Fiicele lui Ieftae – Jephtah’s Daughters, Innocent casualities in the war for family “equality” (Partea 2)

51mpAooPdNL._SX331_BO1,204,203,200_Luna trecută am publicat o recenzie a monumentalei cărți a lui Robert Oscar Lopez si Rivka Edelman

Jephtah’s Daughters, Innocent casualities in the war for family “equality”  – “Fiicele lui Ieftae, victimele inocente ale razboiului pentru egalitate intre familii”

In cele 484 de pagini ale ei, cartea descrie impactul negativ pe care relatiile homosexuale ale părintilor le au asupra copiilor lor. Continuam subiectul cu un interviu dat de autor în mai anul acesta publicatiei The Stream.

Versiunea românească e abreviată dar cea în engleză poate fi citită integral aici: https://stream.org/reckless-joyride-gay-parenting-part-iv-interview-robert-oscar-lopez/. Interviul a fost realizat de Anika Smith, iar titlul interviului e The Reckless Joyride of Gay Parentig: Part IV of Our Interview with Robert Oscar Lopez.

 Robert Oscar Lopez e Profesor Asociat de limba engleză și studii clasice în California. Se specializează în literatura americană. E căsătorit si are doi copii. In August 2012 a publicat comentariul Growing up with Two Moms (“Crescut de două mame”) în publicația Public Discourse, în care descrie evenimente din viața lui, fiind crescut de o mamă lesbiană si partenera ei. Pentru că a îndrăznit să-și publice impresiile, a fost etichetat homofob și a devenit ținta unei campanii de reducere la tăcere din partea homosexualilor iar apoi pentru a i se interzice interviuri și să conferențieze în universități.

 

 Interviul lui Lopez

 Intrebare – The Stream: Știai că esti diferit si că familia ta e diferită. Cum ai ajuns la concluzia că mama si tata sunt un drept al copilului?

 Lopez – Raspuns: Momentul crucial a fost când am citit interviul lui Jean-Dominique Bunel în Le Figaro in ianuarie 2013. [Articolul lui Jean-Dominique Bunel poate fi citit in franceză aici: http://www.lefigaro.fr/mon-figaro/2013/01/09/10001-20130109ARTFIG00644-j-ai-ete-eleve-par-deux-femmes.php] Bunel e specialist in drepturile omului si a fost crescut si el de doua femei. Când i s-a luat un interviu cu prilejul demonstratiilor din Franța împotriva căsătoriilor homosexuale, el a introdus în discuție topicul Declarației ONU privind Drepturile Copilului. Limbajul folosit de el privind drepturile copilului mi-a refocalizat atenția. Mi-am dat seama că de fapt nu trebuie să argumentez cu date științifice că am nevoie de un tată. O relație cu tatăl meu este un drept recunoscut de foarte mult timp. Ca atare am dreptul să mi-l revendic. Sunt o ființă umană cu drepturi si acest drept e unul dintre ele. Interviul lui Bunel a făcut o schimbare profundă in gândirea mea si trebuie să spun că mișcarea pro-familie din America dotoreaza francezilor această perspectivă.

 Intrebare: Scrii ca, in teorie, nu te opui casatoriilor unisex, dar te impotrivesti dezastrelor sociale. Cum e deci posibil ca o idee care in abstract e rezonabila – sa permiti la doua persoane de acelasi sex sa-si formeze o familie – sa devina un dezastru social la nivel de experiente de viata?

 Lopez – Raspuns: Cred ca punctezi un trend care se dezvaluie cind oamenii se investesc pe ei insisi in mod excesiv intr-o teorie si ca atare isi pierd ratiunea. Exista grupuri, cum ar fi Asociatia Sociologica Americana,  care au declarat, cu doar zece ani in urma, ca nu exista nicio diferenta intre a avea ori a fi crescut de doi tati ori doua mame. Aceste grupuri au auzit mai nimic din partea copiilor crescuti de homosexuali care isi expun in mod obiectiv si analitic propriile experiente. Acest proces nu e similar cu pronosticarea vremii. Dimpotriva, e un proces prin care au trecut niste fiinte umane autentice si care au suferit niste implicatii enorme.

 Intrebare: Esti un barbat crescut de doua lesbiene care, dupa cum afirmi deseori, te-au ingrijit si te-au iubit, dar care nu au putut sa-ti fie si rol de tata. Ti-a afectat lipsa asta abilitatea de a fi tu tata copiilor tai?

 Lopez – Raspuns: E dificil de raspuns, dar e clar ca fiecare copil are nevoie de o mama si un tata care se iubesc. Divortul si adulterul nu sunt o alternativa dragostei intre mama si tata si grija pentru copii. Aici trebuie sa ne gandim si cum a fost demarata notiunea de gay parenting [Nota AFR: gay parenting este o expresie care denota cresterea copiilor de catre homosexuali ori asa numitele “familii curcubeu”] In anii 90 presedinte a fost Clinton si Razboiul Rece a luat sfarsit. A fost un deceniu interesant. Oamenii au inceput sa simta ca inhibitiile deceniilor precedente s-au dizolvat. In consecinta ei au inceput sa experimenteze cu tot felul de excese sociale. Familiile curcubeu au fost una din aceste excese sociale. De atunci incoace familiile curcubeu au devenit o industrie masiva in care tot ce e legat de procreare si cresterea copiilor a devenit o marfa – materialul genetic al barbatului, ovulele femeii, pantecele femeilor, copiii fabricati pentru a fi cumparati ori vanduti. Ce e infricosator, insa, e ca energia miscarii homosexualilor a fost risipita fara  a fi criticata de nimeni. Cei care simpatizau cu homosexualii in proiectele lor de promovare a agendelor lor au tacut. Nu au zis nimic despre consecintele industriei de fabricare de copii. Lucrul acesta ma ingrozeste.

 The Stream – Intrebare: Cartea voastra este deficil de citit pentru ca marturiile ei sunt ingrozitoare si ne ingrijoram de soarta copiilor pe care ii cunoastem ca traiesc in familii curcubeu si li se neaga dreptul la o mama si un tata.  Unul din cele mai dureroase lucruri prezentate in testimoniile copiilor este ca in familiile curcubeu masculinitatea baietilor si feminitatea fetelor sunt suprimate, nu sunt validate. Cit de traumatic si cu potential de confuzie trebuie sa fie lucrul acesta pentru copii. In plus, tu si autorii sunteti transparenti privind presiunea pe care parintii homosexuali o pun asupra copiilor lor sa se comporte si sa arate “normal” in mijlocul prietenilor lor crescuti in familii traditionale. Cunoscind lucrurile acestea, ce am putea noi face sa-i iubim si sa-i sprijinim pe acesti copii?

 Lopez – Raspuns: Cred ca e bine sa nu politizam situatia copiilor crescuti de homosexuali. E mai bine sa-i lasam pe ei sa-si spuna ofurile fie ca sunt de o parte ori alta a spectrului politic. Ei trebuie sa-si exprime opiniile in termenii lor, in limbajul lor, fara interferenta din afara. Din nefericire toata lumea vrea sa descrie ce si cum se simt copiii crescuti de homosexuali. Dar e important ca ei sa fie lasati sa-si spuna ei insisi experientele. E important ca acesti copii sa nu fie transformati intr-o arma politica.

 Surogatul

 The Stream – Intrebare: Cum devine dreptul de a avea copii un drept de a lua un copil de la proprii lui parinti? Si de ce, in special, femeile sarace sunt vulnerabile?

 Lopez – Raspuns: Bine, e o chestiune elementara dar si ineluctabila. Daca nu poti crea un copil cu propriul tau trup ai nevoie de materialul genetic al unei alte persoane. Miscarea pentru drepturile homosexualilor de a fi parinti functioneaza intr-o lume a fanteziei, detasata de realitate. Ei cred ca daca copilul este creat prin donatie de material genetic, pierderea e mai putin semnificativa pentru copil decit atunci cind copilul e conceput de tata si mama lui care mai tarziu se separa, divorteaza ori isi abandoneaza copilul. Tatal copilului e tatal lui, indiferent daca societatea recunoaste relatia copilului cu tatal lui ori o anuleaza emitind copilului un nou certificat de nastere. In consecinta, sloganul si miscarea “dreptul de a avea copii” este un dezastru in motiune. Femeile sarace sunt cele mai vulnerabile pentru ca, spre deosebire de tatii “stersi” din viata copiilor, ele au trecut printr-o perioada biologica lunga de atasament fata de copilul nenascut. Barbatii isi doneaza materialul genetic pentru ca, simplu vorbind, ejaculeaza intr-un pahar in timp ce se uita la pornografie, si pleaca. Fetele care doneaza ovule isi asuma riscuri enorme pentru ca trebuie sa ia doze mari de medicamente si chiar sa faca operatii. Dar mamele surogat (mamele purtatoare) se atasaza de copiii lor pe care ii gesteaza si intregul lor trup e devotat aducerii copilului pe lume. Copiii acestor mame isi vad mama gravida, dand nastere unui copil, dar nou nascutul dispare. Asta e o trauma teribila pe care femeile nu o fac asa din senin ci din constrangeri economice. Asta le face situatia total diferita de a barbatilor si foarte precara.

 Sclavia si adoptiile homosexuale

 The Stream – Intrebare: Compari anumite practici de adoptii ale copiilor, si mai ales practicile surogatului international, cu sclavia.

 Lopez – Raspuns: Cred ca trebuie sa ne amintim ce a fost sclavia. A fost cumpararea si vanzarea de fiinte umane. Cind imi intreb studentii “ce a fost sclavia”? de obicei ei imi spun ca a fost violenta, biciuiri, munca grea si rasism. Intradevar majoritatea acestor lucruri au coencis cu sclavia. Dar ele nu sunt exclusiv asociate cu sclavia. Ele apar si in situatii altele decit sclavia clasica. Sclavia a fost ideea si notiunea ca esti proprietarul unei alte fiinte umane. In primul document privind sclavia care e scris in engleza, documentul explica ca, intr-un sens, a vinde o persoana era echivalentul de a o ucide. In acelasi sens, a reduce o persoana la statutul unui contract financiar este ca si cind ai omori-o. Cred, deci, ca atunci cind adoptiile se transforma in cumparatul si vanzarea copiilor, cumparatul si vanzarea fiintelor umane, trebuie sa ne gandim la practicile din trecut. E foarte usor sa rationalizam aceste practici moderne in mintea noastra, in mod special cind e vorba de inceputurile vietii si cind contururile sclaviei nu sunt atit de evidente.

De exemplu, Cotton Mather a justificat importul sclavilor in Massachusetts argumentind ca traiau mai bine acolo decit in conditiile insalubre din Africa ori in razboaiele de acolo si ca, la urma urmelor, africanii se vindeau unii pe altii ca si sclavi in Africa. Mather si cei care gandeau ca el nu se gandeau, insa, la consecintele actiunilor lor si impactul gandirii lor de-a lungul generatiilor. Vedeti, tocmai din aceasta perspectiva cred ca e important sa ne gandim la consecintele adoptiilor copiilor de carte homosexuali. Ne dam oare seama ca de fapt cream o clasa sociala de oameni care sunt lipsiti de radacinile lor biologice naturale? E oare lucrul acesta drept? Care vor fi consecintele cind ajungem la, de exemplu, 500.000 de fiinte umane create in laboratoare care nu isi pot trasa originile biologice in trecut ci si le gasesc doar intr-un laborator? Nu cunosc cine le-a dat viata si nu isi cunosc parintii biologici Lucrul acesta e sever. E la fel ca si in Secolul XVII. Din nefericire oamenii nu mai gandesc in termeni de viitor. Sper sa inceapa sa o faca.

 The Stream – Intrebare: Ce le face pe anumite țări din Europa, in special Belgia si Franta, sa descrie surogatul ca o varianta a sclaviei? Inteleg ei oare ceva ce noi americanii inca nu intelegem?

 Lopez – Raspuns: Este vanzarea si cumpararea copiilor. Oamenii zic ca femeia purtatoare a semnat contractul de purtat sarcina, dar eu zic, bine, copilul nu a semnat. Adica nu si-a dat consimtamintul. Copilul nenascut ori nascut nu si-a dat consimtamintul sa fie vandut unor oamenii care nu sunt parintii lui. Si atunci sa te astepti ca copilul sa tina contractul pe toata durata vietii lui? Cind copilul ajunge la 18 ani e la o varsta la care e complet instrainat de parintii lui biologici. Intreaga lui viata e constrans sa fie atasat la parintii care l-au cumparat si crescut. Nu este de loc natural ca cineva sa aibe un control atit de mare asupra unei alte persoane.

CONFERINȚA ANUALĂ AFR LA TÂRGU NEAMȚ

Conferinta AFR din anul acesta va avea loc Sambata, 19 septembrie, la Targu Neamt. Marcati-va calendarele! Conferinta se va tine la Casa de Cultura din oras. Toti sunteti invitati. Intrarea este libera. Va rugam sa veniti in numar cit mai mare. Vom avea vorbitori renumiti din Romania si strainatate. Printre vorbitori il avem deja confirmat pe dl Antoine Renard, presedinte al Federatiei Asociatiei Familiilor Catolice din Europa. Detalii aditionale vor urma in urmatoarele saptamini.

SITURILE AFR ANTIPORNOGRAFIE SI ANTIPROSTITUTIE

Vizitati situl antipornografie AFR www.PornografiaRaneste.ro in numar cit mai mare si deveniti prietenii nostri pe site. De cind a fost lansat la inceputul anului, pe site am postat zeci de articole, studii, materiale video si marturii. Ultimul articol este un studiu deosebit de aprofundat care denota impactul nefast al pornografiei asupra creierului uman. Situl antipornigrafie a fost facut de dl Alexandru Dragoman (AFR Constanta). Ii multumim.  Continuati deasemenea sa vizitati si situl antiprostitutie http://www.antiprostitutie.ro/category/stiri/. Situl e administrat de dl Sorin Balajel, voluntar AFR. Ultima postare e Raportul Departamentului de Stat SUA privind traficul international de fiinte umane. Siuatia Romaniei e discutata la paginile 287-288. Ii multumim.

BROȘURILE AFR

In septembrie am tiparit 5000 de brosuri AFR in care ne identificam ca organizatie, cine suntem, ce facem, ce am facut, ce planuri de viitor avem. Sunt pliante informative. Gratie unora dintre cititorii nostri si a membrilor AFR, pina la finele anului am distribuit toate pliantele. In ianuarie am mai tiparit 5000 de exemplare din care mai avem disponibile aproximativ 1000. Pliantele sunt gratuite. Cei care doriti sa le aveti si, mai ales, sa le dati celor din comunitatile dvs, inclusiv biserici ori parohii, va rugam sa ne scrieti si vi le vom trimite pe cheltuiala noastra. Avem nevoie doar de numele dvs, telefonul si adresa. Scrieti-ne la office@alianta-familiilor.ro.

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

 Alianta Familiilor din Romania

http://www.alianta-familiilor.ro   

One thought on “Fiicele lui Ieftae – Jephtah’s Daughters, Innocent casualities in the war for family “equality” (Partea 2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.