“Doamnelor și domnilor” – O FORMULĂ INTERZISĂ

Început de Mileniu III – 

DeresiewiczFlyerConfluența nefericită a unei revoluții sexuale fără minte și a unei doctrine iraționale a egalității

O consecință nefastă a acestei intersecții este o confuzie sexuală fără precedent în lumea occidentală ori în istoria omenirii. O lume bizară obsedată de sexualitatea perversă și de transformarea perversiunii în norme de conduită pentru restul societății. Ceea ce observăm astăzi pare a fi conturul viitorului umanității, un viitor lipsit de diferențiere între sexe ori discernamânt.

Imaginați-vă o comunitate de oameni care, în numele egalității între oameni, abrogă binaritatea sexuală, adică diferentele între bărbați și femei. Bărbații iau estrogen să arate mai putin a bărbati si femeile testosteron pentru a arăta mai puțin ca femei si mai mult ca bărbatii. Femeile isi taie sânii prin proceduri chirurgicale pentru a nu mai arăta ca femeile din trecut, adică “traditionale”. Vocea barbatilor se feminizeaza iar acea a femeilor devine mai masculină. Undeva, pe la mijloc, apare noul prototip uman: nici barbat, nici femeie. Aspectul biologic devine irelevant în definirea sexului ființei umane, identitatea sexuală fiind dată de ceea ce crede omul în mintea lui, nu de natura lui biologică. In alte cuvinte, mintea, nu biologia, creează realitatea sexuală.

O lume bizară

Imaginati-va, pe lângă asta, că în această lume bizară încă se mai nasc copii, dar că ceea ce deja vedem în unele părți ale lumii devine normă universală. Daca copiilor inca li se va emite un certificat de nastere, foarte probabil ca nu va mai fi numit asa, ci “certificat de creare” ori “certificat de procreare” asemenea unei masini. Pe certificatul de nastere nu se va mai identifica sexul biologic dobândit la nastere de catre noul nascut. Rubrica “sexul copilului” rămâne goală, pentru a fi umplută când copilul devine adult, la 18 ori 21 de ani, să zicem, când el/ea decide ce sex își alege, asa dupa cum îi va duce mintea în acel moment din viață: masculin, feminin, ceva între cele doua sexe, ori altceva. Pe noul certificat de nastere nu va mai exista rubrica pentru părinți ci pentru “părțile care au creat copilul”.

Termenii traditionali si multimilenari de “tată” ori “mamă” vor dispare. In loc de o rubrica pentru doi parinti rubrica va rămâne goală pentru a îngrămădi acolo toate persoanele care au “contribuit” la aducerea in lume a unei noi fiinte umane: 2 persoane, 3 persoane, ori mai multe. O persoana pentru că a donat materialul genetic, alta pentru că l-a cumparat, o femeie pentru că a purtat sarcina (a se citi – si-a imprumutat uterul), iar o alta femeie pentru că adoptat copilul. In loc de “parinti” rubrica va face referinta la “partile contractante”, adice la persoanele implicate in creearea noii fiinte umane. Nu se va mai vorbi de “nasterea” copilului ci de “crearea” lui.

In Marea Britanie Parlamentul deja a lansat o lege care permite “crearea” de copii cu trei “parinti” ori  trei “parti contractante”. Iar certificatul de “creare” ori “nastere” va mentiona probabil si modul in care copilul a vazut lumina lumii, prin nastere naturala dintr-un uter natural ori dintr-un uter artificial. Cuvintele “sot” ori “sotie” vor dispare si vor fi inlocuite, la fel, cu “partile contractante”.

Unele din aceste lucrurile deja se petrec sub ochii nostri. Doar anul trecut California a modificat mai intreaga legislatie pentru a elimina termenii de “părinti”, “mama” ori “tata”. In Canada tineri părinti, fideli discipoli ai revolutiei sexuale, nu mentioneaza sexul biologic al copilului in certificatul de nastere ci îl lasă gol până când copilul va atinge majoratul si va decide pentru el însusi ce sex preferă. Iar daca se răzgândește, va avea drept la un nou certificat de nastere. Si toate lucrurile acestea bizare se fac pentru a acomoda tendințele radicale ideologice ale zilelor noastre: revolutia sexuală și doctrina radicală a egalității. Intrebăm: o astfel de comunitate de oameni nu cumva ar fi echivalentul unei case de nebuni? Fără indoială că da.

City University of New York

Un exemplu recent e City University of New York (“CUNY”). In ianuarie administratia Universitatii a adoptat un regulament administrativ care interzice folosirea urmatoarelor cuvinte ori termeni in Universitate: “domn”, “doamna”, “el”, “ea”, “doamnelor si domnilor” si oricare alta apelatie care identifica ori ar putea identifica sexul persoanei cu care se poarta conversatia ori a persoanei despre care se vorbeste.

De exemplu, un profesor nu ar putea pune, intr-o conversatie cu studentii, urmatoarea intrebare unui student ori studente “ce parere ai despre opinia ei“, deoarece cuvintul “ei” denota faptul ca persoana despre care se vorbeste apartine sexului feminin. O astfel de formulare ar putea jigni deoarece presupune ca persoana respectiva e “femeie” cu toata ca ea se considera un “el”, adica barbat. Dimpotriva, formula pe care profesorul va trebui sa o foloseasca este “ce parere ai despre opinia lui Maria”. La fel pentru baieti, intrebarea acceptabila este: “ce parere ai despre opinia lui Mihai”, nu a “lui”?

Sunteti nedumeriti? Intr-o stare de confuzie? Daca da, imaginati-va starea de confuzie a studentilor, profesorilor si administratiei unor astfel de universitati. Recent, New York Times scria despre confuzia sexuala de la University of Vermont. In 2009 universitatea a adoptat o politica de desemnare a identitatii sexuale a studentilor. Studentilor li se permite sa-si identifice identitatea sexuala in urmatoarele cinci (5) categorii: (1) “el” (he); (2) ea (she); (3) nici el nici ea (ze); (4) ele (adica identitati sexuale multiple); si (5) numele mic ori mare.

La inceputul anului universitar 2014, 1.891 de studenti au facut cereri pentru desemnarea identitatii sexuale preferate. Dintre ei, 14 au cerut sa li se spuna “ze”, 10 au optat pentru “ele”, 228 au cerut sa li se spuna pe nume, si restul au ales “el” ori “ea” fara, insa, ca asta sa indice ca de fapt aceste persoane se identifica conform sexului lor biologic.

Ideologia de gen e o problema. Reflecta o criză a identității personale si o gândire nihilistă. Din nefericire este o ideologie in expansiune. Se extinde. Iar faptul că e ridicată la rang de politică oficială universitară ingrijoreaza. Indică ostilitatea ideologiei sexuale contemporane impotriva naturii umane. Ignoră antropologia umană si experienta universala a umanitatii.

Societatea umană, de la inceputul ei, a fost cladită pe realitatea evident binară a fiintelor umane si complementaritatea genului masculin cu cel feminin. Doctrina radicala a egalitatii submineaza si ea relatiile umane. In una din scrierile lui, Aristotel observa că “oamenii se luptă sa devină egali, si odată ajunsi egali se luptă să devina inegali“. Trăim zile în care oamenii luptă sa fie “egali”. In numele egalitatii surpă diferentele intre fiintele umane. Ultima frontieră a “inegalității” este existenta, inca, in gândirea omului si in realitatea institutionala a civilizatiei contemporane a celor două sexe – masculin si feminin. Sociologii numesc acest aspect al antropologiei umane binaritate. Egalitatea radicală cere surparea gândirii binare si a civilizatiei clădite pe ea.

Destructivismul universităților occidentale

Promovarea ideologiei de gen este unul din multiplele aspecte ale destructivismului universitatilor occidentale. Recent, filosoful american William Deresiewicz, fost profesor de engleza la Universitatea Yale, a publicat o carte in care lamenteaza si critica situatia tragica a universităților de elită din Statele Unite. Ele nu mai sunt capabile sa dea societății ființe umane care să poată sta pe propriile picioare, ci absolvenți care critică tot ce întâlnesc în cale, trecutul si prezentul, fără insă a fi capabili să-si creeze propria realitate ori identitate. Absolventii nu sunt capabili sa traiasca in realitatea zilelor noastre. Universitatile, zice Deresiewicz, au devenit o cochilie in care studentii clocesc ani la rând, fără un sens al propriei impliniri ori a unui viitor.

Dupa ani de indoctrinare, caci învățătura lipseste, absolventii suferă de aversiune față de toate si toti. Aversiune față de risc. Aversiune față de traditie. Aversiune față de institutiile sociale curente. Aversiune față de religie. Aversiune față de crestinism. Aversiune față de parinti. Aversiune față de institutile religioase. Aversiune față de capitalism. Aversiune față de cei care muncesc din greu si au. Aversiune față de cunostintele practice. Adica, intr-un cuvint, sunt “anti, anti si anti…” In final, zice Deresiewicz, ei sufera de aversiune față de adevar. Pentru studentii zilelor noastre intrebarea nu mai e “ce e adevarul” ci “ce e adevarul pentru mine“? Deresiewicz numeste studentii zilelor noastre “oi” care merg intr-o singura directie, la grămadă.

Ce are asta de a face cu interdictia vocabularului politicos, inclusiv al formulei “doamnelor si domnilor”? Ea reflecta aversiunea față de mostenirea antropologica  si biologica a speciei umane. O aversiune mai arogantă, radicală si agresivă ca aceasta probabil ca nu se poate.

Ideologia de gen si Slovenia

Un exemplu al acestei săptămâni care dovedeste iraționalitatea revolutiei sexuale si a doctrinei egalitatii seculare este Slovenia, unde cu câțiva ani în urmă, cetatenii au organizat, cu succes, un referend pentru interzicerea casatoriilor si adoptiilor homosexuale. Saptamina asta, insa, Comisia pentru Munca, Familie si Afaceri Sociale a Slovaciei, a readus in dezbatere revizuirea legilor pentru a defini casatoria in termeni neutri, exact ceea ce am discutat mai sus si ceea ce California deja a implementat. [Detalii aici:https://agendaeurope.wordpress.com/2015/02/18/slovenia-new-attempt-to-introduce-same-sex-marriage/]

AFR va recomanda: Privind abrogarea apelatiilor de gen la CUNY, va sugeram articolul Title Nein: CUNY Eliminates Sex-Specific Salutations, publicat saptamina trecuta in The Federalist:http://www.newyorker.com/magazine/2014/09/01/poison-ivy. Privind declinul educatiei universitare in universitatile de elita americane va sugarem articolul Poison Ivy, Are elite colleges bad for the soul? publicat tot saptamina trecuta in The New Yorker:http://www.newyorker.com/magazine/2014/09/01/poison-ivy. Va recomandam deasemenea un comentariu, publicat in 2000 in New York Times, cu doar 15 ani in urma, de filosoful americanTom Wolfe privind relatiile de atunci dintre cele doua sexe (ca doar doua existau atunci – inca!):https://www.nytimes.com/books/first/w/wolfe-hooking.html

ANUNT – POST SI RUGACIUNE PRO-VITA LA CLUJ

Intre 18 februarie si 29 martie in Cluj va fi o campanie de 40 zile de post, rugaciune, mobilizarea comunitatii si veghe pasnica, pentru viata copiilor nenascuti si impotriva avortului. Nu va fi un protest, ci o campanie de rugaciune, cu prezenta fizica a voluntarilor in fata clinicii de ginecologie Stanca din Cluj, de dimineata de la 7 pana seara la 7, in fiecare zi, timp de 40 zile. Va fi nevoie de multi voluntari si sprijin in rugaciune. Va rugam sa anuntati si prin newsletter AFR campania aceasta. De asemenea si pe FB page. Ar fi bine cit mai multi sa promovam pagina de FB a campaniei, astfel incat sa se incrie multe persoane ca voluntari. De coordonarea campaniei se ocupa  Dan si Iulia Calinescu. Detalii legate de proiect se gasesc pe situl de mai jos:http://40dezile.lifenation.org Va amintim ca aproximativ 400 de copilasi sunt avortati zilnic in România, dintre care 16 doar în Cluj-Napoca. Din 18 februarie până în 29 martie, Clujul se va alătura sutelor de orase dintr-un capăt în altul al lumii pentru o mobilizare majoră si simultană pentru viată. Împreună cu toti crestinii implicati în această campanie internatională, ne rugăm ca aceste eforturi să constituie începutul încetării avorturilor. Doamne ajuta, Doamne da roade. Adrian Petrice, Cluj

Nota AFR: cei care doriti sa va implicati in acest proiect ne puteti contacta si pe noi direct. Deja am primit sugestii de organizare a unor zile similare de post si rugaciune in Resita si Bucuresti. Va rugam sa continuati sa ne scrieti daca sunteti interesati. Nu va ignoram.

SITUL AFR ANTIPORNOGRAFIE

In toamna v-am anuntat ca AFR va lansat un site web dedicat exclusiv combaterii pornografiei si a traficului de fiinte umane. Situl a fost lansat recent. Se numeste Pornografia Raneste si a fost numit dupa o sugestie data noua de unul din cititorii nostri. Ii multumim. Situl poate fi accesat aici:www.PornografiaRaneste.ro. Va invitam sa-l vizitati in numar cit mai mare. Va rugam deasemenea sa ne semnalizati articole si materiale in limba romana pe acest subiect pentru a le publica pe situl nostru. Situl a fost facut de dl Alexandru Dragoman (AFR Constanta). Ii multumim. Situl e in constanta imbunatatire.

BROSURILE AFR

In septembrie am tiparit 5000 de brosuri AFR in care ne identificam ca organizatie, cine suntem, ce facem, ce am facut, ce planuri de viitor avem. Sunt pliante informative. Gratie unora dintre cititorii nostri si a membrilor AFR, pina la finele anului am distribuit toate pliantele. Luna trecuta am mai tiparit inca 5000 de exemplare din care mai avem disponibile 4000. Pliantele sunt gratuite. Cei care doriti sa le aveti si, mai ales, sa le dati celor din comunitatile dvs, inclusiv biserici ori parohii, va rugam sa ne scrieti si vi le vom trimite pe cheltuiala noastra. Avem nevoie doar de numele dvs, telefonul si adresa. Scrieti-ne la office@alianta-familiilor.ro

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

—————————————————————————————–

Sursa foto: http://web.stanford.edu/group/reichresearch/cgi-bin/site/are-stanford-students-just-really-excellent-sheep/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.