Dacă Mahomed L-ar fi acceptat pe Isus, conform descrierilor din Evanghelii, Islamul nu și-ar justifica existența

IubitoCrislamul--o-noua-religie-posibila-ri de islam, citiți!

Coranul nu aduce nimic nou față de codul moral al Vechiului Testament. Se are în vedere asprimea legii pentru cei care o calcă și se aduce în fața omului teoria cu cei 5 stâlpi, care împliniți promit oarecum o cale de mântuire. Din toate punctele de vedere esența teologiei creștine este superioară teologiei islamului.

În schimb, teologia islamică elimină aspectele cele mai importante despre identitatea Domnului Isus și a vieții Sale pe pământ. Dintr-un anumit punct de vedere acest lucru este bun, tocmai pentru a demasca dimensiunea falsității acestei religii. Pe de cealaltă parte, luând în calcul sutele de milioane de oameni înșelați de Islam, ne cam dă fiori, pentru că așa de mulți oameni sunt conduși de Islam pe o cale greșită.

Apostolii în scrierile lor aduc în prim plan un element cheie de verificare a religiilor care au o pretenție creștină sau asemănătoare. Spre exemplu apostolul Ioan vorbește despre crezul identității Domnului Isus. El spune că cine nu crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu nu vine de la Dumnezeu.

Lucrul acesta poate fi atribuit lui Mahomed, un războinic care își declară identitatea de profet, dar care neagă cu vehemență elementele cheie ale vieții Domnului Isus Hristos care a murit pentru păcatele noastre.

De multe ori m-am întrebat, de ce a fost nevoie de o altă religie precum Islamul?  Răspunsul nu este ușor de găsit, mai ales după ce vedem cu toții ce face această religie în lume, însă cred că islamul este mai degrabă o religie politică și socială decât una care își dorește mântuirea oamenilor.

Succesul islamului nu poate fi măsurat fără sabie, bombe și mitralieră, iar în ce privește teologia, atunci când cineva este sincer și vrea să compare pretențiile celor două religii, cu ușurință se poate observa diferența colosală a abordării vieții Domnului Isus chiar dacă Coranul vorbește despre Isus.

Cine vrea să slujească sub Lege pe Dumnezeu ar o variantă mai bună: Vechiul Testament. Citind cele două cărți veți vedea bogăția incomparabilă a Vechiului Testament, o carte întinsă pe milenii (considerând timpul de la creație până la Domnul Isus), scrisă de atâția autori, atâtea profeții care s-au împlinit cu mare exactitate, venirea Domnului Isus, etc. Coranul este o carte săracă, reducționistă care inspiră așa de mulți oameni la violență împotriva aproapelui și la subjugarea celor care nu împărtășesc convingerile islamice.

Dacă Mahomed L-ar fi acceptat pe Domnul Isus precum este descris în Evanghelii, sub nici o formă fondarea islamului nu putea fi justificată... Dar tocmai această răstălmăcire grosolană i-a permis lui Mahomed să creeze artificial nevoia unei noi religii, care de altfel nu este decât un copy-paste din tradițiile biblice orale ale vremii. Măcar dacă ar fi copiat bine și de la sursă (Biblie), atunci din nou spun, acesta ar fi creat un fals prea apropiat de original, dar copiind greșit viețile unor patriarhi și încurcând anumite evenimente, Coranul nu face decât să se demaște pe sine ca o religie lipsită de originalitate și consecvență teologică.

Mahomed niciodată nu ar fi cucerit lumea dacă l-ar fi crezut pe Domnul Isus. Este vizibil că Mahomed nu a crezut în Domnul Isus, și nici nu i-a urmat învățăturile Sale. Aici iarăși intervine un element al diferenței care desparte Islamul pentru totdeauna de credința în Domnul Isus. Ca să-L poți urma pe Domnul Isus trebuie neapărat să te dezici complet de învățăturile așa de opuse promovate de Mahomed.

Domnul Isus a predicat non-violența, iar ucenicii săi au înțeles acest lucru. Împărăția lui Dumnezeu nu se construiește prin cuceriri cu sabia, mitraliera sau cu bombele sinucigașe, ci cu puterea lui Dumnezeu prin propovăduirea Evangheliei.

Adrian Catau

Sursa: https://adriancatau.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.