Ce nu se poate învinge prin rugăciune?
Răspundeți-mi! Ce nu poate să facă mâna Celui Atotputernic? Răspundeți-mi! Ce pot face mâinile tale firave? Răspundeți-mi! Dumnezeu poate dărâma Cortina de Fier într-o singură zi. El poate converti o națiune într-o oră. Cheamă-L! Crede-L!
Isus era un om al rugăciunii. Am notat doar câteva versete și vă voi citi câteva dintre ele ca să puteți înțelege importanța rugăciunii în viața Domnului Isus Hristos. Iar apoi să înțelegeți că dacă rugăciunea a fost atât de importantă pentru Fiul Întrupat al Dumnezeului Cel Viu, cu cât mai importantă trebuie să fie pentru noi?
Cu cât mai mult ar trebui să depindem noi de rugăciune? Isus a dus o viață de rugăciune, acesta este primul lucru pe care vreau s-l credeți: Dar Isus se retrăgea adesea în pustie și se ruga. (Luca 5:16)
Știți, adesea, când găsim ceva care ne place mult, spre deosebire de ceea ce facem pentru că suntem nevoiți, noi încercăm să ne sustragem și să facem acel lucru. Un bărbat poate ar dori să se sustragă de la munca grădinii pentru a se uita la un meci. Un alt bărbat poate că va veni de la lucru devreme să meargă la vânătoare. O soție poate se va sustrage să mearg la Mall. Ei se retrag pentru lucrurile pe care le plac cel mai mult.
Nu este o crimă că Isus Hristos și lucrul Împărăției pare aproape să fie lucrul de la care vrem să ne sustragem?
Am auzit un evanghelist spunând poveste. A venit, a coborât din avion, a fost primit de către pastori și imediat l-au dus să joace golf. Nu am nimic împotrivă. Eu unul n-am jucat niciodat golf. Dar l-au dus pe terenul de golf – și ăsta e un lucru frumos. Presupun c-au văzut că avea nevoie de odihnă și în timp ce nergeau acolo, în timp ce jucau golf, evanghelistul doar a menționat: „Știi, Domnul este atât de bun. Acum câteva zile, El a … ”, dar cellalt predicator l-a oprit pur și simplu, zicând: „Hai să nu vorbim despre serviciu (lucrare) aici. În locul acesta ne vom odihni!”
Singurul loc unde te vei odihni vreodată este în Isus Hristos! Și știi când umbli cu Dumnezeu. Când? Când te duci la o parte ca să fii cu El. Când spui: „Este atât de mult, am atât de mult de făcut, atâta muncă istovitoare, atâta trudă; doresc doar să mă pot retrage ca să fiu cu El pentru o clipă. Căci El este Cel de la care evadez. El este locul meu de odihnă.” Când rugăciunea devine o povară, noi nu suntem asemeni lui Hristos, nu suntem ca Isus. Spune că El se retrăgea în pustie și se ruga. Observați că El obișnuia să meargă în pustie.
Prietene, lumea, până și biserica, este atât de plină de zgomot! Atât de plin de zgomot ăncât din când în când, pastorii în special, trebuie s vă retrageți și să mergeți într-o pustie unde nimeni nu vă poate găsi (deranja) și acolo să-L căutați pe Dumnezeul vostru. Și fiți foarte atenți (ca uneori) să nu luați toate acele cărți cu voi, deoarece pentru mulți Isus Hristos poate deveni doar o exegeză corectă, hermeneutică corectă, un lucru de studiat, în loc de o persoană de iubit cu care să comunici.
Isus se retrăgea: După ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte să Se roage, singur la o parte. Se înnoptase, şi El era singur acolo. (Matei 14:23)
Cineva a spus: „De ce avea Isus nevoie să se roage atât de mult? El era Fiul întrupat a lui Dumnezeu.” Vom vorbi despre aceasta, dar mai întâi dați-mi voie să vă arăt nebunia acestei întrebări. Poate că El întotdeauna dorea să meargă la o parte și să fie cu Dumnezeu doar pentru că Îl iubea pur și simplu. Pentru că Îl iubesc!
Citim că: „În zilele acelea, Isus S-a dus pe munte să Se roage şi a petrecut toată noaptea în rugăciune către Dumnezeu. Când s-a făcut ziuă, a chemat pe ucenicii Săi şi a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit apostoli” (Luca 6:12-13)
Dă-mi voie să te întreb ceva: A trebuit vreodată să iei o decizie foarte grea? Ai petrecut vreodată toată noaptea în rugăciune ca să faci asta? Dacă răspunzi „Nu!” îți voi spune: „Iată că am găsit un om mai tare decât Isus.”
Nu este uimitor că Hristos mergea deoparte și petrecea întreaga noapte în rugăciune pentru a discerne vocea Tatălui spre a-i alege pe oamenii care trebuiau să fie aleși? Dar noi suntem superiori la capitolul acesta! „Nu mai este atâta nevoie de aceasta.”
Dar El continuă în Matei 26:36: Atunci Isus a venit cu ei într-un loc îngrădit, numit Ghetsimani, şi a zis ucenicilor: “Şedeţi aici până Mă voi duce acolo să Mă rog.”
“Şedeţi aici până Mă voi duce acolo să Mă rog.” – Cine ar putea uita grădina Ghețimani? Cine ar putea uita războiul care s-a dat în acel loc?
Prietene, când El s-a ridicat de pe genunchi, băttălia s-a încheiat. Războiul se dăduse acolo. Cu câte lucruri trebuie noi să ne luptăm? Pe câți filisteni trebuie să-i suportăm – dintre aceia care locuiesc în țară și ne sunt ca niște ghimpi? De ce? Pentru că noi nu abordăm problema asta la fel. Nu ne ducem la Domnul și nu ne luptăm până ce victoria este obținută. Isus Hristos a învins în grădina aceea și a învins luptându-se în rugăciune și câștigând victoria.
Pasajul acela: Dar acest soi de draci nu iese afara decat cu rugaciune si cu post.” (Mat.17:21) – Nu se referă la demoni, dragul meu prieten. Sunt atât de mulți munți în viața ta, atât de multe obstacole, atât de multe lucruri în viața ta care caută să te abată, să te oprească. Și ele vor rămâne acolo. Pentru că unele dintre aceste lucruri nu dispar pur și simplu doar prin consiliere. Ele dispar dacă tu cazi cu fața la pământ înaintea lui Dumnezeu până când El te izbăvește.
Isus a fost un om al rugăciunii. A arătat-o în fiecare aspect al vieții Lui. Versetul 1 zice așa: “El le-a spus o pildă ca să le arate că trebuie să se roage necurmat și să nu se lase.” Aceasta e învățătura lui Isus Hristos. Chiar aici. Dacă vrei să rezumi tot ce am învțat El despre rugăciune: „Trebuie să ne rugăm în orice vreme.”
Acum, tinerilor, să vă învă ceva care v va ajuta. Aud atât de mulți tineri spunând: „Păi, eu nu am un timp anume când mă rog, eu sunt genul … știi … practic prezența lui Dumnezeu de-a lungul zilei, dar nu am cămăruța aceea ascunsă unde merg.” Tinere, lasă-mă să-ți spun ceva: Nu exsită o altă cale prin care poți învăța să practici prezența lui Dumnezeu decât dacă petreci mult timp în rugăciune tainică. Puterea de a practica prezența lui Dumnezeu, puterea de a trăi o via de rugăciune, de a vorbi cu Tatăl, întotdeauna – aceasta se naște din timpul tainic cu Domnul. Perioade de timp cu Domnul în rugăciune. El a zis: „Trebuie să vă rugați neîncetat și să nu vă lăsați.”
Inițierea rugăciunii nu este niciodată problema, vă dați seama de asta? Ai inițiat atât de multe cereri înaintea Tronului Său. Însă, întrebarea e „Te-ai luptat în rugăciune?” Ai insistat până ai obținut? Ai continuat a te ruga? Există în inima ta, în mintea ta sau pe bucăți de hârtie cereri care probabil au rămas acolo un timp … de 15 ani? Însă tu-i spui Domnului „N-am să Te las să pleci!” Este atât de ușor să inițiezi rugăciunea… Dar greu e să perseverezi în acea rugăciune!
Așadar, E a spus că trebuie să ne rugăm neîncetat și să nu ne lăsăm, căci renunțarea înseamnă tocmai sfârșitul oricărei rugăciuni. Iar apoi, în Luca 18:8, El spune ceva pe care eu îl consider a fi unul dintre cele mai triste versete din întreaga Biblie: : „Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul Omului, va găsi El credinţă pe pământ?” De ce este atât de trist? Isus tocmai le dădea o pildă ca să le demonstreze de ce ar trebui să se roage totdeauna și să nu se lase. E aproape ca și cum Hristos ar zice: „Ascultați: Tatăl Meu este credincios, Cuvântul Meu este adevărat, El vrea să facă mult mai mult decât am cere sau am gândi noi vreodată. Vă spun: cereți și vi se va da; bateți și vi se va deschide; căutați și veți găsi.” Iar apoi Domnul se oprește și zice: „Dar, când Mă voi întoarce, oare voi mai găsi pe cineva care crede asta?”
„Mă va mai crede cineva , cuvântul spus de Mine?” Noi ne-ndoim atât de mult NU numai de Cuvântul scris și infailibil al lui Dumnezeu. Ne îndoim atât de mult de caracterul lui Dumnezeu când nu profităm cu îndrăzneală de promisiuni. Ori nu avem pasiune pentru înaintarea Împărăției Lui, ori credem, cumva, că aceasta poate înainta prin puterea firii, puterea intelectului, puterea structurii eclesiastice.
Doamne, mă rog pentru poporul Tău, mă rog pentru oameni Tăi, sfinții Tăi dragi, de aici. Revarsă asupra lor un duh de rugăciune și cereri. Fă-i Doamne să vadă că prin insistență se câștigă bătălia, și cel mai firav, cel mai puțin dotat și neînsemnat dintre noi, cel mai mic om din seminția cea mai mică a Sionului, poate câștiga mai multe victorii decât cel mai mare luptător dintre cele 12 seminții, prin rugăciune, căutând Fața Ta, slăvind puterea Ta, nu punându-și încrederea în firea pământească. Doamne, ajută-ne, În Numele lui Isus. Amin!.
Sursa este în msajul VIDEO de mai jos: