THE SONG (2014): Un film “eveniment”, de mare clasă și certă valoare!

The song

 The words of the Teacher, son of David the king

Apoi, m-am uitat cu băgare de seamă la toate lucrările pe care le făcusem cu mâinile mele şi la truda cu care le făcusem, am văzut că în toate este numai deşertăciune şi vânare de vânt, şi că nu este nimic trainic sub soare.” (Solomon, 1000-931 î.Hr.) – Eclesiastul 2:11

Sumarizând, cartea Eclesiastul face dese referiri la ceea ce se întâmplă  sub soare. Viața – sub soare – este o dramă,  nu e decât deșertăciune și vânare de vânt. Asta deoarece „sub soare”, nimic nu este trainic.

Pelicula THE SONG ne aduce imaginea unui tânăr special, Jed, interpretat de cântărețul creștin Alan Powell care are toate șansele să triumfe, sub soare. Cântăreț și compozitor  de mare perspectivă, viața îi surâde de-a dreptul atunci când el căsătorește  cu o tânără frumoasă cu mari virtuți feminine, care întruchipează, într-un fel, descrierea tinerei de care este îndrăgostit Solomon și descrisă în cartea «Cântarea cântărilor» (The Song, în engleză),  “un trandafir din Saron, un crin din văi”,  personajul Rose din film, personificat cu precizie dramatică de actrița Ali Faulkner. Aceasta conturează prin felul ei natural și delicat de a fi,  puritatea crinului,  gingășia petalelor puternic înmiresmate de rose (trandafir), dar și ceva din țepii spinilor care-i protejează „ființa”.

Fiul pastorului Richard Powell de la McGregor Baptist Church (Fort Myers, FL), Alan Powell, dă substart și substanță celor ce se petrec sub ochii captivați ai  privitorilor, împărțind reușita creației artistice (alături de echipa tehnică și de creație) împreună cu Ali Faulkner.

ali-faulknerAli Faulkner“indiferent unde se află cu viața, vor vedea lucrurile într-un fel diferit. Vreau numai ca în orice aspect îi atinge sau le vorbește filmul, să fie într-un mod pozitiv. Dar în mod specific, cred că provocările pot fi depășite, că există speranță pentru relațiile ditruse. Și că un lucru frumos este iertarea și iertarea poate aduce vindecarea relației rupte.” (Interview: Ali Faulkner of “The Song)

 Richard Powell: “E curată nebunie. Este de neimaginat. E straniu. Dar, evident, este o binecuvântare extraordinară.” (McGregor Baptist pastor’s son stars in movie “The Song”)

Alan PowellAlan Powell: “TheSong, practic spune că în cele din urmă, fără Dumnezeu, viața este lipsită de sens. Asta e un adevăr cu care ne lupt[m fiecare dintre noi, indiferent de unde am aterizat pe această temă. Dar, în cele din urmă,  adevărul dictează modul în care acționăm în orice moment și modul în care trăim. Sper ca oamenii să rezoneze cu asta.” (Alan Powell, The Song)

*

Când totul pare rupt, definitiv și ireparabil, cuvintele ultimului Song, al lui Jed, îi spun lui Rose, soției cu inima zdrobitor rănită:

Pentru orice, pe rând, rând, rând,
Există o vreme, pe rând, rând, rând,
Orice, își are timpul său, sub soare –
O vreme să te naști, o vreme să mori,
O vreme să semeni, o vreme să culegi,
O vreme să ucizi, o vreme să vindeci,
O vreme să râzi, o vreme să plângi.

Pentru orice, pe rând, rând, rând,
Există o vreme, pe rând, rând, rând,
Orice, își are timpul său, sub soare,
O vreme să construiești, o vreme să dărâmi
O vreme să joci, o vreme să plângi,
O vrme s-arunci greutăți,o vreme s-aduni împreună

Pentru orice, pe rând, rând, rând,
Există o vreme, pe rând, rând, rând,
Orice, își are timpul său, sub soare,
O vreme să câștigi, o vreme să pierzi,
O vreme să sfâșii, o vreme să coși,
O vreme să iubești, o vreme să urăști…
O vreme de liniște… Mai avem timp Rose!

 

***

Foto Ali Faulkner: http://www.musictimes.com/

Sursa Film The Song: http://filmecrestineonline.ro/song-cantecul-2014/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.