IACOB COMAN: Renunță la harul și dragostea care nu există!

 

Iacob Coman

 Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjuraţi de întuneric, legaţi cu lanţuri şi păstraţi pentru judecată ...  (2 Petru 2:4)

Cum crezi tu că Dumnezeu te va cruța pe tine?

O poruncă pe  care mi-aș dori să n-o uiți niciodată:
Renunță la harul și dragostea care nu există!

Am ajuns la o concluzie: Orice om care nu renunță la o dragoste care nu există, va înnebuni! Și, prin extensie, am ajuns la următoarea concluzie, că orice om de pe pământul acesta care nu învță să renunțe la harul care nu există va înnebuni.  Tu încă știi așa? Știi că Dumnezeu te iubește? Ce argumente ai? Ai zice că nu i-a cruțat nici pe ingeri… Știi că Dumnezeu îți acordă har? Ce argumente ai? Aici spune că nu le-a dat har nici la ingeri. Nu cumva dragostea lui Dumnezeu pentru tine e numai în capul tău? Nu cumva harul lui Dumnezeu e numai în mintea ta?

Aș vrea să vă aduc o veste tristă și în același timp măreață … și anume: Dragostea și harul care există, nu va mântui pe nici un om care nu se pocăiește.

[….]  dacă ai aflat cumva de o dragoste a lui Dumnezeu care te iartă fără să te schimbi, aruncă dragostea aia la gunoi. Daca ai aflat cumva despre un har care știi că te mântuie fără să te pocaiești, aruncă harul ala la gunoi. Că astea nu există. Și aș vrea în seara aceasta, dragii mei, să vedeti ce înseamnă aceasta atitudine Dumnezeiască.

Zice Cuvântul asa: Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe îngerii – declarația asta dumnezeiască surprinde în ea ideea că ar fi putut sa-i ierte, ar fi putut să-i cruțe. Dar nu i-a cruțat. Declarația asta surprinde în ea ideea că Dumnezeu ar fi putut intreprinde să-i silească, să-i pună la punct și să-i salveze. Declarația aceasta conține în ea o teză fantastică: Dumnezeu n-a vrut să mai țină cont de ei. Și apoi, Scriptura ne spune de ce. Și zice așa: „Înseamnă că Domnul știe.” Dacă nu i-a cruțat pe îngeri, înseamnă că Domnul știe. Ce? Știe să izbavească pe oamenii cucernici și să-i păstreze pe cei nelegiuiți ca să fie pedepsiți.

Renuntați la harul și la dragostea care nu există!

[…..] 4 Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe* îngerii care** au păcătuit,….. 9 înseamnă că Domnul ştie* să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici şi să păstreze pe cei nelegiuiţi ca să fie pedepsiţi în ziua judecăţii: – înseamnă că Domnul știe clar, în alb și negru, să izbavească în încercare pe oamenii sfinți. Cucernic înseamnă sfânt. Înseamnă că El stie sa-l izbaveasca pe cel care este sfant si stie sa-l pastreze pentru judecata pe celalalt care este nemernic si care a inventat o dragoste care-l va duce in ceruri fara sa se schimbe. Și care a inventat un har care-i va ierta pacatele fara sa se pocaiasca. Ori, o dragoste de felul acesta si un har de felul acesta NU EXISTA!’Dragul meu, tu despre ce dragoste știi și despre ce har vorbești?

[…..] Cuvantul lui Dumnezeu zice cam asa: Daca n-a crutat Dumnezeu pe îngeri – inseamna ca El stie sa nu faca nici un fel de confuzie intre alb si negru. Intre neprihanire si pacat. Intre ascultare si neascultare. Inseamna ca Dumnezeu nu face nici un fel de eroare cu priviree la ce se va săvârși între oameni de-a dreapta si de-a stânga Lui, prin care unora le va da viață veșnică si altora ocară și moarte veșnică. Dar oamenii aceia se vor scula si vor spune despre lucruri minunate care au avut datorită dragostei și harului. Care dragoste? Și care har?

Știți de ce a murit Isus Hristos pe cruce? Pentru ca fratele Coman și frații și surorile de aici să renunțe la dragostea și la harul care nu există. Dar, știți în realitate, ce crede Coman și frații și surorile de aici? Că Isus Hristos a murit pe cruce pentru ca harul și dragostea care nu există să-i mântuie. Dar asta nu se va întâmpla niciodată!

Cu multi ani în urmă era un prooroc pe nume Ieremia. Și într-o zi povestea cu Dumnezeu și era necăjit cu intențiile care le are Dumnezeu cu privire la popor. Și în discuția lui cu Dumnezeu a zis: „Doamne, dar nu se poate. Tu ești Dumnezeul dragostei, Tu esti Dumnezeul harului. Ce ai Tu în intenție cu poporul ăsta, nu se poate.” Și Dumnezeu coboară la nivelul intereselor lui Ieremia, și-i zice lui Ieremia: „Auzi, du-te la Ierusalim.” La Ierusalim, nu în Alexandria, nu în Babilon, nu în Sodoma sau în Gomora, ci „du-te la Ierusalim și dacă găsesti un singur om care sa aibă dragostea și harul Meu, îi iert pe toți.” Și s-a înviorat la față Ieremia. Și plin de sine, a zis: „Mi-am salvat poporul!” Și a plecat sa-I aducă câteva sute sau câteva mii de credincioși din Ierusalim, care aveau dragostea și harul lui Dumnezeu. Și a luat-o pe străzi. Și a luat-o pe la Templu. Și a luat-o pe la casele de rugăciune. Și a luat-o pe la femei și pe la bărbați, pe la tineri și pe la bătrâni. Și cu câți s-a întors la Dumnezeu? Cu nici unul. Toți aveau dragostea și harul care nu există.

Dragul meu frate si stimată soră, tu ce dragoste și ce har ai? Tu trebuie să răspunzi la întrebarea aceasta, pentru că dacă n-a cruțat Dumnezeu pe îngeri înseamnă că Domnul stie sa pazeasca din incercare pe oamenii sfinti si stie sa pastreze pe cei nelegiuiti ca sa fie pedepsiti in ziua judecății. Este magistrală declarația aceasta a lui Dumnezeu!

Nu știu daca vedeti exact ce scrie în text. Sunt aici doi termeni care nu inseamna asa de simplu ceva. Zice că pe cei sfinti îi izbăveste din încercare. Și tu, când auzi ‘izbăvește din încercare’, imediat te gândesti la faptul că a fost beteag (bolnav) și a fost sănătos. Sau cine știe la ce te gândesti. Era războiul din Vietnam si a fost un război acolo în care nu se mai știa cine cu cine se lupta. Oamenii de acolo erau sălbatici. Când prindeau soldati americani, ferească Dumnezeu ce făceau cu ei. Îi chinuiau și-i torturau până ce-i omora, dar lucrul acesta îl făceau lent. Și erau vreo cinci camarazi care știau că apare un avion de marfă, pe acolo prin pădurile alea unde putea să aterizeze si care îi poate lua pe acesti camarazi americani, să scape din zona aceea, unde cam toți au fost omorâți. Și, în timp ce fugeau spre locul acesta, din spate, fugeau vietnamezii după ei, să-i prindă. Avionul era în ușoară mișcare, ca să aibă timp să decoleze de pe pământ, și soldații fugeau, fiecare se prindea și urma să urce în avion. Dar, vietnamezii din spate, trăgeau și pe unul din camarazi l-a împușcat în pulpa de la picior. Și a căzut în genunchi, șchiopătând s-a ridicat în durere și a încercat să mai fugă după avion. Dar n-a mai putut. Avionul se departa și vietnamezii îl ajungeau. Era pușcat în picior. Adică, o simplă intervenție a medicului și omul era sănătos. Trăia ani de zile, că era tânăr, era soldat. Și s-a uitat el în durerea aceea spre avion și în spate, cum veneau sălbaticii după el și a strigat la unul din camarazii lui din avion:”Scapă-mă!” Și cel din avion a înțeles ce înseamnă ‘scapă-mă’. Și a închis ochii, i-a tremurat inima, a luat pistolul-mitralieră și a băgat o rafală de cartușe în camaradul lui, ca să-l izbavească de tortura care urma să i-o facă vietnamezii.

Aici, când scrie că Dumnezeu știe să-i izbavească pe sfinți, înseamnă și asta. Și zice că pe cei răi îi păstrează ca să poată să le primească pe toate.

Când, tu, pui zilele vieții tale păcătoase în contul dragostei lui Dumnezeu, e o dragoste care nu există! Ești păstrat pentru judecată. Nu te lăsa să ți se întâmple nimic, pentru ca s-o pățești rău de tot. Când, tu, pui zilele tale de nelegiuire și de neascultare și de răutate și de fățărnicie și de viclenie și de minciună și de imoralitate în contul harului lui Dumnezeu, este un har care nu există! El te păstrează cum l-a păstrat pe Cain pe care l-a blestemat să nu moară, ca să suporte consecințele alegerii lui.

Eu și cu tine, dragii mei, suntem chemați să renunțăm la dragostea și la harul care nu există. Și, prin Hristos, să căpătăm dragostea și harul care există și care ne izbăvește.

Și, cum spune sfântul apostol Pavel: „Pentru mine, a muri este un câștig si a trăi este Hristos.” Și indiferent de felul în care alege Dumnezeu să mă izbavească prin dragostea si harul Lui… [să aleg a-i fi ascultător] Pe Pavel, știti cum l-a izbăvit dragostea și harul lui Dumnezeu? Cu capul pe tăietor. I-a tăiat capul. Așa a fost izbăvit Pavel. Și alții au fost izbăviți arși.  Și alții au fost izbăviți, chinuiți, munciți. Ei, de care lumea nu era vrednică. Și Isaia a fost izbăvit de Dumnezeu, de unchiul său Manase, tăindu-l în două cu fierestrăul.  Și unchiul său Manase și ceilalți au fost păstrați ca să îndure urmările dragostei și a harului care nu există.

Scumpii mei frați și surori, vă provoc în Numele lui Hristos, renunțați la dragostea și la harul care v-a învațat că puteți trăi în păcat. Și cereți de la Dumnezeu umplerea cu Duhul Sfânt ca să înțelegeti dragostea și harul care vă oprește să mai trăiți în păcat.

Rugați-vă la Dumnezeu ca să vă umple cu Duhul Sfant ca să pricepeți dragostea și harul care vă opresc să mai faceți păcate. Și cereți de la Dumnezeu să primiti dragostea si harul care te învață și mă învață să o rupem cu orice obicei păgân. S-o rupem cu orice pofte din veacul acesta. Și să trăim astăzi, în secolul XXI, sfinți și fără prihană. Oamenii care sunt așa au harul și dragostea lui Dumnezeu. Amin.

 

VIDEO by Biserica Filadelfia Bucuresti

Sursa text: https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/10/10/iacob-coman-la-biserica-filadelfia-bucuresti/

Advertisements

One thought on “IACOB COMAN: Renunță la harul și dragostea care nu există!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.