Din Închisoare, în Împărăția lui Dumnezeu!

Eugen BurgheleaÎn orice împrejurare, Mântuitorul  Isus Hristos a avut pentru om  cel mai bun îndemn posibil.

De această dată, El le zice oamenilor:

“Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.” (Matei 7.13-14)

Eugen Burghelea, omul care a căzut de mic între “tâlhari” (patima infractorilor) ne explică practic cum a găsit el “poarta” (ajutat de credincioși), cum a intrat pe ea și cum a ajuns la “nașterea din nou”. 

“Tâlharii patimilor”, prinde pe orice copil! Numai noi și Dumnezeu știm în ce patimi am fost, sau suntem prinși. 

Eugen Bulghelea a trăit “nașterea din nou” recomandată de Însuși Mântuitorul  Isus, marelui teolog Nicodim:

Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” (Ioan 3.3)

Mărturia simplă a lui Eugen Burghelea depășeste toată “educația bună” a omenirii și toate predicile teologilor care nu s-au întors la Dumnezeu și n-au trăit “nașterea din nou!”

Numai cine s-a întors la Dumnezeu poate mărturisi cum s-a întors la Dumnezeu, ceilalti NU! 

 În cine trebuie să avem încredere, într-o religie, sau în  Isus Hristos?

   Omul NU poate fi eliberat de patimă prin educație, cultură, religie, sau pedeapsă. Numai Evanghelia deschide ochii omului și naște pocăința! Omul ajunge la adevarata credință și izbăvire de sub puterea păcatului, a patimilor și a Diavolului, numai prin credința simplă în Jertfa Mântuitorului depusă pe crucea de la Golgota.

   Cea mai mare înșelăciune este când omul se înșeala singur! Adică se măsoară cu omul de lângă el (sau mai de departe) și totdeauna se găseste mai bun (prin ceva)!  

Dar Dumnezeu spune cu jurământ  că nu dorește moartea păcătosului:

Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui, şi să trăiască” (Ezechiel 33.11)

   Daca dam inapoi “ceasul vietii” noastre, daca suntem sinceri cu sufletul nostru, ca inaintea lui Dumnezeu, vedem ca din frageda copilarie si noi suntem căzuți sub osânda păcatului, sub “roțile trenului” păcatului!

Biblia ne spune:

  • Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar.

  • Toţi s-au abătut şi au ajuns nişte netrebnici. Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar” (Romani 3.10-12)

Când omul ajunge să-și vadă starea inimii, se îngrozește și e în pericol să facă altă greșeală; să alearge la un “duhovnic”(om ca și el) care de cele mai multe ori îl îndrumă pe calea mătăniilor, chichițelor ritualice, a faptelor care nu-i aduc schimbarea inimii. Omul păcătos (și oricare ar fi, ESTE un păcătos), trebuie să asculte de îndrumarea lăsată de Domnul Isus:

 “….tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti” (Matei 6.6)

Adică, Domnul te învață să “intri” înaintea Celui Nevăzut, Atotputernicului Dumnezeu care poate să-ți dea iertarea și binecuvântarea de care ai nevoie. Prezintă-te în rugăciune înaintea Lui (Creatorului tău), ca în fața unui Tată iubitor. Vino așa cum ești, cazi înaintea Lui, lasă-L pe el să te elibereze de toată povara păcatului. Vino cu sinceritate la Cel care te poate mângâia și-ți poate da pacea (iertarea) și harul de a umbla în lumină. Primește îndrumarea Lui citindu-L ce spune în Evanghelie. Și un cuvânt, o propoziție, o frază pe care o vei crede te va ajuta să fii eliberat de păcat!

Știți ce promisiune îți face ție Isus Domnul?

37. Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară:
38. căci M-am coborât din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis.
39. Şi voia Celui ce M-a trimis este să nu pierd nimic din tot ce Mi-a dat El, ci să-l înviez în ziua de apoi.
40. Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.” (Evanghelia lui Ioan 6: 37-40)

Când ajungi sa-L cunosti pe Dumnezeu si pe Mântuitorului (îl recunoști în Cuvântul Evangheliei), doresti să cunosti si alti oameni care au făcut aceeasi experiență cu Dumnezeu. Mântuitorul spune: 

 Fiindcă oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide” (Luca 11:10) 

  Acest infractor înrăit, Eugen Burghelea, în inchisoare își plănuise două crime  pe când va fi din nou liber. Dar s-a petrecut ceva extraordinar cu viața lui: a auzit Evanghelia (Buna Vestire adusă de Isus Hristos), a crezut ceea ce spune Mântuitorul în Evanghelie, și viata lui s-a schimbat radical. A avut o renaștere, a devenit alt om, renăscut, născut din nou. Dacă mai înainte dorea răul, crima, de-acum își iubește aproapele, iubește să asculte de ceea ce dorește Tatăl din cer.

Când a fost eliberat, era deja un creștin întors de la apucăturile diavolești,  la Dumnezeu. Și a început să frecventeze biserica oamenilor credincioși (nu a celor religioși, neschimbați). Și nu după mult timp s-a căsătorit. Amândoi și-au făcut o fermă de capre, ducând o viață ordonată, muncind  cinstit, cu un acoperis deasupra capetelor, au ce mânca și au ce să dea și altora! Au și mașină, cu care fac vizite în închisorile din Brăila și Galați, ajutând pe cei căzuți în patimi să-și predea și ei viața în mâna cea buna a Mântuitorului, Singurul care-i poate elibera de Satana (hoțul și înșelătorul)….

… Așa este ajutat și  răsplătit omul care-și pune încrederea in Dumnezeu.

 In anonimat, însă, rămân persoanele care s-au ostenit să-i vestească Evanghelia lui Eugen Burghelea, care l-au ajutat cu ce au putut pe când era în închisoarea păcatelor. Dar ei duc vestea bun a Evangheliei cum le-a cerut Domnul, s-o ducă la orice faptură, până la marginile Pământului! Pe câmpul de lucru al lui Dumnezeu NU sunt șomeri! Mântuitorul ne spune că nu-și va pierde răsplata cel care dă un pahar cu apă în Numele Lui!

Lucrarea aceasta a credincioșilor, nebăgată în seamă de mulți dintre oameni,  aduce mult rod, în anonimat,  pentru mântuirea și vindecarea sufletelor celor ce cred.

Iar conducerea penitenciarelor din România au declarat deschis: “De când deținutii ascultă mesajul Evangheliei, comportamentul lor s-a schimbat mult în bine!

Mântuitorul Isus a  spus și aceste cuvinte: Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.” (Marcu 2:17)

Dragul meu! Și tu care citești despre cele scrise de mine despre Eugen Burghelea, și tu ai nevoie de Mântuitorul Isus Hristos! Numai El te poate elibera din cursa celui rău și viclean. Vino la Isus (Apa Vieții):

37. În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: “Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea.
38. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.” (Ioan 7:37-38)

 Lasă  “calea cea largă”care duce la pierzare, nu te socoti singur că ești un om moral și fără păcat, Căci toți am păcătuit și suntem lipsiți de slava Lui.

*

Vino la apa vieţii,
Setos, ostenit şi slab
Vino, că nu în zadar vii
Aici vei afla repaus.

Grăbeşte-te, nu-ntârzia !
Viaţa veşnică-ţi va fi plata.
Aici e apa vieţii,
Aici fie ţinta ta !

La acest izvor grăbeşte,
Umple-te de credinţă.
Aici păcatul se şterge,
Aici se-mparte milă.

Vino, la acest izvor sfânt,
Vindecare vei primi.
Vezi, izvorăşte viaţa,
Bea, că fericit vei fi.

*

Click VIDEO  MĂRTURIA  lui Eugen Burghelea din Husi

Vino la Apa Vieții

C.T. Cristian

3 thoughts on “Din Închisoare, în Împărăția lui Dumnezeu!

  1. Pingback: Din inchisoare, in Imparatia lui Dumnezeu! | Neclintit.com

  2. Il cunosc personal pe acest frate !!! Este un frate deosebit ! Sunt mandra ca am avut ocazia sa il cunosc. Are si o carte despre viata dansului dar nu a fost redactata decat in vreo 3 bucati. Sper ca o voi citi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.