VÂNĂTOAREA CREȘTINILOR – Sportul preferat al Secularismului

Nigeria-Boko-Haram-DestructionVânătoarea creștinilor este sportul preferat al islamistilor. Asta e evident, o știe toată lumea și presa ne informează despre asta mai zilnic. Săptămâna trecută vă informm că organizația internațională Open Doors și-a emis Raportul anual pe 2014 privind persecutia crestinilor. Conform Raportului, în 2014 au fost ucisi 4.344 de crestini în toata lumea din cauza credinței lor, dublu față de 2013 când au fost ucisi 2.123, și triplu în raport cu 2012 când 1.201 creștini au fost ucizi din cauza credinței.

[Detalii aici: http://www.christianitytoday.com/gleanings/2015/january/not-forgotten-top-50-countries-world-watch-list-open-doors.html]

Campionul mondial la uciderea crestinilor este organizatia teroristă islamică Boko Haram, atrocitatile comise de aderentii lui fiind obiectul unui Raport emis săptămâna trecută de Amnesty International.

[Detalii aici: http://www.theatlantic.com/international/archive/2015/01/boko-haram-kills-too-many-to-count-in-nigeria/384395/]

Ironic însă este ca, de câtva timp încoace, vânătoarea creștinilor a devenit și sportul preferat al secularismului. Cum observa recent Joy Pullmann în publicația online The Federalist, vânătoarea creștinilor a devenit sportul preferat al legiuitorilor și judecătorilor occidentali. Titlul articolului ei denotă o perspectiva îngrijorătoare asupra relației dintre secularism si institutiile lui, pe de o parte, si crestinism si aderentii lui, pe de alta parte: “For the West, Christian Hunting Is the Sport of Lawmakers and Judges” (“In Occident vanatoarea crestinilor este sportul legiuitorilor si judecatorilor”) [Articolul poate fi citit aici: http://thefederalist.com/2014/12/29/for-the-west-christian-hunting-is-the-sport-of-lawmakers-and-judges/]

Evident, însă, vânătoarea creștinilor nu este un fenomen tocmai nou, ei fiind persecutați de cei mai tari ca ei de-a lungul istoriei. La origini, au fost persecutați de Iudei, cel mai bine cunoscut dintre ei fiind Saul din Tars, cel care, inainte de a deveni Apostolul Pavel, era bine cunoscut pentru teroarea și zelul cu care prigonea crestinii. Campaniile lui anticreștine sunt bine documentate pe paginile Scripturii. Crestinii au fost apoi vânați de autoritățile Romei, o realitate istorică și ea bine documentată in scrierile lui Tacit si ale altor scriitori antici. Iar în zilele noastre și sub ochii noștri, creștinii sunt vânați de un grup mare și divers de inamici ai creștinismului, de la islamicii fanatici până la seculariștii fundamentaliști. E ironic că aceste doua grupuri, care cel puțin teoretic sunt la cuțite, practică acelasi sport – vânarea creștinilor. Astăzi ne concentrăm asupra campaniilor de vânătoare ale celor din urmă, un subiect extrem de vast care usor ar putea fi subiectul multor volume.

Evenimente recente –  Doua evenimente s-au petrecut săptămâna trecută care ne amintesc ca vânătoarea crestinilor continuă si rămâne în vogă

Cel mai bine cunoscut e cel din Franța laică care a ridicat blasfemia împotriva religiei la rang de drept al omului, cu toate că evenimentul în sine nu implică creștinismul ci islamul.

kcochranfiringIar cel de al doilea s-a petrecut de cealaltă parte a Atlanticului, în Atlanta, Georgia, unde Comisarul Pompierilor din oras, un om de culoare cu numele de Kelvin Cochran, a fost destituit din functie de către primarul orasului pentru unicul motiv că a numit homosexualitatea o “perversiune” în conformitate cu învățăturile Sfintei Scripturi. In afara vieții publice și în timpul lui liber, Cochran a fost vreme de mulți ani unul din liderii bisericii Elizabeth Baptist Church din Atlanta și liderul unui grup de bărbați care căutau să fie modele de viaț și conduită morală pentru tinerii bărbați de culoare din oraș. In 2013 a publicat o carte direcționată în special către bărbați, unde, în doua paragrafe, a discutat “păcatele sexuale” pe care Biblia le condamnă, printre ele homosexualitatea, pe care Cochran a numit-o, in conformitate cu învățăturile Bibliei, o “perversiune.” In 2014 un pompier a depistat pasajul în cartea lui Cochran și a informat homosexualii din oras care au înregistrat o plângere la primărie cerând destituirea lui Cochran. Săptămâna trecută au scontat un succes de proportii uriase: Cochran a fost destituit.[Detalii aici:  http://dailysignal.com/2015/01/08/atlanta-fire-chief-fired-expressing-christian-beliefs/]

Din nefericire, incidentul acesta nu e unic ci unul din multele incidente care se petrec cu o regularitate care îngrijorează, de ambele coaste ale Atlanticului.

Incepem cu Europa: Consiliul Europei si Parlamentul European sunt principalele institutii prin care secularismul isi promoveaza ideologia si agenda anticrestina. Pe banii nostri. Cu ani in urma Consiliul Europei a dezbatut, din fericire fara succes, rezolutii care sa interzica predarea creationismului in scoli iar apoi educatia acasa (homeschooling). Cu toate ca rezolutiile au fost respinse, Suedia a devenit prima țară din lume care sa interzica predarea creaționismului în scolile ei, si, impreuna cu Germania, e campioana Europei la vânarea creștinilor și părinților care doresc să își educe copii acasă (homeschooling).

Cu sediul la Viena, Agentia Europeana pentru Drepturi Fundamentale, reactivată în 2008, este un braț agresiv al secularismului european care, ori de câte ori are oportunitatea, critică și atacă religia și Biserica în rapoartele și demersurile ei. Intr-un raport din 2008 privind drepturile homosexualilor a atacat chiar și Biserica Ortodoxă Română. Religia si Biserica sunt identificate in rapoartele ei ca institutii care promovează discriminarea împotriva homosexualilor și neagă “dreptul” homosexualilor să se “căsătorească.” Parlamentul European si el a lansat un număr de rapoarte, rezoluții și directive preliminare, pentru adoptarea la nivel unional de legislații radicale care constrâng bisericile să nu “discrimineze” împotriva homosexualilor.

Dincolo de Atlantic

Dincolo de Atlantic vânătoarea crestinilor e în toi de mai multi ani. In Canada, Trinity University, cea mai reputabila universitate a crestinilor evanghelici canadieni, e mereu sub asediu din pricina opozitiei ei față de homosexualitate. Unii din absolventii ei nu sunt angajati fiind suspectati de “bigotism”. Iar Facultatea de Drept a Universitatii a fost atacata de activistii homosexuali pentru a i se suspenda acreditarea. Un vot preliminar al bordului de acreditare a suspendat acreditarea Facultatii, dar votul final, din fericire, a respins moțiunea. [Detalii aici: http://www.cbc.ca/news/canada/new-brunswick/law-society-council-upholds-trinity-western-accreditation-1.2895025] In plus, stațiile de televiziune crestine sunt fie amendate fie amenintate cu suspendarea licentelor de functionare daca se exprima negativ la adresa homosexualitatii. Iar firmele de afaceri crestine care refuză, din motive de convingeri religioase, să producă materiale de propagandă homosexuală (de exemplu: pamfele, tricouri, desene, grafice, postere) pentru mărsurile homosexuale ori “căsătoriile” homosexuale, pierd procesele intentate lor la tribunal. Judecătorii le găsesc vinovate de “incitare la ură”. Menționăm si situatia tragică a părintilor care doresc să-si educe copiii acasă. Legislatii agresive in provinciile canadiene constrâng părintii care își educă copiii acasă să nu prezinte imoralitatea sexuală dintr-o perspectivă negativă.

Situatia in America e si mai tragică. Acolo, tribunalele de primă instanță, de recurs si apoi Tribunalul Suprem, au devenit arma favorita a secularistilor pentru vânarea creștinilor. Judecătorul homosexual Walker din San Francisco a declarat căsătoriile homosexuale legale in California in 2011. Probabil la asta ar fi trebuit ca si crestinii să se astepte având în vedere că în timp ce prezida asupra cazului, judecatorul Walker trăia cu un bărbat pe care intenționa să-l ia de “soț”.  Însă, ce a șocat si mai mult  a fost că homosexualul Walker si-a folosit funcția publică să atace creștinismul, creștinii și religia in general, numindu-i cauza principală a “nefericirii” homosexualilor si a discriminarii impotriva lor. Opinia lui, lungă de peste  100 de pagini, conține paragrafe cu un ton anticreștin care ar trebui să ingrijoreze pe oricine.

Tot în ani recenti, Tribunalul Suprem american a decis ca grupurile crestine care activează in campusurile universitare trebuie să accepte homosexuali ca membri, chiar în funcții de conducere, si chiar dacă ei trăiesc în relații sexuale cu persoane de același sex, și chiar dacă cluburile creștine interzic tuturor membrilor lor relații sexuale înainte de căsătorie ori în afara căsătoriei.

In 2013 Tribunalul Suprem din New Mexico nu s-a lăsat nici el mai prejos. A pus drepturile homosexualilor deasupra drepturilor religioase. O familie de crestini a fost dată in instanță pentru că a refuzat să fotografieze “casatoria” unui cuplul lesbian. Creștinii au pierdut, iar Tribunalul Suprem le-a și dat o lecție de morală si de educatie civică. Creștinii, a zis Tribunalul, trebuie să accepte si să se conformeze tuturor legilor emise de autorități chiar dacă le subminează libertatea religioasă ori de conștiință. Uzurparea drepturilor lor, a mentionat Tribunalul, este “prețul” pe care creștinii trebuie să se obișnuiască să-l plăteasca pentru a trăi intr-o societate seculară și democrată. Este îndrăzneață această afirmație, dar una care a reverberat in toata America si a contribuit la institutionalizarea anticreștinismului în spațiul public al Americii.

Educația creștină și universitățile creștine

Sute de pagini ar putea fi scrise privind avalanșa secularismului impotriva universitatilor si scolilor crestine din America. Administratia Obama a adoptat legea asigurarilor medicale care constrange toate universitatile sa acorde asigurari pentru prestarea serviciilor de avort femeilor pe care le angajaza. Din fericire aceste cazuri au fost câștigate de universitatile crestine, dar legislatii la nivel de stat sunt modificate pentru a se ajunge la acelasi rezultat dar prin usa din dos. Un astfel de exemplu este o lege deja adoptata de Districtul Columbia luna trecuta. Un al proiect de lege initiat tot de Districtul Columbia este forțarea scolilor si a universitatilor private crestine din Washington DC sa permita formarea de cluburi homosexuale, desfasurarea in campusurile lor de evenimente homosexuale, inclusiv propaganda homosexuala. Acelasi proiect de lege interzice scolilor si universitatilor crestine sa inscrie in contractele profesorilor, ca si o conditie de angajare, o obligatie pentru profesori de a fi exemple de trăire morală si crestină pentru elevi ori studenti, ori sa promoveze valorile “crestine” in cursurilor lor. Ori tocmai asta e menirea principala a scolilor crestine. In Washington DC se afla una din cele mai prestigioase universitati din America, Catholic University of America, o universitate catolica.

Gordon College este o mica universitate evanghelica in Massachusetts. Politica colegiului interzice relatiile sexuale inainte de casatorie cât si cele din afara casatoriei crestine. Dar, odata ce Massachusetts a legiferat casatoriile homosexuale, politica publica a statului a intrat in conflict cu pozitiile biblice ale Colegiului. Anul trecut, orasul in care Colegiul functioneaza a reziliat un contract cu Colegiul tocmai pentru că se opune homosexualitatii si casatoriilor homosexuale, iar statul Masachusetts a demarat o actiune de dezacreditare a Colegiului din acelasi motiv.

Dreptul la blasfemie

Ne reintoarcem la evenimentele saptaminii trecute. Ultima editie a lui Charlie Hebdo, publicata ieri,  a publicat imaginea lui Mohamed pe prima pagina. Aparent nimic rău cu asta. Dar, afirma unul din editorii lui Hebdo, intr-o declaratie facuta la France Info Radio, mesajul editiei trebuie bine inteles. E desemnat să transmita clar mesajul că publicatia si editorii ei au “dreptul la blasfemie”. [Detalii aici: http://www.bbc.com/news/world-europe-30786211 9] In acelasi timp, dincolo de Atlantic, publicatia Newsweek a demarat anul 2015 cu un articol blasfemitor la adresa crestinilor, a Bibliei si a invataturilor crestine privind moravurile sexuale. [Detalii aici: http://www.newsweek.com/2015/01/02/thats-not-what-bible-says-294018.html] Cu exceptia Irlandei, majoritatea țărilor europene au abrogat legile care interzic blasfemia.

Tribunalele protejaza blasfemia. In cercurile academice si intelectuale cei care profanează si promovează blasfemia impotriva lui Dumnezeu si a crestinilor au devenit eroi, sunt elevati pe piedestale de onoare, si pretind libertatea de exprimare. Dar pentru crestini libertatea de exprimare dispare. Tribunalele si judecatorii isi inchid ochii, legiuitorii sunt preocupati cu alte lucruri, iar crestinii continua sa fie ținta favorita a secularistilor.

Asa a fost acum 2000 de ani si asa se pare ca va fi si cind vom sarbatori 2000 de ani de crestinism in doar citiva ani. Primul martir al crestinismului, Stefan, a fost invinuit de blasfemie si ucis pe acest motiv. Dupa 2000 de ani crestinii care inca indraznesc sa se opuna secularismului sunt in aceasi situatie. Sunt numiti blasfemitori, amendati, incarcerati, si chiar ucisi.

Un român deosebit – Valeriu Ghiletchi

In mijlocul acestei politici oficiale de discriminare promovata de institutiile seculare exista si exceptii. Una e dl Valeriu Ghiletchi, deputat al Republicii Moldova in Consiliul Europei. Un crestin autentic, dl Ghiletchi implineste vorba cu fapta. In timpul anilor de când se afla in aceasta functie el a promovat libertatea religioasa si a atentionat asupra pericolelor secularismului si a discriminarii impotriva crestinilor. Anul trecut dl Ghiletchi a fost raportorul unei Rezolutii privind intoleranta si discriminarea impotriva crestinilor in Europa. A fost adoptata in unanimitate pe 3 decembrie de Comitetul de Egalitate si Nediscriminare al Consiliului Europei. Sperăm că în timp Rezolutia sa fie adoptata si de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Multumim dlui Ghiletchi pentru eforturile lui, dar ne intrebam de ce oare el este singurul dintre romanii care activeaza la nivel international care cauta bunastarea crestinilor. Celorlalti le este rusine că sunt crestini ori ca reprezinta o țară crestină? [Rezolutia scrisa de dl Ghiletchi poate fi citita aici: 19879/165819/20141204-IntoleranceChristian-EN.pdf/c244cc54-7f81-4cbe-b243-9185844042db]

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

 Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Sursa foto cu Kelvin Cochran: http://znotesmississippi.blogspot.com/2015/01/think-progress-writer-says-government.html

2 thoughts on “VÂNĂTOAREA CREȘTINILOR – Sportul preferat al Secularismului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.