Nazism și apartheid în Norvegia superdezvoltată – EXPERIMENTUL Lebensborn sau ADEVĂRUL despre Norvegia

lesbensborn

by Rodi agnusdei

Un articol amplu despre Experimentul Lebensborn/Germania. Dar ce ne interesează mai mult este etapa a doua Lebensborn în care Germania a hotărât să răpească copiii din familii:

CITESTE articolul în întregime aici – Comisarul.ro  –  http://www.comisarul.ro/politic/exploziv/experimentul-lebensborn-sau-adevarul-desp_673219.html

Răpirea şi germanizarea copiilor străini

…a fost lansată a doua etapă a programului Lebensborn, cea mai cumplită şi revoltătoare: răpirea copiilor din familii.

Începând cu anul 1939, naziştii au început să caute în toate ţările ocupate copii care să corespundă standardelor ariene: să fie perfect sănătoşi, blonzi şi cu ochi albaştri.

Himmler justifica răpirea micuţilor chiar de sub ochii părinţilor prin faptul că „trebuie să scoatem aceşti copii din mediul lor, să folosim fiecare pictură de sânge bun pentru noi, iar dacă nu vom reuşi asta, atunci vom distruge acest sânge.”

Copiii au fost răpiţi pentru Lebensborn din multe ţări ocupate, inclusiv din România, dar programul s-a aplicat cel mai mult în Polonia, unde numărul copiilor blonzi era mai mare.

După ce erau supuşi unor teste medicale, copiii aleşi urmau un program agresiv de germanizare. În total, numai din Polonia au fost răpiţi peste 200.000 de copii.

[…..] Mulţi erau adoptaţi în Germania şi totul era ţinut în mare secret, dovezile care arătau originea lor reală fiind distruse.

După război, doar 4.000 din cei peste 200.000 de copii răpiţi au putut fi regăsiţi de familiile lor. Celorlalţi li s-a pierdut urma, au fost plânşi de părinţi, iar ei, la rândul lor, şi-au căutat zadarnic rudele, fără să aibă vreo şansă reală să-i găsească.

Proiectul Lebensborn, cu tot ce implica el, a fost oprit după capitularea Germaniei naziste şi eliberarea ţărilor ocupate. Din acest moment a început marea dramă pentru copiii din orfelinate, mai ales pentru cei din Norvegia.

Umiliţi, izolaţi şi declaraţi trădători, urmaşi ai unor criminali de război germani, aceşti copii au fost nevoiţi să îndure ani de abuzuri fizice şi psihice.

Experimentul Lebensborn/Norvegia

Pentru nazişti Norvegia reprezenta un adevărat El Dorado în ceea ce priveşte materialul genetic, ceea ce a dus la implementarea celui mai mare proiect pentru susţinerea mamelor care contribuiau la puritatea rasei în această ţară. Numărul naşterilor s-a ridicat la 12000.

[…..]

Toată povestea începuse cu patru ani mai devreme, atunci când au ajuns la autorităţile germane primele rapoarte în legătură cu “fetele nemţilor”. Acestea erau tinerele care şi-au găsit iubiţi printre soldaţii staţionaţi în Norvegia, iar multe dintre legăturile amoroase, după cum era de aşteptat, au culminat cu sarcini.

Naziştii erau încântaţi. Era vorba despre femei norvegiene de cel mai pur sânge nordic, care în mod voluntar au întreţinut relaţii intime cu soldaţii germani, la rândul lor nealteraţi din punct de vedere rasial. Rezultatul era în mod evident ceva de care avea nevoie Germania: o continuitate ariană într-o societate care se degenerase din cauza ‘sângelui rău’ şi a ‘tipologiilor umane inferioare’.

Pe 17 mai 1940 deja avusese loc o întâlnire la München în vederea discuţiei despre potenţialul norvegian. Unul dintre participanţi, Leonardo Conti, era ministru al sănătăţii în cel de-al Treilea Reich, responsabil pentru ‘vigoarea’ poporului german. Celălalt era Max Sollmann – liderul unei organizaţii care îşi întinsese tentaculele în toate ţările ocupate: Lebensborn.

Numărul femeilor care au rămas însărcinate cu soldaţii germani a crescut simţitor în toamna lui 1940 şi primăvara lui 1941 şi a continuat să crească şi din primăvara lui 1942, ajungând spre finele anului următor la 2514 de înregistrări în centre. Spre sfârşitul războiului, SS avea control asupra a mai bine de 7600 de mame şi copii şi copii s-au mai născut chiar şi după război, totalizând în jur de 12000 de suflete.

[….]

Novegia, condamnată la CEDO pentru Lebensborn…

Continue reading  AGNUSDEI

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com

Citiți și:

Children of Shame – Norway’s Dark Secret

One thought on “Nazism și apartheid în Norvegia superdezvoltată – EXPERIMENTUL Lebensborn sau ADEVĂRUL despre Norvegia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.