AFR: Blasfemia Norvegiană

bethany-paquette-olaf-amundsen-amaruk-wilderness-corpNu avem nimic împotriva Norvegiei si  am ales cu multă grijă  titlul pus! 

Adăugam, în plus, că în unele privinte Norvegia trebuie apreciata. Cei care cititi buletinele noastre informative care apar marția stiti că în ultimii ani cartea cea mai vândută în Norvegia e Biblia. E de asemenea de apreciat că Biserica Luterană de acolo refuză să ceremonieze căsătorii homosexuale.

Pe de alta parte, însa, Norvegia, o țară de doar 5 milioane de oameni, e si țara în care locuiesc o mână de fanatici păgâni, anticreștini, intoleranți, îngusti la minte care urăsc creștinismul, creștinii, religia si pe cei atașați la valorile morale tradiționale. Ne fondăm afirmația pe un incident bine documentat petrecut săptămâna tracută si care, la prima citire, ni s-a părut ireal. A trebuit să-l citim de mai multe ori pentru a ințelege corect despre ce este vorba.

In consecinta, vă atenționam că materialul care-l cităm astăzi contine un limbaj extrem, vulgar, si desacralizant la adresa Bibliei, a Bisericii, a Mariei si a Mântuitorului. Încercăm totusi să-l redăm cât se poate de voalat, urmând ca cei interesați de subiect să citească materialul, în original în engleză, pentru a pricepe dimensiunile blasfemice ale textului si autorului lui.

Titlul articolului e șocant si nici măcar nu-l traducem: “Christian Graduate Gets Obscene Job Rejection Letter from Pro-Gay Viking Employer Calling Mary a “Whore, Threatening Jesus.” Traducem însă articolul, fiind convinsi că presa română nu-l va publica ori menționa de fel. Materialul a fost publicat inițial pe 10 octombrie în publicația canadiana online The Christian Post.

Tânără creștina caută un loc de muncă

O recentă absolventă a unei universități crestine canadiene care a făcut cerere pentru un loc de muncă la o firmă de turism norvegiană a primit șocul vieții ei fiind atacată din cauza religiei ei într-o serie de mesaje electronice în care Maria, mama lui Iisus, e numită o prostituată si Iisus e amenințat cu sodomia. Absolventa, Bethany Paquette, care a făcut studiile la Trinity Western University, afirmă că cererea ei a fost respinsă de Amaruk Wilderness Corporation din pricina credinței ei. Ne-a transmis o serie de mesaje electronice agresive si, uneori, obscene ca să o dovedească, după cum scrie si CBC. [Nota AFR: Trinity Western University este cea mai prestigioasa universitate evanghelica din Canada, cu campusul principal in provincia Columbia Britanica. CBC este abrevierea pentru Canadian Broadcasting Corporation, reteaua nationala de televiune canadiana]

Amaruk indica in situl electronic al firmei ca e specializată in turnee private si expeditii in intreaga lume pentru clienți privați. Firma deasemenea ofera programe,  logistica si servicii de consultanță in domeniul turismului si drumetiilor indivizilor, corporatiilor si guvernelor.

M-a rănit mult si m-am simțit atacată din cauza credinței mele creștine”, a afirmat Paquette către CBC. Paquette e ghid turistic specializată in river rafting, si a inregistrat o plângere la Tribunalul Drepturilor Omului din Canada.

După ce a făcut cerere pentru o pozitie de asistent de ghid la Amaruk, Olaf Amundsen, managerul de angajari al companiei, i-a răspuns prin email si a respins-o, deoarece Paquette e asociată cu Trinity Western University, care se opune homosexualitatii, si ca asta o descalifica sa fie angajata. Olaf scrie: “Nu inteleg scopul cererii tale considerind ca nu implinesti nici macar cerintele minime care sunt clar enuntate in situl nostru electronic … Deasemenea, considerind ca ai fost implicata cu Trinity Western University, trebuie sa mentionez ca, spre deosebire de Trinity Western University, noi imbratisam diversitatea, si dreptul indivizilor de a se culca ori de a se casatori cu cine vor, si asta se reflecta la nivelul angajatilor nostri si al patronatului”, continua el. “In plus, originea nordica a majoritatii indivizilor din patronatul firmei denota ca nu suntem o organizatie crestina, si ca majoritatea dintre noi vedem crestinismul ca distrugatorul culturii, traditiei si modului nostru de viata”, adauga Amundsen in incheiere.

Paquette a raspuns mesajului electronic a lui Amundsen aparindu-si credinta crestina si a invinuit compania de discriminare si si-a incheiat mesajul cu expresia “Dumnezeu sa va binecuvinteze”. Amundsen a raspuns, printre altele: “Cerind studentilor sai sa nu se implice in relatii homosexuale, Trinity Western University, si oricare persoana asociata cu ea, e, in fapt, antrenata in discriminare, cit si intoleranta impotriva opiniilor si religiei altor persoane. Deasemenea exista  ingrijorari practice privind o universitate crestina care respinge conceptul de evolutie si inca decerneaza diplome in “biologie”. Adauga deasemenea ca daca crestinii ar trai doar dupa invataturile credintei lor in loc de a forta pe altii sa gandeasca ca ei, credinciosii ar fi tolerati. “Insa, adauga el, voi [crestinii] constrangeti pe altii sa va imbratiseze vederile religioase, impiedecindu-i sa-si traiasca viata cum vor si sa faca ce vor cu viata si trupul lor. Aici trebuie sa tragem linia.” Amundsen se identifica ca fiind viking cu un doctorat in istoria vikingilor si respinge crestinismul ca o propaganda.

“In incheiere, adauga el, “Dumnezeu sa va binecuvinteze, este o afirmatie care ma ofenseaza, si inca o dovada ca incerci sa-ti impui vederile religioase asupra mea. Nu vreau sa fiu binecuvintat de un tip care a fost zamislit de o prostituata, in afara casatoriei, si care a fost cauza celor mai grave abuziri si incalcari ale drepturilor omului din istoria rasei umane. Daca l-as intilni pe acest tip l-as  …” zice el. [Nota AFR: expresia finala a lui Amundsen la adresa Mantuitorului este atit de vulgara incit nu o traducem nici nu o rescriem. Urmeaza ca cei interesati sa o citeasca pentru ei insisi]

Avocatul lui Paquette, Geoffrey Trotter, a numit mesajele electronice ale lui Amundsen “murdare” si “bizare”. Vorbitorul oficial al Universitatii Trinity Western, Guy Safford, a comentat pentru CBC: “Canada nu merita sa fie tratata atit de josnic de o tara straina . … Batjocorirea religiei este un aspect rusinos si foarte nefericit”.

AFR va recomanda: Articolul original din Christian Post poate fi citit aici: Christian Graduate Gets Obscene Job Rejection Letter From Pro-Gay Viking Employer Calling Mary a ‘Whore,’ Threatening Jesus

Tânăra crestina isi incheie nota catre Amundsen cu cuvintele “proud Christian and graduate of Trinity Western University”. (“Creștină mândră si absolventă a Universitatii Trinity Western”)

Intr-un mesaj din 14 septembrie, Amundsen devine cu totul irational: “Trinity University believes that two men loving each other is wrong. So, they force students to agree that they will not do such a thing. In doing so, they are forcing their religious beliefs unto their students, and discriminating against other students. … In contrast, we believe that a man ending up with a man is the best thing that could happen to him”. (“Universitatea Trinity crede ca e gresit ca doi barbati sa se iubeasca. Universitatea isi forteaza studentii sa fie de acord sa nu faca acest lucru. In felul asta, Universitatea isi forteaza convingerile religioase asupra studentilor ei, si discrimineaza impotriva altor studenti. … Dimpotriva, noi credem ca un barbat care traieste cu un alt barbat e cel mai bun lucru care i s-ar putea intimpla”.)

Schimbul de mesaje electronice intre Paquette si Amundsen pot fi citit aici:https://www.documentcloud.org/documents/1310195-copy-paste-of-all-amaruk-emails-in-chronological.html

Terorism intelectual

Incidentul norvegian dovedeste existenta in Europa zilelor noastre a unei minorități pe care o putem numi doar lunatică, extremă, păgână si anticreștină despre care se scrie foarte rar, ori chiar de fel în presa din România. La fel si in media europeana in general. Se scrie mult despre “intoleranța” crestinilor față de “minoritățile sexuale” dar reversul e ignorat. Din nefericire, gândirea păgână nordică nu e un fenomen izolat. E in ascensiune si in celelalte țări scandinave, Germania si Marea Britanie. Nu bate in retragere ci, dupa cum se vede, e in ofensiva si foarte agresivă. Despre asta nădăjduim să scriem cu un alt prilej. In buletinele AFR informative de marti informam frecvent despre incidente anticrestine de genul acesta. Cei interesati va puteti abona.

ANUNT PENTRU ROMANII DIN SPANIA

 Departamentul Cultural și de Tineret din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei organizează sâmbătă, 18 octombrie 2014, la Madrid, întâlnirea de tineret cu tema: ,,Misiunea Bisericii și apostolatul tinerilor în diaspora”. Potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es, invitatul special al întâlnirii este Preasfințitul Părinte SILUAN, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News. Acest eveniment face parte din șirul întâlnirilor de tineret organizate de Departamentul nostru, cu începere din luna aprilie a acestui an, în cadrul Protopopiatului Comunității de Madrid, și are ca scop: (1) crearea de modalităţi şi locuri unde tinerii acestei Comunități să se poată întâlni, cunoaşte, relaţiona şi dialoga în direcția apropierii lor de Biserică și de valorile tradiționale ale poporului român; (2) susţinerea unei cunoaşteri şi comunicări viabile între tinerii din Protopopiatul Comunității de Madrid; (3) îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţilor de tineret; (3) sporirea consumului cultural la tinerii acestei comunități; (4) promovarea şi încurajarea implicării tinerilor din Madrid în structuri participative.

Locația întâlnirii – Parroquia San Valentin y San Casimiro; Calle de Villajimena, 75, 28032 Madrid. Programul întâlnirii va cuprinde: 17.30 – primirea participanților; 17.45 – alocuțiuni ale invitaților; 18.00 – 19.00 – activități de cunoaștere și socializare; 19.00 – 21.00 – Conferința susținută de Preasfințitul Părinte Episcop SILUAN

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

One thought on “AFR: Blasfemia Norvegiană

  1. Pingback: AFR: Blasfemia Norvegiană | ARMONIA MAGAZINE – USA | radupopescublog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.