CÂSTIGA RAZBOIUL PERSONAL ÎMPOTRIVA SATANEI (2)

110325-590x393 APROPIAȚI-VĂ DE DUMNEZEU

Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi”

Iacov 4:8

Să te împotriveşti diavolului este o poruncă, urmată de alta. Acesta este: „Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi“. Scopul lui Satana este să strice relaţia dintre tine şi Dumnezeu, deci cum îl împiedici s-o facă? Desfiinţând distanţa dintre tine şi Dumnezeu! Să remarcăm trei lucruri:

1) Distanţarea de Dumnezeu se face în mod inconştient. Devii prea ocupat, autocentrat sau supra-dedicat. Fără să-ţi dai seama, rugăciunea se limitează la binecuvântarea rostită la masă, citirea Bibliei la textul din predica pastorului, iar închinarea la serviciul de duminică dimineaţa. „Să ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele” (Evrei 2:1). Distanţarea este o mişcare subtilă, nu un salt brusc.

2) Distanţarea de Dumnezeu este periculoasă. Scopul Satanei este să te separe de Dumnezeu şi de binecuvântarea Sa. Asemenea unui soldat abandonat pe teritoriul inamicului, devii o ţintă uşoară. Biblia spune: „dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur, şi cade” (Eclesiastul 4:10).

 3) Distanţarea de Dumnezeu este o alegere. Dar este alegerea ta, niciodată a lui Dumnezeu! El spune: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:5). Oricare ar fi circumstanţele în care te afli, El rămâne credincios. „Dacă vei trece prin ape … prin foc… Eu sunt cu tine” (Isaia 43:2-5). Care este partea lui Dumnezeu? „El se va apropia de voi”. Fă un pas în direcţia Lui şi El va desfiinţa prăpastia, te va îmbrăţişa, te va ţine în siguranţă şi te va ajuta „să poţi ţinea piept împotriva uneltirilor diavolului” (Efeseni 6:11).

Curăţiţi-vă mâinile, păcătoşilor

 

lacov 4:8

lacov continuă: „Curăţiţi-vă mâinile, păcătoşilor” (v. 8). în momentul în care „te apropii de Dumnezeu”, devii conştient de starea în care te afli. Să remarcăm că Dumnezeu nu-ţi cere să-ţi cureţi mâinile înainte ca EL să-ţi răspundă! Toate încercările tale de auto-îmbunătăţire nu vor da roade. De ce? Deoarece harul Lui este singura bază conform căreia poate intra în relaţie cu tine (Efeseni 2:8-9). Dumnezeu îţi arătă domeniile falimentare nu pentru a te condamna, ci pentru a te curaţi. El ştie că mâinile murdare îl ajută pe Satana să te acuze înaintea Lui, aşa că El îţi spune să te curăţeşti şi „să nu dai prilej diavolului” (Efeseni 4:27). Odată ce ţi-ai mărturisit păcatele şi ai fost curăţit, îl poţi privi pe diavol în ochi şi să-i spui: „nici o palmă, nici o fărâmă!” lacov continuă: „curăţiţi-vă inima, oameni cu inima împărţită” (Iacov 4:8). Inima ta este ca un loc de stocare a datelor; acolo aduni lucruri. „Prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea” (Romani 10:10). Inima îţi produce şi depozitează credinţele, atât cele constructive, cât şi cele distructive. Odată ce îţi formezi o convingere, începi să o pui în practică. Adaugă la aceasta faptul că ai inima împărţită – ştii ce este rău şi totuşi crezi că poţi scăpa. Cum poţi învinge duşmanul cu o inimă plină de credinţe greşite şi o inimă împărţită? întorcând „o nouă filă”? Nu, trebuie să îngenunchezi înaintea lui Dumnezeu şi să spui: „Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic” (Psalmul 51:10). Când te rogi în felul acesta, Dumnezeu te va curăţi, te va îmbrăca cu putere şi te va ajuta să păşeşti victorios.

C i t i ț i  AICI CÂȘTIGĂ RĂZBOIUL PERSONAL ÎMPOTRIVA SATANEI (1)

________________________

Meditatii primite prin Email

Sursa Foto: https://www.google.com/search?q=bible+verses+about

One thought on “CÂSTIGA RAZBOIUL PERSONAL ÎMPOTRIVA SATANEI (2)

  1. Pingback: CÂSTIGA RAZBOIUL PERSONAL ÎMPOTRIVA SATANEI (1) | „A venit Învăţătorul şi te cheamă.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.