Paul Washer – O ignorare a Evangheliei lui Isus Christos

Dumnezeu este EvangheliaDupă ce a prezentat primele trei, din cele Zece aduse Împotriva Bisericii Contemporane, Paul Washer trece la cea de a patra:

Ignorare și ignoranță

Față de Evanghelia lui Isus Christos

Și acum  trebuie să numim pe nume problema, nu e vorba atât de o împietrire față de Evanghelie, ci avem de-a face cu ignoranță față de Evanghelie. Astăzi trăim într-o mare maladie: aceea că noi nu cunoaștem Evanghelia.  La conferințe și predici, auzim că sunt prezentate auditoriului teme ca acestea: „4 reguli spirituale; “5 lucruri pe care Dumnezeu vrea să le știi!”. Apoi, printr-o rugăciune, la sfârșitt, îl declarăm pe omul păcătos, popește, născut din nou!

Dar frații mei, regenerare nu e totuna cu decizionism. Dacă iei o decizie, nu înseamnă și schimbarea vieții tale și regenerarea și transformarea care trebuie și are loc în viața și inima credinciosului creștin.

Fraților, Evanghelia începe cu natura lui Dumnezeu și, de acolo, merge până la natura omului și căderea sa în păcat.

Cum rezolvă Dumnezeu Marea Dilemă? Dacă Dumnezeu este drept, El nu te poate ierta. Căci plata păcatului este moartea.

Cel ce iarta pe vinovat si osandeste pe cel nevinovat, sunt amandoi o scarba inaintea Domnului” (Proverbe, 17.15)

Dumnezeu este drept, în timp ce toți oamenii sunt răi și păcătoși:

Dumnezeu este un judecător drept, un Dumnezeu care Se mânie în orice vreme..” (Psalm, 7.11)

Dar toţi s-au rătăcit, toţi s-au dovedit nişte netrebnici; nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar.” (Psalm, 14.3)

Oamenii îşi spun minciuni unii altora, pe buze au lucruri linguşitoare, vorbesc cu inimă prefăcută.” (Psalm, 12.2)

Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.” (Romani, 3.23)

Pentru Gloria Lui, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul la cruce, și El a stat încărcat cu păcatul nostru în fața Legii dreptății Lui. Și astfel, Dumnezeul drept și-a vărsat mânia asupra păcatului, pe paharul luat de Fiul pentru ispășirea noastră.

Christos Isus poate să ne răscumpere pentru că El a fost zdrobit sub dreptatea lui Dumnezeu. Prin moartea Sa, Isus îi justifică pe cei păcătoși care vin prin credință la Crucea Lui.

Dar unde s-a ajuns azi? S-a ajuns la simplificarea excesivă, ba chiar la banalizarea Bibliei și a lucrării de la Cruce. Și de la asta vine și lipsa de putere a unei Evanghelii ciuntite. Se prezintă o Veste Bună” denaturată, ciopârțită, incompletă, care nu poate aduce salvarea omului din păcat.

[Paul Washer]În loc să caut să-mi iau doctoratul (în „ce” și „pentru ce”?), Dumnezeu m-a trimis, pentru a-mi salva viața, în Peru. Cu spune Spurgeon(1834-1892): trebuie să înțeleg ceva din Isus Hristos și El crucificat. Să înțeleg Romani 3. Să înțeleg lucrurile lui Dumnezeu, să-L cunosc pe El și Crucea Lui, cum spune Pavel în Filipeni 3.10. Să înțeleg cât mai bine: Slava lui Dumnezeu de la Calvar.

Nu ai nevoie de nimic ca să creezi focuri străine în cuptorul tău!

Să ne amintim de Geneza 22. Isaac n-a ridicat nici-o opoziție, nici când mâna lui Avraam cu cuțitul era gata-gata să-l străpungă. Însă nu este sfârșitul poveștii. Este o pauză. După mii de ani, Dumnezeu Însuși ia cuțitul din mâna lui Avraam… și-L sacrifică pe Singurul Său Fiu, sub forța mâniei Sale.

Fraților, studiați Crucea, pentru a vedea slava lui Dumnezeu și harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie.” (Tit, 2.11-12)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.