Papahagi despre Alina Mungiu Pippidi: “KOMISARII SOVIETICI ar fi mici copii față de acest MONSTRU de AROGANŢĂ, intoleranță și ideologie TÂMPĂ.”

alina-mungiu-pippidi-a-fost-acuzata-dur-de-adrian-papahagi-465x390

Autor: Daniel Teodoreanu | joi, 04 februarie 2016

Vanghelie e de o mie de ori preferabil lui Mungiu: incultura lor esențială este aceeași, doar gradul de alfabetizare diferă…” (Adrian Papahagi)

Filologul şi eseistul român Adrian Papahagi a lansat critici dure la adresa Alinei Mungiu-Pippidi, președintele Societăţii Academice din România (SAR). Mungiu este acuzată că organizațiile conduse de ea primesc fonduri norvegiene. Scandalul a luat amploare după ce inițiatoarea platformei civice România Curată a tranmis că în spatele protestelor în favoarea familiei Bodnariu din Norvegia s-ar afla Rusia.

“Nu aș vrea să trăiesc într-o țară în care Alina Mungiu și gașca ei unită, salvatoare și curată să fie la putere. Komisarii sovietici ar fi mici copii față de acest monstru de aroganță, intoleranță și ideologie tâmpă.

După ce ne-ar dărâma bisericile, ne-ar confisca pruncii, ne-ar vârî lesa securistă direct în creier, nu doar în mailuri și în telefoane, ne-ar da afară de la catedre și ne-ar băga la pușcărie, la reeducare, s-ar găsi vreun bou cu bască, promovat ideolog oficial, care să ne explice că nu e mare lucru.

Prefer ca România să fie condusă de pișicheri corupți. Vanghelie e de o mie de ori preferabil lui Mungiu: incultura lor esențială este aceeași, doar gradul de alfabetizare diferă. Vanghelie măcar e mai tolerant și mai simpatico”, a precizat Papahagi pe contul său de Facebook.

De asemenea, jurnaliştii de la FLUX 24, au dezvăluit că demersul în care Alina Mungiu Pippidi susţine că Rusia este implicată în celebrul caz Bodnariu, are drept cauză alimentarea cu fonduri norvegiene a organizațiior conduse de aceasta. „Serviciile noastre secrete nu fac destul să protejeze ţara, care include spaţiul de dezbatere public, care ar trebui el însuşi inclus în ceea ce trebuie să fie securizat”, afirma Mungiu referitor la situaţia copiilor familiei Bodnariu. Tot pe FLUX 24, se arată cum Alina Mungiu Pippidi a primit două finanțări prin fondurile norvegiene, dintre care una este în valoare de 236.875 de mii de euro.

Continue reading EVZ.RO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.