„Îmi trebuia doar un dolar”

colecta-pastoruluiPastorul Andrew White şi impunătoarea colectă

„Un dolar” donat de un copil unui pastor din Irak, s-a transformat într-un şuvoi de binecuvântare, pentru fraţii noştri care sunt atât de greu încercaţi în această vreme.  

Pastorul anglican Andrew White, care slujeşte în unica biserică anglicană din Bagdad, a vizitat recent Statele Unite, o călătorie prin care a încercat să conştientizeze societatea americană de dificila situaţie a creştinilor, în faţa avansului Statului Islamic.

În timpul călătoriei, de care a dat detalii pe contul lui de Facebook, s-a confruntat cu o situaţie inedită, care la început părea că este doar o simplă anecdotă, dar care s-a transformat într-o „adevărată minune biblică de înmulţire a pâinilor şi a peştilor”.

„Îmi trebuia doar un dolar” este titlul unei postări a pastorului, în care povesteşte reuniunile pe care le-a avut în timpul vizitei cu diverse persoane preocupate de situaţia creştinilor din Irak. „Tot timpul sunt întrebat, cum pot să ajute şi răspunsul meu era: să ne rugăm pentru pace şi să contribuim la această pace”. Dar experienţa cea mai deosebită s-a evidenţiat în timpul petrecut în şcolile creştine, unde a putut să vorbească despre persecuţia creştinilor, în special a copiilor şi a adolescenţilor. „Bineînţeles, în aceste vizite scopul nu este strângerea de fonduri. De aceea, am fost surprins când, după ce m-a ascultat, un copil s-a apropiat de mine şi mi-a dat un dolar”.

„Acel dolar încă îl am cu mine, nu pot să îl folosesc. Este pentru mine un adevărat simbol a ofrandei acelei văduve din Biblie” (referindu-se la pasajul din Luca 21), a spus White, care a fost surprins cum „imediat alţi copii s-au apropiat de mine şi mi-au dat bancnote de unu sau cinci dolari”.

Dar întâmplarea nu a rămas doar acolo. În ziua următoare Andrew White a vizitat Şcoala Bethel din Redding, California. „Le-am povestit viaţa mea în Irak în profunzime şi apoi am împărtăşit cu ei cum un copil din Seattle mi-a dat un dolar pentru ajutorul celor nevoiaşi, fraţi şi surori care au fost refugiaţi sau masacraţi. Atunci, dintr-o dată toţi elevii au ieşit în faţă şi au început să-mi aducă banii lor”. La sfârşitul acelei zile „acel dolar al copilului s-a transformat în mii de dolari”.

White adaugă ca şi reflexie finală: „Acel copil nu avea nici cea mai mică idee de ceea ce făcea, dar era sigur că el făcea ceea ce Dumnezeu i-a spus să facă. Vom duce aceşti 25 000 dolari în Irak pentru ajutorul celor nevoiaşi, toţi datorită unui copil. Niciodată să nu subestimăm ceea ce Dumnezeu poate să facă folosindu-i pe cei mai mici dintre noi”.

pastorul din Irak

Tradus şi adaptat de Beni Drădici din Protestante Digital

Sursa: http://benidradici.wordpress.com/2014/11/02/banutul-vaduvei-in-varianta-moderna/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.