumina Dumnezeului creator, Iisus Hristos.

 • Există simpatizanți ai lui Dumnezeu, poporul Israel și creștinii: Israel, biserica creștină;
 • Există simpatizanți (conștienți/inconștienți) ai  lui Satan: ateii, sataniștii, biserica sataniștilor, diferite religii, secte, filosofii.

ateuAdept al ateismului; persoană care neagă exis­tența lui Dumnezeu și a oricărei divinități. Persoană care, bazată pe cunoașterea științifică și pe interpretarea materialistă a fenomenelor naturii, neagă existența lui dumnezeu sau a altor divinități și luptă cu argumente științifice împotriva religiei; persoană care nu are nici o credință religioasă. (conform Dex român)

Se poate nuanța foarte mult, în a detalia în mii și mii volume care să descrie această a doua  subdivizare  a omenirii de ieri și de azi. Între ei sunt mari savanți, oameni de știință, conducători de țări și de mari popoare, mari oameni de cultură, foarte mulți, care, cu toții și-au adus o bună contribuție la bunăstarea și progresul societății oenești de-a lungul veacurilor. Printre ei mulți au avut și o bună morală și un comportament civic aproape ireproșabil.

Dar, la fel de adevărat este și faptul că tot din această mare masă de oameni, istoria consemnează mari figuri de tristă amintire, oameni de o cruzime inimaginabilă:

 • Gaius Julius Caesar (12-41d.Hr.): Caligula –  Un conducător al Romei caracterizat prin cruzimea lui, sadismul, extravaganță și perversiune sexuală, prezentându-l ca un tiran nebun
 • V.I. Lenin: A condus Rusia între 1917 și 1924, responsabil pentru moartea a 4.000.000.000 de oameni
 • Mao Zedong (1893 – 1976), China: Responsabil pentru moartea a 50 – 70.000.000 de oameni
 • Iosif Vissarionovici Stalin (1878 – 1953), URSS Responsabil pentru moartea a 23.000.000 de oameni
 • Adolf Hitler (1889 – 1945), Germania: Responsabil pentru moartea a 12.000.000 de oameni
 • Leopold II al Belgiei (1835 -1909), Belgia / Congo: Responsabil pentru moartea a 8.000.000 de oameni
 • Hideki Tojo (1884 – 1948), Japonia Responsabil pentru moartea a 5.000.000 de oameni
 • Ismail Enver Efendi (1881 – 1922), Turcia: Responsabil pentru moartea a 2.500.000 de oameni
 • Pol Pot (1928 – 1998), Cambodgia: Responsabil pentru moartea a 1.700.000 de oameni
 • Kim Il Sung (1912-1994) Coreea de Nord Responsabil pentru moartea a 1.600.000 de oameni
 • Mengistu Haile Mariam (1937 – ), Ethiopia: Responsabil pentru moartea a 1.500.000 de oameni
 • Yakubu Gowon (1934 – ) Nigeria / Biafra: Responsabil pentru moartea a 1.000.000 de oameni

(cf. http://www.descopera.ro/cultura)

***

Heinrich Himmler: cel mai malefic nazist din istorie

Talmeș-balmeș – omul normal Heinrich Himmler   http://www.descopera.ro/cultura

Himmler (1900 Munchen-21 Mai 1945, Luneburg) s-a remarcat prin multe. A fost al doilea om ca putere în Reich-ul german după Hitler ( de fapt şi Fuhrer-ul în persoană se temea de el), tot el a fost creatorul şi conducătorul temutului SS, a fost arhitectul cumplitei Soluţii Finale, era cel mai inteligent şi educat dintre toţi liderii nazişti. Himmler a fost însă de departe cel mai crud şi sângeros dintre nazişti. Sumbrul personaj s-a remarcat şi ca un mare iubitor de animale, de ocultism şi magie neagră. Era de fapt un adevărat practicant al unui amestec bizar de superstiţii germane, religii nordice, neo-pâgânism şi filozofii mistice orientale.

Extrem de crud, rece şi calculat, Himmler înspăimânta pe oricine cu vocea sa joasă şi liniştită, iar fizionomia sa bonomă aducea de fapt un plus de groază în cadrul personalităţii sale. Cât timp a fost în viaţă, nimeni nu l-a văzut speriat, furios sau măcar să ridice tonul. Singurele sale pasiuni erau puterea şi ocultismul. Expresia sa favorită era „Gnadelos” – Fără Milă!

Însă acest birocrat bizar, obsedat între altele de ocultism şi mistere, avea să creeze un ordin pseudo-religios cu aspecte militariste în care tinerii membri SS urmau să devină concomitent iezuiţi şi templieri, cavaleri teutoni de fedaini al unui nou păgânism de origine nazistă.

Dezgustat de orice noţiune de creştinism, Himmler vroia, nici mai mult nici mai puţin, decât să creeze o nouă religie, una pur nazistă, cu un Dumnezeu wagnerian care să conducă rasa germană la victoria finală şi stăpânirea întregii lumi. În aceadtp direcţie, Himmler a făcut un talmeş-balmeş propriu însuşindu-şi străvechiul simbol indo-european al svasticii pe care l-a pus alături de cele două rune germanice în formă de fulger care erau emblema SS-ului.

Sub conducerea sa, SS-ul a devenit un ordini iniţiatic unde domnea un fel de magie neagră compusă la repezeală de Himmler. Ritualurile interne ale SS-ului erau „împrumutate” de la ordine religioase sau cavalereşti precum cel iezuit şi templier.

SS-ul era condus de un „Mare Consiliu al Cavalerilor”, compus din 13 memebri de rang înalt. Ritualurile negre ale acestora erau practicate în bătrânul castel Wewelberg din Westfalen. Acolo, se spune că SS-iştii practicau un fel de ritualuri nu foarte diferite de cele de origine satanistă. Himmler, personal, credea într-o duzină de ritualuri şi dogme selectate de el după propria sa minte.

Tot el era un mare susţinător al reîncarnării, acesta fiind unul dintre motivele pentru care alesese să se considere încarnarea regelui Heinrich I Păsărarul, o căpetenie războinică a saxonilor care cucerise triburile slave de la est de Rin. În mintea sa, Himmler credea că trebuia să termine faptele regelui Heinrich I şi să lase SS-ul la conducerea unui nou imperiu arian. De fapt, Himmler a făcut multe pelerinaje la mormântul regelui Heinrich I.

Mic de statură, la prima vedere Himmler părea mai degrabă un cenuşiu funcţionar de bancă decât conducătorul şi ideologul nazist lângă care nici Hitler nu se simţea în siguranţă. Aparenţa sa înşelătoare l-a făcut până şi pe un ambasador britanic în Germania să exclame naiv:

N-am văzut în toată Germania un om mai calm şi mai normal decât Himmler”. De fapt, Himmler se considera un om normal, ba chiar milos. La urma urmei, după ce a aflat despre modalităţile barbare în care erau ucişi evreii în lagăre, Himmler le-a ordonat celor din subordinea sa:

Găsiţi neapărat nişte metode mai umane de execuţie. Violenţa îmi provoacă greaţă

Nu mă interesează dacă 10.000 de rusoiace mor de epuizare în timp ce sapă un şanţ contra tancurilor, atât timp cât şanţul este terminat la timp. Însă nu trebuie să fim cu inimile împietrite atât timp cât nu este necesar. Noi germanii, suntem singurul popor din lume care are o atitudine umană şi decentă la adresa animalelor. Prin urmare vom avea aceeaşi atitudine amabilă la adresa acestor oameni căzuţi în animalitate.”, zicea Himmler.

***

Satanismul modern (https://ro.wikipedia.org/wiki/Satanism) este o filozofie bazată pe Biblia Satanică și pe Biserica lui Satan, fondată de Anton Szandor LaVey. În această filozofie, Satan devine un simbol pozitiv, arhetip al sinelui și al egoului. Deși este asociată în cultura populară cu ritualuri ce au în prim plan violența și cruzimea, filozofia Bisericii Satanice are la bază următoarele caracteristici:

Individualismul fundamental, bazat pe conceptul nietzschean că individul este singurul responsabil pentru viața sa și că trebuie să se ridice peste perceputa conformitate a maselor pentru a găsi o cale în viață. În acest sens, satanismul fiind influențat de libertarianism, LaVey declară că „sataniștii sunt născuți nu făcuți… au o boală numită independență”. De asemenea, sataniștii se opun religiilor care plasează oamenii într-un raport de subordonare față de zei (iudaismul, creștinismul, islamul etc.).

In ultima noapte din aprilie 1966 de Walpurgisnacht, cel mai important festival de magie si vrajitorie, LaVey a anuntat formarea Bisericii lui Satan, care mai tarziu avea sa fie cunoscuta in toata lumea. LaVey a explicat care a fost motivul care a intemeiat aceasta biserica “Am vrut sa adun cat mai multi indivizi, pentru a avea o putere cat mai mare, cu scopul de a invoca forta neagra a naturii, care e numit Satana”. A devenit si mai cunoscut cand a avut curajul sa zica in public “Dumnezeu e mort!” Un an mai tarziu, in 1967, biserica satanistă s-a extins si peste Pacific pana in Tokyo si peste Atlantic pana la Paris. Astfel a ajuns sa aiba milioane de membrii in toata lumea si existand si astazi, dupa moartea lui Anton Szandor LaVey. Anton Szandor LaVey a murit la data de 21 octombrie 1997 la varsta de 67 de ani.

Omenirea, prin exponenții ei, de-a lungul secolelor a încercat să promveze diferite filozofii ca supot al societății, iar istoria arată că în perioadele în care Occidentul a promovat la scară largă creștinismul, în biserică, în școli, famiilii și societate, starea economică și bunăstarea au avut o creștere deosebit de semnificativă, în țări precum SUA, Canada, Anglia, Franța, Germania, Italia, Austria, Elveția ș.a..

***

Odată cu instaurarea tot mai plenară a ateismului, prin slăbirea creștinismului, se legalizează obiceiuri trăsnite și nebune, care devin  politically correct:

 • 1966 inaugurarea bisericii sataniste în USA de către Anton Szandor LaVey, încet-încet, începe declinul societății occidentale, a moralității sale.

 • Anii ’60, subcultura hippie (hippy)

 • 1973 avortul este legalizat în USA;

 • 1980 SIDA, ia amploare

 • 1996: The long-standing prohibition on open homosexuals serving in the United States military was reinforced under “Don’t ask, don’t tell[Nu întreba, nu spune] (DADT), a 1996 Congressional policy which allowed for homosexual people to serve in the military provided that they did not disclose their sexual orientation.

 • 2004 – statul Massachusetts, sub un guvernator republican, a devenit primul stat care a legalizat și a elibererat licențe de căsătorie pentru cuplurile de același sex

 • 2013 eutanasierea se aproba în Belgia și alte țări

 • 2014 Legalizare transgender, – Conchita Wurst, Eurovision 2014; certificate de naștere fără gen!

 • Elton Johnîn anii ’80 luptă antiSIDA; deși declarat gay din 1988, este decorat ca sir etc; în 2005 s-a căsătorit gay;

 • 2014-2015 – primari gay, în mai multe orașe din lume;

 • 2015 Premierul Luxemburgului, Gay, Xavier Bettel (42 de ani) si partenerul sau Gauthier Destenay se căsătoresc;

 • Norvegia – Barnevernet – pun ochii pe copiii din familiile normale, și-i fură fără rușine, abuzând din plin de confidențialitate și de ajutorul corupt și imoral al organelor de STAT; idem în Anglia, Suedia etc;

 • 1966, 1985, cu amendamente în anii 1970, 1976, 1985, 1990, 2002, 2007, 2008, and 2013 – legi in favoarea animalelor;
 • 2016: incestul rămâne pe lista de așteptare, a scoaterii de pe lista ilegalităților omului imoral al secolului 21.

Dacă nu există Dumnezeu omului îi este permis orice!

Dacă Dumnezeu nu există, înseamnă ca totul este permis şi dacă totul este permis, înseamnă că suntem pierduţi“. (Dostoievski, Frații Karamazov)

Drept răspuns, Isus i-a zis: “Înapoia Mea, Satano! Este scris: “Să te închini Domnului Dumnezeului tău şi numai Lui să-I slujeşti.(Evanghelia Luca 4:8)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s