Ce vei lăsa în urma ta?

Proverbs-13.22-InheritanceOmul de bine lasă moştenitori

Cu siguranţă Pavel nu a lăsat în urma lui bani sau proprietăţi, dar a lăsat o moştenire mare – una superioară! Moştenirea lui sunt scrierile, cei pe care i-a câştigat pentru Hristos, cei pe care i-a instruit şi influenţa lui.

Omul de bine lasă moştenitori” (Proverbe 13:22)

În fiecare zi, viaţa ta atinge alte vieţi pe căi nevăzute. Nu trebuie să cunoşti personal pe cineva pentru a experimenta binecuvântarea moştenirii acelei persoane. La fel cum ai merge printr-o cameră goală şi ai simţi parfumul cuiva, impactul tău va continua să se simtă chiar şi după ce tu ai plecat din această lume.

De obicei, noi asociem moştenirile cu moartea şi nu ne place subiectul în mod deosebit. Sau presupunem că dacă moştenirea noastră nu va fi scoasă la lumină decât după ani de zile, nu trebuie să începem să investim în ea acum. În unele cazuri, avem impresia că oricum nu putem controla prea mult ceea ce lăsăm în urma noastră. Nu e aşa: „Omul de bine lasă moştenitori”.

Ce moştenire vei lăsa tu? Şi mai important de atât, cât te va costa? De vreme ce darurile cele mai bune nu sunt întotdeauna transmise prin testament, de ce să nu încerci ceva mai plin de semnificaţie – ceva ce indică spre ceea ce ai fost. E una să măsori succesul prin banii din contul bancar, mărimea proprietăţilor deţinute şi valoarea portofoliului de acţiuni. Şi e total altceva să îl măsori prin lucrurile intangibile, cum ar fi credincioşia în căsnicie, creşterea unor copii exemplari, lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu şi transmiterea exemplului personal de trăire în lumină. Toate marile moşteniri au o etichetă de preţ. Pentru a trece dincolo de mediocritate, trebuie să investeşti în fiecare zi în conturile celor ce vin după tine!

*

Hotărârea unei tinere

Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.

Ioan 3.19

O tânără ținea din toată inima la biserica ei, dar nu-L cunoștea pe Mântuitorul ca adevărata Lumină a lumii. Ea era bună, dar iubea petrecerile și lucrurile lumești. În apropierea locuinței tinerei locuiau niște credincioși fericiți că L-au găsit pe Mântuitorul. Tânăra, cu toate că vedea zilnic fețele acelor oameni luminați de Cel care este adevărata Lumină, îi disprețuia. Știți de unde venea acest dispreț? Faptele tinerei erau rele, și ea iubea mai mult întunericul păcatului.

Într-o zi, pe când se întorcea de la o plimbare, a fost martoră a unei înmormântări. Siguranța și credința care reieșeau din fiecare cuvânt al vorbitorului, au condus-o pe tânără să-și schimbe atitudinea față de acești oameni pe care-i disprețuia. Ziua următoare s-a dus la adunarea acelor oameni. Rezultatul? Tânăra a mărturisit că din mesajul evangheliei a aflat că se afla pe o cale greșită, că mergea fără nicio speranță, că trăia într-o formă de evlavie religioasă, dar care nu-i dădea nicio liniște în suflet. De atunci s-a hotărât să meargă pe calea credinței urmându-L pe Acela care este Lumina lumii. (Din “Sămânța bună”)

*

DOCTORI CARE LUCREAZĂ CU DUMNEZEU

Rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi.

Iacov 5:16

Un doctor binecunoscut dintr-un mare spital, petrecea întotdeauna câteva momente singur înainte de-a intra în sala de operaţie. Calificarea şi îndemânarea sa remarcabilă precum şi calmul său în presiunea intervenţiilor chirurgicale, i-au făcut pe tinerii medici să se întrebe dacă nu exista o relaţie între succesul său şi procedeul său neobişnuit. Într-o zi unul dintre ei a avut curajul să-l întrebe pe specialist despre acest lucru. „Da, a spus el, există o legătură precisă între cele două. Înaintea fiecărei operaţii cer Celui mai mare Medic să-mi călăuzească mâinile. În multe ocazii sunt confruntat cu situaţii foarte delicate sau cu condiţii neprevăzute ale pacienţilor şi cu greu pot decide ce să fac. În timpul acela devin imediat conştient de ajutorul lui Dumnezeu. Îmi dă întotdeauna înţelepciunea de care am nevoie pentru a încheia operaţia cu succes. Nu iau niciodată bisturiul în mână fără să-I cer ajutorul.” Curând după aceea întreg personalul şi pacienţii acelui spital l-au numit: „doctorul care lucrează împreună cu Dumnezeu“. La câtva timp după aceea, un om şi-a adus fetiţa la spital pentru a fi operată. Auzise despre medicul care se ruga lui Dumnezeu şi omul a insistat ca numai acest medic să-i opereze copilul. In ultimă instanţă, orice vindecare vine de la Dumnezeu (Psalmul 103:3), dar trebuie să-I fim mulţumitori pentru aceşti bărbaţi şi femei, dedicaţi slujbei lor, care înainte de orice, atunci când se ocupă de pacienţii lor, caută ajutorul lui Dumnezeu pentru a fi folosiţi de El. (H.G.B.)

Binecuvântă Doamne, medicul cel credincios
Ce în rugă cere călăuzirea lui Cristos.
Ajută-l să combine cu înţelepciune
Reţeta lui cu multă, sfântă rugăciune. (H.G.B.)

Un doctor înţelept întotdeauna Îl consultă și se sfătuiește cu Doctorul doctorilor.

*

Ce vei primi

Îți voi da ca pradă de război viaţa ta, în toate locurile în care vei merge.”

leremia 45:5

Acesta este secretul de neclintit al Domnului pentru cei care se încred în El – „Îţi voi da viaţa“. Ce doreşte un om mai mult decât viaţa lui? Acesta este lucrul esenţial. „Îţi voi da ca pradă de război viaţa ta” înseamnă că oriunde ai merge, chiar şi în iad, vei scăpa cu viaţă; nimic nu-ţi poate face rău.

Mulţi dintre noi suntem prinşi de dorinţa de a face paradă de lucruri, nu sub formă de proprietăţi sau posesiuni, ci de binecuvântări. Toate acestea trebuie să treacă; dar există ceva mai important care nu poate trece niciodată; viaţa care este “ascunsă cu Cristos în Dumnezeu” – Coloseni 3:3.

Eşti gata să-L laşi pe Dumnezeu să te facă una cu El şi să nu mai dai atenţie la ceea ce tu numeşti „lucrurile mari” din viaţă? Eşti gata să te predai Lui şi să renunţi la tot? Adevăratul test al predării tale este refuzul de a spune: „Bine, dar aceasta?” Fereşte-te de supoziţii. De fiecare dată când întrebi: „Dar aceasta?”, dovedeşti că nu te-ai predat cu totul, că nu te încrezi cu adevărat în Dumnezeu.

De îndată ce te predai cu adevărat, nu te mai gândeşti la ce are de gând să facă Dumnezeu. Predarea înseamnă a-ţi refuza luxul de a mai pune întrebări. Dacă te predai cu totul Lui Dumnezeu,El îţi spune imediat; „Îţi voi da ca pradă de război viaţa ta”. Motivul pentru care oamenii suni obosiţi de viaţă este acela că Dumnezeu nu le-a dat nimic, ei nu au primit viaţa ca pradă. Soluţia pentru ieşirea din această stare este abandonarea în mâinile Lui Dumnezeu. Când ai ajuns să i te dăruieşti cu totul Lui Dumnezeu, vei fi cea mai surprinsă şi încântată fiinţă de pe pământ; Dumnezeu este Stăpânul tău absolut şi ţi-a dat viaţa. Dacă nu ai ajuns acolo, aceasta se datorează ori neascultării din viaţa ta, ori refuzului tău de a fi îndeajuns de simplu. ( Din colectia”CUVÂNTUL Lui DUMNEZEU pentru astăzi“)

Sursa: Meditații primite prin Email

2 thoughts on “Ce vei lăsa în urma ta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.