Samuel Chadwick: DESPRE RUGĂCIUNE

samuel-chadwick

Nu trebuie să faci reclamă unui foc. Focul îşi face singur reclamă.

Domnul i-a învăţat pe oameni să se roage lui Dumnezeu ca Tată. Acesta este faptul central al învăţăturii Lui. „Când vă rugaţi să spuneţi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri.” El mustră orice paradă şi orice prefăcătorie în rugăciune. Trebuie să fie în locul tainic, iar uşa trebuie să fie închisă.

În locul tainic trebuie să fie simplitate şi sinceritate. Ipocrizia nu poate exista acolo unde mulţimea vorbelor şi exprimarea impresionantă sunt interzise. Taţii şi copiii nu-şi fac discursuri unul altuia. Dumnezeu nu este departe. Este aproape. Nu are nevoie să fie informat, căci Isus a spus: „căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi”. El nu trebuie să fie nici convins; căci dacă „voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!” Nimic nu poate fi mai simplu, mai natural, mai sigur. „Cereţi şi vi se va da”, „căci ori şi cine cere, capătă.

Se pare că cel mai mare lucru din universul lui Dumnezeu este un om care se roagă. Există un singur lucru şi mai uimitor – ca omul, ştiind toate acestea, să nu se roage!

*

„Singura grijă a diavolului este să-i împiedice pe creştini să se roage. El nu se teme de studii fără rugăciune, de lucrarea fără rugăciune,de religie fără rugăciune. El râde de truda noastră, îşi bate joc de înţelepciunea noastră, dar tremură cînd ne rugăm”

Samuel Chadwick

Sursa: https://vegheati.wordpress.com/2015/10/27/despre-rugaciune-samuel-chadwick/

https://vegheati.wordpress.com/2015/03/02/samuel-chadwick/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.