Văd ceilalți că umbli cu Isus?

In furtunaȘi au priceput că ei fuseseră cu Isus.

Faptele Apostolilor 4:13

 Creștinul trebuie să fie un portret viu al lui Isus Christos. Cu toții am citit povestiri frumoase și elocvente despre viața lui Isus, dar cea mai bună povestire este biografia Sa vie, scrisă în faptele și cuvintele poporului Său. Dacă am fi ceea ce pretindem că suntem, și ce ar trebui să fim, am fi portrete ale lui Christos. Am semăna atât de bine cu El încât nimeni nu ar mai putea spune despre noi: „Ei bine, se pare că seamănă cumva cu Cristos”. Dimpotrivă, văzându-ne, ar exclama: „A fost cu Isus! A fost învățat de El. Seamănă cu El și întruchipează exact ideile Omului sfânt din Nazaret. Christos lucrează în viața și faptele lui”.

Orice crestin trebuie sa fie curajos, asa cum a fost Christos. Nu vă rușinați niciodată de credința voastră.  Credinta voastră nu vă va face de ocară niciodată; aveti grijă să nu o faceți nici voi pe ea. Fiți ca Isus, curajoși pentru Dumnezeul vostru. Urmați-I exemplul și în dragoste. Gândiți blând, vorbiți blând și acționați blând așa fel încât oamenii să spună despre voi „a fost cu Isus”.

Urmati-I exemplul în sfintenie. A lucrat El cu zel pentru Stăpân? Faceți și voi la fel; urmăriți întotdeauna binele. Nu pierdeți timpul; este prea prețios. A uitat El de Sine și de interesele Sale? Faceți la fel. A fost El sincer? Fiți sinceri în rugăciune. A ascultat El voia Tatălui? Supuneți-vă și voi ca El. A fost El răbdător? Învățați și voi să îndurați. Și mai mult, ca să întregiți portretul lui Isus, încercați să vă iertați dușmanii, așa cum a făcut El; lăsați să lucreze minunatele cuvinte „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac” (Luca 23:34).

Iertați, așa cum vreti să vi le ierte. Adunați cărbuni aprinsi pe capul vrăjmasilor vostri prin bunătate. Să întorci bine pentru rău, nu uitati, este ceva dumnezeiesc. Să fim dumnezeiesti, deci.În orice chip și prin orice mijloace, trăiți în așa fel încât să se poată spune despre voi „a fost cu Isus”.

(DIMINEATA)

*

Ți-ai părăsit dragostea dintâi.

 Apocalipsa 2:4

Ne vom aminti întotdeauna clipa minunată si străalucitoare în care L-am văzut prima dată pe Domnul. Am lăsat povara, am primit făgăduințe, ne-am bucurat că suntem mântuiti si am plecat în pace. A fost primăvară în sufletul nostru. Iarna a trecut. Tunetele de pe Sinai încetaseră, si lumina fulgerelor nu se mai zărea. Dumnezeu se împăcase cu omul, legea nu mai amenința cu răzbunarea și dreptatea nu mai cerea pedeapsa. Apoi au apărut florile în inima noastră. Speranță, iubire, pace și rabdare au răsărit din pământul dezghețat. Zambilele căinței, ghioceii sfințeniei, brândușele credinței, narcisele dragostei dintâi  –  toate au înflorit în grădina sufletului. Sosise „vremea cântării” (Cânt 2:12), și ne bucuram  recunoscatori. Slăveam numele Dumnezeului iertării, și hotărârea noastră era: „Doamne, sunt al Tău, cu totul al Tău. Mă încredințez Ție cu tot ce am și tot ce sunt. M-ai cumpărat cu sânge; lasă-ma să mă răscumpăr slujindu-Ți. În viață și în moarte, vreau să fiu al Tău”. Cum ne-am tinut hotarârea?

Prima noastră dragoste a ars ca o flacără în slujba lui Isus; la fel este si acum? Oare Isus nu poate să ne spună: „Ce am împotriva ta, este că ti-ai părăsit dragostea dintâi” (Apocalipsa 2:4)? Vai, nu am făcut decât prea puține pentru slava Stăpânului! Iarna noastră a ținut prea mult. Suntem reci ca gheața și o adiere de primăvara, fie ea și încărcată de mireasma florilor, nu ne foloseste la nimic. Îi dăm lui Dumnezeu bănuți de aramă, și El merită tot aurul din lume. Ba nu, merită inimile noastre, consacrate în slujba adevărului și bisericii Sale. O să continuăm la fel? Doamne, oare vom putea rămâne nepăsatori si indiferenti față de Tine, după ce am primit atâtea binecuvântări? Grăbește-ne să ne întoarcem la dragostea și roadele dintâi! Soare al Dreptății, trimite-ne o primăvară însorită!

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata si Seara, primite prin Email

One thought on “Văd ceilalți că umbli cu Isus?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.