Presa Norvegiană – Cazul familiei Bodnariu a Declanșat o FURTUNĂ

barnevernet_protest_romania (1)

Lideri creștini din Norvegia și-au exprimat uimirea că cei 5 copii ai lui Marius și Ruth Bodnariu au fost luați și faptul că mass media norvegiană nu raportează cazul…!

by Rodi Agnusdei

Care este motivul pentru care acest cotidian și alte saituri norvegiene încep să raporteze cazul familiei Bodnariu? Presiunea mass mediei din SUA și România!

Articolul principal care le-a atras atentia este cel din Christian Post….

cotidianul norvegian Dagen despre cazul fam. Bodnariu Photo Agnus Dei

cotidianul norvegian Dagen despre cazul fam. Bodnariu Photo Agnus Dei

Cazul familiei BODNARIU a DECLANSAT o FURTUNA

  • Cazul a atras reacții masive în rândul simpatizanților străini.
  • Pe grupul Facebook au  luat steagul norvegian ca poza de profil.
  • Susținătorii fam. Bodnariu, din alte țări,  reacționează la ceea ce ei percep ca este un abuz al unei familii.
  • Se susține o campanie in care se trimite e-mail și cărți poștale  demnitarilor norvegieni,
  • și au avut loc proteste în fața ambasadelor norvegiene în mai multe țări.
  • Mai mulți politicieni din patria tatălui său, au devenit, de asemenea, implicați și au ieșit în mass-media națională cu cazul acesta.
  • În ultimii ani, mai multe cazuri individuale din protecția copilului norvegiană, în cazul în care unul sau ambii părinți au fost străini, ua provocat furtună în străinătate. În acest context, au fost promovate acuzații că bunăstarea copilului norvegiană (Barnevernet) răpește copii, inclusiv pentru motive economice.
  • În ceea ce privește cunoștințele de zi, aceasta este prima dată când credința creștină a fost citată ca fiind cauza.

Cotidianul Dagen a raportat azi cazul familiei Bodnariu a carei cinci copii au fost smulsi din sanul familiei in Noiembrie de institutia Barnevernet (Protectia Copilului). Articolul incepe cu experienta familiei si noteaza ca familia lui Marius Bodnariu din Romania a realizat o pagina Facebook in suportul reintregirii familiei Marius si Ruth Bodnariu, pagina cu peste 12.000 de membrii si articolul  noteaza si faptul ca s-au strans peste 40.000 de semnaturi la o petitie care de asemenea cere ca copiii sa fie returnati familiei.

Poze – protest in fata ambasadelor norvegiene in Bucuresti, Chisinau, Moldova si in Spania

Care este motivul pentru care acest cotidian si alte saituri norvegiene incep sa raporteze cazul familiei Bodnariu? Presiunea mass mediei din SUA si Romania. Articolul principal care le-a atras atentia este cel din Christian Post, un sait  international cu reputatie buna si respectabil, nu numai intre crestini. Si totusi, acest articol din Dagen, face o trimitere prin link spre un alt articol care pare fi scris de un crestin care neaga experienta familiei Bodnariu, desi admite ca Barnevernet nu le da nici o informatie cu privire la caz, ca sa protejeze copiii. Dar, in continuare si lipsit de informatii, acest autor continua sa nege ca copiii ar fi fost luati pe motiv de indoctrinare crestina, ceea ce Marius Bodnariu, tatal copiior, a afirmat.

Deci, acest scriitor crestin (Dumnezeu sa-l mustre ca vorbeste si se impotriveste fara sa stie adevarul si face rau), negand afirmatiile lui Marius Bodnariu, intr-un sens afirma ca tatal ar minti. In acelasi timp, Marius ne-a dat de inteles ca Barnevernet i-a amenintat, vazand ca detaliile au ajuns in presa. La una dintre intalnirile cu Barnevernet i-au fost aratate mai multe pagini printuite de pe Facebook in care se discuta abuzul facut de ei (Barnevernet) familiei Bodnariu. E trist cand pana si un crestin neaga experienta lor pentru simplu fapt ca ‘el nu crede ca s-ar intampla asa ceva in Norvegia’. Spre sfarsitul articolului, acest scriitor spune batjocoritir ca: „doara in Norvegia nu e persecutie crestina ca pe vremea catacombelor.” Aici se vede cum i-a spalat pe creier Barnevernet pe norvegieni cand acest autor se mira ca se face atata zarva pentru cinci copii smulsi din casa crestina si dati spre adoptie. Ce fel de crestin este acest om fara inima? Si incetul cu incetul vedem peisajul unei Norvegie care niciodata nu ne-am inchipuit….

Si totusi, pana la urma, ce reiese din acest articol in cotidianul Dagen este ca mediatizarea cazului a deschis ochii altor crestini din Norvegia care se alatura familiei Bodnariu si petitioneaza guvernul si cer raspunsuri in numele familiei Marius si Ruth Bodnariu. Cum spunea pastorul Cristian Ionescu: mergem cu toate panzele sus!

CITESTE Articolul aici (Limba norvegiana) http://www.dagen.no/Nyheter/barnevern/Anklager-norsk-barnevern-for-kristenforf%C3%B8lgelse-285386

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/12/21/presa-norvegiana-dagen-cazul-familiei-bodnariu-a-declansat-o-furtuna/

2 thoughts on “Presa Norvegiană – Cazul familiei Bodnariu a Declanșat o FURTUNĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.