Mărturia fratelui Mitică HOLHOS

Pentecost (1)by Jurnal

Incă un prilej de sărbătoare. Sunt printre cei care iubesc sărbătorile. Nu pentru că o sa fie o zi liberă. Nu pentru că am ocazia să stau pur si simplu să nu fac nimic.  

Vreau să fie un prilej de înălțare lăuntrică, doar rotindu-ne în fiecare an ca într-un cerc,  trecând prin toate sărbătorile,  nu realizăm nimic. Doar dacă reușesc să prind o nouă semnificație, cu fiecare sărbătoare, să am ocazia sa mă înalț ca pe o spirală spre cer.

Trăim vremuri în care informatiile despre orice sarbatoare ne năpădesc ca niste carti cu intructiuni despre cum sa folosesti un aparat sofisticat sau altul. Poti sa citesti o viata intreaga si sa nu folosesti maşinăria aceea niciodată.

Astăzi, în centrul atentiei, în această zi de sarbatoare, este Duhul Sfant. El poate fi pentru mine un aparator, un ajutor,  sau un avocat.  Poate fi Cel ce ma dovedeste vinovat daca apartin lumii si continui sa raman în ea.

Pe prima fila din Biblie, El este prezentat  astfel:

„Pămîntul era pustiu şi gol; peste faţa adîncului de ape era întunerec, şi Duhul lui Dumnezeu se mişca pe deasupra apelor.” 

iar pe ultima fila a Cărţii,  El este Cel aflat alături de Biserică, de Mireasa Sa:

Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude, să zică: „Vino!” Şi celuice îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plata.

*

Nu pot sa uit ce a  insemnat pentru mine Sărbătoarea Cincizecimii din anul 1975. Impreuna cu alti tineri  de seama mea trecusem prin toate lectiile de cateheza in vederea botezului programat sa fie de sarbatoarea Rusaliilor.

Inainte cu vreo doua saptamani am stat de vorbă cu pastorul bisericii si i-am  explicat in ce stare ma aflu.

Teoretic,  totul este in ordine. Ceea ce ma nelinisteste e faptul ca imi lipseste ceva… acea schimbare launtrica. Nu pot sa ma botez in starea asta.

Destul de incurcat, pastorul mi-a spus ca-i pare rau sa afle asta de la cineva văzut de ceilalti tineri drept cel mai ,,calificat” pentru botez.

A venit ziua botezului si, in timp ce candidatii urmau sa se boteze, am iesit din biserica si îmi aduc aminte ca am spus:

Dumnezeule, stii cat de mult te-am cautat! Am fost gata sa ma botez. De acum, daca ma vrei in Imparatia Ta, va trebui sa ma cauti Tu pe mine.

Dumnzeu mi-a luat in serios rugaciunea si am constatat asta chiar din ziua urmatoare.

Ma uit acum atent la artatorul de la mana stanga. Port  cicatricea aceasta ca pe o pecete a faptului că mi-am zdrobit degetul, in mod inexplicabil, la locul de munca.

Doctorul mi-a dat un certificat. Am avut şapte zile timp sa meditez la viata mea de pana atunci. Am stiut ce am de facut. Mi-am schimbat locul de munca, m-am mutat intr-o alta localitate si incet, incet, golul din inima s-a umplut, intunericul a disparut si noua viata, atît de mult dorita, a devenit realitate.

Am fost bucuros. Am văzut ca mi-am ideplinit promisiunea facuta Domnului  la inceputul anului şi că eram pregătit să închei un legămînt cu El.

Dar cresterea mea a fost anevoioasa. Am fost nevoit sa plec si din localitatea aceea, undeva, într-un loc în care am pierdut prietenii şi  perspectiva de ma realiza in muzică.

A urmat o acomodare dureroasa, atît la locul de muncă, cît şi in noua biserica.  Pe cine sa dau vina?

Pe Biserică, pe pastor, sau pe Dumnezeu?

Am trecut atunci printr-o criză profundă. Am decis sa vizitez o alta biserica si sa fiu atent ce-mi vorbeşte Domnul în locul acela. Era în timpul unei alte sarbatori de Rusalii.

Ţin minte şi azi că au fost vreo patru sau cinci vorbitori şi fiecare a luat cîte un text.  N-am găsit să fie la mijloc vreun secret,  vreo formulă miraculoasă de a iesi din impas. Cred ca numai disperarea mea de a-L găsi pe Domnul a generat totul.

Dumnezeul meu, doar tu ma poti scoate din starea aceasta! Stiu ca nu-i drept ceea ce-ti cer, dar voi deschide Biblia din faţa mea, undeva, la intamplare, ca să aflu ce-mi vei spune.

Biblia aceea era cumparata de parinti şi costase o sută cincizeci de lei. S-a deschis la Psalmul 32.

L-am citit ca şi cum l-aş fi văzut pentru prima dată. În momentul acela, am trait impreuna cu David, în mod real. A fost experienţa unei pocainte profunde. Apoi am căpătat raspuns din partea Domnului:

Eu-zice Domnul- te voi învăţa, şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s’o urmezi, te voi sfătui, şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.

Abia atunci am inteles ca trebuie sa citesc, sa inteleg, si sa ma las în îndrumarea Domnului.

Am cautat oameni ancorati in Cuvant şi Domnul mi i-a scos in cale. Prin ei,  El mi-a dat răspuns la multe din intrebarile mele.

Astăzi vă pot spune că iubesc Cuvantul, iubesc Autorul şi-L iubesc pe Cel ce-mi dă Lumină din Lumina Sa.

Știu că trebuie să-L ascult, să-L urmez şi să-L slujesc în fiecare zi.

Şi mai stiu ca exista o lege noua care-mi vorbeşte în Romani 8:

Acum dar nu este nici o osîndire pentru ceice sînt în Hristos Isus, cari nu trăiesc după îndemnurile firii pămînteşti, ci după îndemnurile Duhului.

În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus m’a izbăvit de Legea păcatului şi a morţii.

Mai stiu, tot din Cuvant,  ca  trebuie sa fiu umplut  mereu, muiat în cerneala Duhului, la dispozitia Scriitorului în fiecare clipă.

În Efeseni 5 este scris: “Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.”

Iar eu mai stiu ca învăţătura nu s-a terminat. Inca mai am de urcat ca să ajung la acea stare în care să se reverse de la mine spre altii “râuri, râuri de apă vie”‘.

Închei cu Ioan 7: Dacă însetează cineva, să vină la Mine, şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie…

Iata ce aștept eu de la fiecare sărbătoare… 

Sursa: http://rasvancristian.wordpress.com/2012/06/03/o-poveste-despre-izvoare-cu-mitica-holhos/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.