ACUM CE URMEAZĂ?

Reuters-SCOTUS-traditional-marriage“Căsătoria între persoane de acelasi sex nu are nimic de-a face cu bărbatii care vor să se căsătorească cu alți bărbați. Și nici nu este vorba  despre femei care vor să se căsătorească cu alte femei, ci chestiunea stă în deconstruirea căsătoriei dintre bărbati și femei.” –  Daniel Greenfield

Demolarea familiei, dar ce urmează?

La 1 Timotei 4:1-3 Sfântul Apostol Pavel scrie cuvinte profetice care sunt valabile pentru zilele noastre  mai mult ca oricând:  „(1) Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor, (2) Prin făţărnicia unor mincinoşi, care sunt înfieraţi în cugetul lor. (3) Aceştia opresc de la căsătorie şi de la unele bucate, pe care Dumnezeu le-a făcut, spre gustare cu mulţumire, pentru cei credincioşi şi pentru cei ce au cunoscut adevărul…”

Nesocotirea si distrugerea casatoriei a devenit politica oficiala a guvernelor, organizatiilor internationale si a tribunalelor. Intreaga lume stie ca pe 26 iunie Tribunalul Suprem al SUA a desfiintat casatoria si familia naturala in America. Repetam ce am scris deseori de 10 ani incoace: familia naturala a aparut inaintea statului. Familia artificiala a aparut la inceputul Mileniului III, o creatura a statului. Statul nu a creat familia nici nu a inventat casatoria. Autoritatea politica doar le-a recunoscut, observind in timp utilitatea lor sociala. Dupa mii de ani de existstenta, insa, autoritatile le-au abolit, declarind ca utilitatea sociala a casatoriei e o piedica in calea realizarii „egalitatii” intre persoanele normale si cele cu interese sexuale anormale. America si restul lumii inca sunt intr-o stare de soc. In timp, insa, toti ne vom obisnui cu acest soc de proportii istorice. La doar o saptamina dupa abolirea familiei naturale doar 43% dintre americani dezagreeaza cu decizia Tribunalului lor Suprem. Iar sondaje de opinie facute anul acesta in Canada indica ca doar 18% dintre canadieni se mai pronunta impotriva casatoriilor homosexuale. Canada a legiferat casatoriile homosexuale in 2002. Rapiditatea cu care canadienii, si in special tinara generatie, si-au pierdut interesul in familia naturala e uimitoare. Ce se va intimpla, insa, dupa desfiintarea familiei naturale? Care vor fi consecintele? Cum va arata lumea intr-o generatie, ori doua, cind noile generatii de oameni vor cunoaste despre familia naturala doar din carti si scrierile sacre ale umanitatii? Spunem despre, pentru ca, asa cum deja indica datele statistice occidentale, casatoria e practicata de tot mai putini tineri.

Rapunsul il putem observa in articolul alaturat, intitulat pe buna dreptate Demolarea Casatoriei. E unul din cele mai importante si la punct comentarii pe care le-am citit in ultimii ani privind desfiintarea casatoriei si familiei naturale. Titlul lui, The Deconstruction of Marriage, poate fi tradus in diferite feluri: „Deconstructia casatoriei”, „Deconstructivismul casatoriei”, „Abolirea casatoriei”, ori „Desfiintarea casatoriei”. Caci e vorba tocmai de opusul procesului de formare ori construire a societatii pe casatoria si familia naturala. De-constructia ori de-molarea a fost facuta de stat, nu de oameni. Fiintele umane au construit societatea pe familie si casatorie. Statul le distruge, sperind sa construiasca o socitetate diferita, noua, pe un fundament nou care exclude familia si casatoria. Comentariul tradus astazi descrie mirajele si neadevarurile care au dus la de-molarea casatoriei in doar citiva ani dupa aparitia ideii. A fost tradus pentru dvs de dl Adrian Prisacaru, voluntar AFR. Ii multumim. Articolul a fost scris de Daniel Greenfield si a fost publicat pe 15 aprilie anul acesta.

O idee cu consecințe dezastruoase

Singura intrebare care merita a fi pusă despre casatoria intre persoane de acelasi sex este daca i-ar păsa cuiva cu orientare politică de stânga despre această cruciadă dacă nu i s-ar oferi privilegiul de a trece cu buldozerul peste încă o instituție civilizatoare.

Căsătoria între persoane de acelasi sex nu are nimic de a face cu bărbatii care vor să se căsătorească cu alți bărbați și nici nu este vorba  despre femei care vor să se căsătorească cu alte femei, ci chestiunea stă în deconstruirea căsătoriei dintre bărbati și femei. Acest adevăr este ceea ce multi bărbati si femei îl  înteleg, dar le este greu să-l transmită practic mai departe, unei generatii pentru care căsătoria a fost deja deconstruită în mare măsura.

 Statisticile arată că procentul căsătoriilor este în scădere. Căsătoria este o institutie in declin. Familia este o lumina pâlpâitoare in amurgul lumii Occidentale. Deconstruirea este distrugere. Țări intregi sunt in declin, populatiile lor fiind înlocuite gradual de catre imigranți veniți din țări mai tradiționale, a caror înțelegere a relației dintre bărbat si femeie este, in opinia occidentalilor, reacționara. Acestor imigranti poate le lipsesc tehnologiile avansate si virtutile civilizatiei, iar conceptia lor despre casatorie poate seamănă mai mult cu sclavia decât cu oricare ideal modern, însă cel putin împlinește scopul oricărui grup, trib sau al oricarei țări – acela de a produce generația urmatoare.

 Deconstruirea casatoriei nu este doar o simplă problema despre reviste care publica pe prima lor pagină fotografii cu bărbati sărutand alti bărbati. Căsătoria intre persoane de acelasi sex este doar una dintre opririle temporare de pe un traseu care include cresterea ratei divorturilor, scăderea natalității si declinul responsabilității in rândul generatiei cu vârste cuprinse intre douazeci si chiar treizeci si ceva de ani. Fiecare pas făcut pe acest traseu demonteaza ceva din definitia si structura casatoriei până când nu va mai rămâne nimic. Casatoria intre persoane de acelasi sex nu este inclusivă, ci ea constituie incă un demers spre eliminarea casatoriei ca institutie socială, prin deconstruirea ei treptată până când va înceta sa mai existe.

 Cum distrugi institutii?

 Exista doua moduri de a distruge un lucru. Poti fie sa-l izbesti puternic cu ciocanul, cu ambele maini, fie sa ii ataci structura pana cand ajunge sa nu mai insemne nimic. Stanga politica nu a atacat frontal casatoria, ci o deconstruieste treptat, demontand cate unul din fundamentele acesteia, de la cele economice la cele cooperative, apoi la cele emotionale si sociale pana cand casatoria nu va mai insemna nimic. Pana cand nu va mai exista nici un criteriu de deosebire intre casatorie si o legatura temporara intre membri de sex nedefinit, din motive care, datorita neclaritatii lor, nu pot avea nici un scop solemn sau relevant.

Similar, poti aboli democratia prin interzicerea votului sau o poti aboli lasand oamenii sa voteze ori de cate ori doresc, lasand copiii si strainii sa voteze, pana la punctul in care nimeni nu mai vede rostul in a mai numara voturile sau a trata procesul cu seriozitate. Acelasi lucru este valabil si in cazul casatoriei sau al oricarei alte instituii. O poti distruge prin scoaterea ei in afara legii sau o poti distruge prin eliminarea rostului acesteia pana cand devine atat de inclusiva incat este absurda. Fiecare aspect al casatoriei este deconstruit si apoi eliminat pana cand nu mai are nici o semnificatie. Iar odata ce casatoria nu va mai insemna un legamant pe viata intre un barbat si o femeie, ci va fi redusa la o ceremonie fara nici o alta semnificatie mai profunda decat cea a majoritatii ceremoniilor moderne, atunci deconstruirea si distrugerea ei vor fi complete.

 Deconstruirea casatoriei a erodat-o mai intai ca institutie de durata, apoi ca institutie exclusiva si in cele din urma ca institutie cu un rost profund. Curentul celor care sustin ca amana casatoria pana cand ea va fi legiferata intre persoane de acelasi sex nu are in vedere egalitatea in casatorie; acestia doar invoca o scuza pentru respingerea ei continua.

 Casatoria intre persoane de acelasi sex nu a constituit niciodata adevarata miza. Miza a fost dintotdeauna casatoria in sine. In lumea pe care ne-o pregatesc deconstructionistii, va exista casatorie, dar aceasta nu va mai insemna nimic. Asemenea unei vacante din care trimitem o vedere, ea va fi un eveniment, dar nu o institutie. Doar un ritual invechit si fara nici un sens mai adanc. Un exercitiu egoist de cautare de atentie si sarbatorire a sinelui, fara vreun alt scop mai profund. Va fi un spectacol la fel de lipsit de profunzime precum bisericile si sinagogile in care va avea loc.

 Deconstruirea casatoriei este doar o etapa pe drumul către deconstruirea genului masculin sau feminin, de la o stare de a fi la o inclinatie psihica. Declinul casatoriei a fost precedat de deconstruirea rolurilor diferite ale celor doua sexe. Mai departe, casatoria intre persoane de acelasi sex este urmata de deconstruirea genului. Genul nu mai ramane nimic altceva decat o identitate voluntara, ca un costum pe care cineva il imbraca sau il dezbraca. Distrugerea rolurilor diferite ale celor doua genuri a fost o premisa necesara pentru distrugerea genului in sine. Fiecare deconstruire deschide drumul catre urmatoarea deconstruire, neavand alta finalitate decat deconstruirea totala.

 Casatoria intre persoane de acelasi sex nu este o destinatie finala, asa cum nici implinirea dorintei unor barbati imbracati in haine de femeie de a folosi toaleta pentru femei nu este o destinatie finala. Deconstructionistii nu se vor opri aici.

 Egalitate si deconstructivism

 Egalitatea este doar un pretext pentru deconstruire. Daca schimbi parametrii unui lucru acesta va inceta sa mai functioneze. Redefineste-l si largeste-i sfera de definitie si va ajunge sa nu mai insemne nimic. Un trandafir va mirosi la fel de frumos chiar daca nu-i spui trandafir, dar daca schimbi definitia cuvantului „trandafir” astfel incat sa insemne orice creste din pamant, atunci conceptul la care facea referire cuvantul „trandafir” s-a pierdut si nu mai poate fi recuperat fara sa revendici limbajul.

 Programul de deconstruire sociala al stangii politice este un razboi de idei si concepte. Pretexte de egalitate sunt invocate pentru a largi definitiile institutiilor si ale modului de viata pana cand acestea devin atat de vagi incat includ totul si nimic. Odata ce o definitie ajunge sa includa orice, odata ce un „trandafir” reprezinta tot ceea ce rasare din pamant, atunci nu mai reprezinta nimic. Deconstruirea este un razboi impotriva definitiilor, a limitelor si a parametrilor. Este un razboi impotriva definirii cu claritate a lucrurilor prin criminalizarea limitarii definitiilor. In societatea deconstructionista care are inclusivitatea ca mandat, exclusivitatea, in casatorie sau in oricare alt domeniu, se loveste imediat de dezaprobarea sociala si este incriminata ca fiind motivata de ura. Daca binele social este realizat doar prin incluziune maxima si tolerana infinita, atunci orice forma de exclusivitate, a proprietatii, a persoanei sau a ideilor, devine un act egoist care refuza impulsul colectiv de a face din toate lucrurile o proprietate comuna, fara nici o valoare sau sens durabil.

 Asa cum Orwell a surprins in romanul sau „1984”, tirania este, in esenta, o problema de definitii. Este greu sa lupti pentru libertate daca nu ai cuvantul care o defineste. Similar, este greu sa pastrezi casatoria daca notiunea nu mai exista. In societatea orwelliana, notiuni umane elementare sunt schimbate in opusul acestora. Deconstruirea stangista a valorilor sociale face acelasi lucru cu institutii esentiale precum casatoria, care devine un lucru nepermanent si fara valoare sau natura stabila.

 Inversiuni si neadevaruri
 

Marea inselaciune a stangii politice este sa faca lucrurile sa insemne opusul a ceea ce sunt in realitate. Furtul devine punere la comun. Crima devine justitie. Proprietatea devine furt. Fiecare deconstruire este insotita de o inversiune astfel incat un lucru ajunge ca, la o examinare atenta, sa se dovedeasca a fi exact opusul a ceea ce pare a fi. Odata inversiunea realizata, el nu mai are acea valoare veche si intrinseca, ci una noua, „emancipata”.

 Pentru a deconstrui omul, ii deconstruiesti convingerile si apoi modul de viata. Deconstruiesti libertatea pana cand ajunge sa insemne robie. Deconstruiesti pacea pana cand ajunge sa insemne razboi. Deconstruiesti proprietatea pana cand ajunge sa insemne furt. Si deconstruiesti casatoria pana cand ajunge sa insemne relatia dintre oricare grup de oameni pentru oricare durata de timp. Iar aceasta este opusul a ceea ce reprezinta casatoria.

 Deconstruirea casatoriei face parte din procesul de deconstruire a sexelor si a familiei, iar aceste deconstruiri, la randul lor, fac parte din programul de deconstruire a omului. Cand fiecare valoare elementara va fi facuta nula si neavenita, inversata si facuta sa fie aleatorie si fara importana, atunci omul va fi, la randul lui, o creatura fara importanta, a carui existenta necesita modelare din partea celor care „se pricep mai bine”.

 Deconstruirea ultima elimina natiunea, religia, familia si pana chiar si genul, pentru a reduce sufletul omului la stadiul de tabula rasa, gata pentru a fi re-scrisa. Aceasta este adevarata miza. Nu este o lupta pentru dreptul la egalitate, ci pentru dreptul la definitie. Problema nu este dacabarbatii se pot casatori intre ei, ci daca va mai avea vreo valoare casatoria. Este o lupta pentru a pastra formele si structurile unor concepte sociale esentiale care ne definesc identitatea, astfel incat sa mai putem pastra acele concepte in loc sa acceptam deconstruirea lor pana la nulificare. Intrebarea este daca institutiilor prin care viata noastra are sens li se va mai ingadui sa pastreze acel sens. Iar aceasta intrebare este o problema de supravietuire. Societatile nu pot supravietui fara definitii. Popoarele nu dainuiesc datorita faptului ca ocupa un spatiu geografic. Deconstruirea identitatii este si o deconstruire a oamenilor. Aceasta este adevarata miza a luptei.

Siturile AFR Antipornografie și Antiprostituție

 Va invitam sa continuati sa vizitati situl antipornografie AFR www.PornografiaRaneste.ro in numar cit mai mare. Va invitam deasemenea sa deveniti prietenii nostri pe site. De cind a fost lansat cu citeva luni in urma, pe site am postat zeci de articole, studii, materiale video si marturii. Situl a fost facut de dl Alexandru Dragoman (AFR Constanta). Ii multumim.  Continuati sa vizitati si situl antiprostitutie http://www.antiprostitutie.ro/category/stiri/. Situl e administrat de dl Sorin Balajel, voluntar AFR. Ii multumim.

Broșurile AFR

In septembrie am tiparit 5000 de brosuri AFR in care ne identificam ca organizatie, cine suntem, ce facem, ce am facut, ce planuri de viitor avem. Sunt pliante informative. Gratie unora dintre cititorii nostri si a membrilor AFR, pina la finele anului am distribuit toate pliantele. In ianuarie am mai tiparit 5000 de exemplare din care mai avem disponibile mai aproximativ 1000. Pliantele sunt gratuite. Cei care doriti sa le aveti si, mai ales, sa le dati celor din comunitatile dvs, inclusiv biserici ori parohii, va rugam sa ne scrieti si vi le vom trimite pe cheltuiala noastra. Avem nevoie doar de numele dvs, telefonul si adresa. Scrieti-ne la office@alianta-familiilor.ro.

 Conferința AFR

Conferinta regionala AFR din anul acesta va avea loc Sambata, 19 septembrie, la Targu Neamt. Conferinta se va tine la Casa de Cultura din oras. Toti sunteti invitati. Intrarea este libera. Va rugam sa veniti in numar cit mai mare. Vom avea vorbitori renumiti, inclusiv o persoana influenta din Bruxelles. Marcati Sambata, 19 septembrie in calendarele dvs si participati in numar cit mai mare. Detalii aditionale vor urma in urmatoarele saptamini.

Vreți să fiți informați?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

 

One thought on “ACUM CE URMEAZĂ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.