Dedicarea Bisericii Agape Christian Center din Glendale, Arizona

Dedicarea Bisericii

Ziua de duminica, 11 Mai 2014 a insemnat pentru multi crestini evanghelici din comunitatea romana din Phoenix, AZ, oportunitatea experimentarii unei trairi emotionale de ne-uitat.

La seviciul divin de lauda si inchinare din dimineata zilei respective, s-a oficiat “actul de dedicare” a Bisericii AGAPE CHRISTIAN CENTER din Glendale, AZ.

Infiintata in toamna anului 2011, Biserica penticostala Agape a cunoscut pe parcursul celor aproape 3 ani de existenta o crestere numerica constanta, atat a membrilor cat si a participantilor la seviciile de lauda si inchinare. Experimentarea prezentei lui Dumnezeu alaturi de o simtire reala a lucrarii Duhului Sfant, a constituit garantia dar si motivatia unei lucrari care se dorea a fi continuata.

In urma cresterii numerice, sala inchiriata a hotelului Hollyday Inn din Phoenix, unde s-au desfasurat primele intruniri, in scurt timp a devenit neincapatoare. De la un inceput cu aproximativ 25-30 de personae ,pana la sfarsitul anului s-a ajuns la cifra de aproape 100, iar in primele luni ale anului 2012 sau consemnat peste 150 de membrii activi la care se alatura desigur copiii ,apartinatorii si vizitatorii.

In conditiile impuse de necesitate, la inceputul anului 2012,membrii bisericii au hotarat inchirierea unei cladiri locate pe Kelton Lane in Peoria,care in urma unei rapide remodelari a devenit noua locatie a bisericii Agape.

Pe fundalul unei dezvoltari tot mai accentuate a activitatii bisericii in toate planurile, a interesului crescand printre romanii evanghelici si nu numai din aceasta zona a orasului Phoenix, precum si datorita cresterii numerice continue, la propunerea pastorului senior Petru Lascau si a pastorilor asistenti George Botea si Sandu Simon, comunitatea de la Agape Christian Center a hotarat in unanimitate inceperea demersurilor pentru achizitionarea unui local propriu, corespunzator noilor cerinte.

Dupa un timp absolut necesar de rugaciune, urmate si de zile speciale de post, Dumnezeu a raspuns acestei dorinte intr-un mod considerat de intreaga comunitate, cu adevarat la superlativ.

In scurt timp,Marius Comarita, unul din membrii bisericii si agent imobiliar, descopera existenta unei cladiri al carei proprietaramerican, pentru a indeplini ultima dorinta a mamei lui, voia sa o vanda doar unei comunitati crestine. O cladire cu adevarat ideala pentru necesitatile comunitatii romane in crestere. Cumparata la un pret neasteptat de corespunzator posibilitatilor financiare, in urma remodelarii, cladirea a devenit dupa cateva luni, noul local al bisericii.

Cladirea, intr-o arhitectura exterioara moderna, ofera cu generozitate prin salile anexa, toate cerintele unei activitati in multiple planuri. Sanctuarul, cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri si intr-o usoara nuanta de amfiteatru, ofera posibilitatea unei vizionari si auditii de exceptie. Sala de mese,cu o capacitate de 450 de locuri sta cu generozitate la dispozitia desfasurarii unor evenimente speciale. Deasemenea, biblioteca bisericii (Exodus) ofera celor interesati o diversitate de casete, CD-uri, reviste si carti crestine,unele scrise de pastorul si scriitorul Petru Lascau.

Asa cum s-a specificat anterior, dedicarea bisericii Agape, a polarizat interesul multor romani din comunitate. Aproximativ 500 de personae au umplut pana la refuz sanctuarul inca inainte de inceperea programului. Timp de trei ore, crestinii romani prezenti la eveniment au adus lauda si multumiri, prin rugaciuni, cantari ,poezii si cuvant lui Dumnezeu si Domnului Isus Christos.

Au fost prezenti pastori si din alte biserici evanghelice din Area Phoenix, acestia transmitand saluturile bisericilor pe care le reprezinta:

Pastor Ionel Borcea (Biserica Philadelphia din Surprise), pastor Doru Gurban (Biserica Living Waters), pastor Andy Olaru(Biserica Ekklesia) pastor Emanuel Fedur (Biserica Elim), pastor Timotei Husu (Biserica Happy Valley), Nelu Filip (Biserica Maranata) . Din partea comunitatii baptiste, un mesaj profund sentimental a fost adus de fr.pastor evanghelist Mihai Sarbu (Biserica New Life). De asemenea, din partea comunitatii baptiste a participat la eveniment si pastorul pensionar Mihet Aurel.

Predicarea Cuvantului lui Dumnezeu a apartinut fr. pastor Valer Brancovan de la Biserica Victory Christian Center din Sacramento, California.

In incheierea serviciului special al diminetii, in prezenta asisistentei ridicata in picioare, fr.pastor senior al bisericii Petru Lascau, alaturi de George Botea si Sandu Simon, pastorii asistenti, cu mainile ridicate au cerut binecuvantarea lui Dumnezeu peste intrega Biserica:

” Lui Dumnezeu,Duhul Sfant care purcede de la Tatal si Fiul,daruit noua ca mangaitor,invatator si cel care ne sfinteste si ne pregateste pentru venirea Domnului Isus Christos,Domnul si dadatorul vietii, NOI DEDICAM ACEASTA CASA DE RUGACIUNE ! ”

Printr-o rugaciune comuna, serviciul divin de dedicare a Bisericii AGAPE CHRISTIAN CENTER a luat sfarsit.

Conform obiceiului romanesc, toti participantii au fost invitati la continuarea partasiei prin participarea la o masa oferita de Biserica Agape.

Privind retrospectiv, pe buna dreptate se poate spune ca in ziua de 11 Mai 2014 , in viata comunitatii crestine romanesti din Phoenix, Arizona s-a desfasurat un eveniment care va dainui mult timp ca o placuta aducere aminte. Lauda lui Dumnezeu !

Radu Oprea – Phoenix, AZ

6 thoughts on “Dedicarea Bisericii Agape Christian Center din Glendale, Arizona

  1. Aurel Mihet

    Pentru Biserica AGAPE CRISTIAN CENTER ziua de 11 mai 2014 a fost un adevarat ” EBEN-EZER’ Un sfirsit al cautari locurilor de in chinare si un frumos inceput intr’o caldire bine amenanjata cu toate utilitatile necesare .Pe linga aportul adus din partea pastorului senior Petru Lascau cit si a intregi conduceri a Biserici a fost ajutorul lui Dumnezeu care sa vazut in mod clar in toata aceasta lucrare.Cu multa recunostinta pentru scriitorul crestin Radu Oprea care a scris in detaliu istoricul acestei lucrari in articolul de mai sus..Ruga noastra se uneste cu ruga profetului Habacuc 3.2…Insufleteste-ti lucrarea in cursul anilor,Doamne!Fa-Te cunoscut in trecerea anilor. Si aceasta se va realiza daca se va lua in serios cuvintele AP.Pavel din Fil.4.8 Incolo frati mei,tot ce este adevarat,tot ce este vrednic de cinste,tot ce este drept,tot ce este curat,tot ce este vrednic de iubit tot ce este vrednic de porimit,ori ce fapta buna, si ori ce lauda aceea sa va insufleteasca.

  2. Silviu

    Sfinte salutări tuturor păstorilor seniori şi păstorilor juniori din Phoenix care au fost implicaţi în construirea de lăcaşuri de închinare. O biserică ne dă un simţământ de apartenenţă, de implicare în viaţa altora şi viaţa comunitară. Oferă un sentiment de siguranţă spirituală, ca să nu fim purtaţi încoace şi încolo de tot felul de idei religioase ciudate. Într-o biserică putem găsi prieteni şi prietenie, părtăşie, ajutor, încurajare, mângâiere şi suport. În biserică învăţăm prin interacţiunea cu alţii ceea ce nu am învăţa niciodată de capul nostru. Într-o biserică ne putem educa copiii, putem lucra cu alţii într-o slujire anume, ni se oferă ocazii de sluji altora şi de a creşte în feluri şi domenii neaşteptate. Ceea ce obţinem noi dintr-o biserică este direct proporţional cu nivelul implicării noastre în acea biserică.

    Noi avem deci nevoie de biserică, dar şi biserica are nevoie de noi! Fiecare dintre noi a primit de la Dumnezeu daruri şi talente speciale şi Dumnezeu vrea ca noi să le oferim binelui comun (1Cor 12:4-7). Dacă la locul de muncă numai unii s-ar arăta zilnic, sau ar veni când le convine, productivitatea unei asemenea afaceri ar lăsa mult de dorit. Aşa este şi cu biserica: dacă venim rar, sporadic sau doar când ne convine, înaintarea va lăsa mult de dorit. Biserica are nevoie de timpul nostru, capacităţile noastre, resursele noastre de tot felul. Biserica are nevoie de oameni de încredere, oameni pe care poate conta. Biserica are nevoie de oameni care se implică, nu din cei ce stau ca spectatorii şi privesc la ce se întâmplă. Isus a spus să ne rugăm ca Domnul să scoată lucrători! (Matei 9:38).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.