Binecuvântarea lui Ovidiu Horga în slujba de păstor la Phoenix!

 20131103_101403

Parafrazând relatarea din Cartea Genesa, Capitolul 31- vers.45 : „Iacov a luat o piatră și a pus-o ca stâlp de aducere aminte” , se poate spune că pentru comunitatea creștină de la First Romanian Baptist Church din Phoenix, Arizona, ziua de 3 noiembrie, 2013 va intra cu siguranță în istorie, ca o frumoasă „piatră de aducere aminte”.

Înființată la începutul anului 1985, când s-au desfășurat primele întruniri ale unui mic grup de credincioși stabiliți în Arizona, Biserica Baptistă din Phoenix a cunoscut o dezvoltare continuă, atât din punct de vedere numeric, cât și spiritual.

Baptist

Pe fundalul fenomenului de imigrație și emigrație început pe la mijlocul anilor 90, comunitatea de creștini baptiști români stabiliți în capitala statului Arizona, a crescut constant, în următorii aproximativ 10 ani numărul membrilor bisericii depășind cifra de 100. Necesitatea unui nou local care să satisfacă noile cerințe, a devenit iminentă.

  Astfel, în anul 2005, în timpul slujirii fratelui păstor Octavian Doboș, s-a finalizat construcția noii clădiri, cu locația : 7704 N 27th Ave, Phoenix, AZ 85051. Făcând parte din Asociația Baptistă Română din SUA și Canada, biserica FRBC a organizat în anul 2009, la Phoenix, cel de al 98-lea Congres al Asociației. Simțind necesitatea schimbării viziunii privind viitorul congregației în toate planurile, cu referință la imaginea și impactul în cadrul diasporei din Phoenix, în toamna anului 2012, membrii bisericii au optat în unanimitate pentru aducerea unui nou păstor.

Baptist1După un timp de câteva luni de incertitudine și așteptare, planul lui Dumnezeu privind viitorul bisericii din Phoenix a fost cunoscut și concretizat prin venirea tânărului păstor Ovidiu Horga din România, la data de 17 Mai 2013, eveniment despre care am scris aici:

http://pentrumintesisuflet.wordpress.com/2013/05/25/sosirea-unui-pastor-aradean-la-biserica-baptista-din-phoenix/

În urma unei scurte perioade de acomodare, duminica 3 nov. 2013, la First Romanian Baptist Church din Phoenix, într-o atmosferă de bucurie, optimism dar și încredere în călăuzirea manifestată prin lucrarea Duhului Sfânt, s-a desfășurat serviciul special de confirmare în slujba de păstor al bisericii, al fratelui Ovidiu Horga.

20131103_101937La această frumoasă zi de sărbătoare au participat pe lângă membrii bisericii, un grup de invitați care au onorat prin prezența lor, evenimentul. Participarea formațiilor de laudă și închinare – grupul de tineri, cor bărbătesc și mixt – au creat o atmosferă cu adevărat înălțătoare. Cântările cu tenta profund sentimentală, unele în premieră, ale fratelui Toma Groza „au mers direct la suflet și inimă”, după modul în care a reflectat, pastorul Ovidiu, asupra evenimentului. Prin îndemnul făcut, fr. Valentin Simion s-a referit la necesitatea cunoașterii și aplicării în viața practică a Cuvântului. De asemenea, fr. păstor Ban Liviu, în mesajul de încurajare oferit cu această ocazie, printre alte îndemnuri, a subliniat importanța majoră a alegerii fraților de „colaborare în lucrare, sau la nivel de conducere a bisericii”.

De remarcat a fost și prezența fratelui Pavel Ciurdar de la biserica Calea Crucii din Colton, Aria Los Angeles. Alături de mesajul de salut al bisericii din care face parte, fr. Pavel, la invitația gazdelor, s-a implicat remarcabil în dirijarea corului mixt și bărbătesc. De asemenea este de menționat participarea la eveniment a domnului Chivu Eugen, consulul României la Los Angeles și a doamnei Ileana Orlich, consulul onorific în Arizona. Ambii diplomați au avut un mesaj de mulțumire și apreciere pentru onoarea de a participa (în premieră) la un astfel de eveniment specific cultelor evanghelice. Din partea Asociației Române Baptiste din America și Canada au participat: fr. Sebi Rus (președintele Asociației, pastor la biserica din Beverton, Oregon) și  pastorul  Radu Stir (Los Angeles). Mesajele celor doi au avut un impact deosebit asupra tuturor participanților la acest eveniment.

În finalul serviciului de dimineață, fr. Sebi Rus și Radu Stir, „punându-și mâinile” în semn de binecuvântare, peste familia Ovidiu și Daiana Horga, au rostit rugăciunea de dedicare și confirmare a noului pastor de la FRBC. În continuare, doamnele de la biserica din Phoenix, au pregătit și oferit o masă tuturor celor prezenți. S-a remarcat în mod deosebit ospitalitatea la primirea oaspeților, precum și profesionalismul gazdelor în pregătirea bucatelor, cu preponderență remarcându-se familiile Raț și Lugoj.

Serviciul de seară a continuat în aceeași notă de mulțumire și bucurie, dar și de optimism în viitorul bisericii, aceasta desigur făcându-se numai sub ocrotirea și călăuzirea lui Dumnezeu. Acum, la încheierea acestui frumos eveniment care s-a desfășurat în comunitatea baptistă din Phoenix, se poate spune cu certitudine că ziua de 3 noiembrie, 2013, va rămâne cu adevărat „o piatră de aducere aminte” în istoria acestei biserici !

Radu Oprea

Glendale, Arizona

8 thoughts on “Binecuvântarea lui Ovidiu Horga în slujba de păstor la Phoenix!

 1. Ioan

  Binecuvantarea DOMNULUI peste Pastorul Ovidiu Horga, Familie si Biserica intreaga! Iata ca povestea aceea cu pasarea Phoenix a devenit realitate, chiar in orasul care-i poarta numele! DOAMNE, ajuta la tot mai bine si lor si noua! Amin!

 2. Un motiv de apreciere pentru comunitatea romaneasca din Phoenix AZ si nu numai este prezenta celor doua personalitati de seama : scriitorul crestin Radu Oprea, si jurnalistul Octavian Curpas, ambii avand o contributie substantiala in cadrul mass-mediei romano-americane prin abordarea temelor prezentate in diferite domenii: articole, stiri, interviuri, eseuri recenzi, note biografice etc. situndu-se la nivelul personalitatilor de varf in domeniu.
  Vizavi de articolul mai sus prezentat ,as dori sa fac cateva precizari in legatura cu evolutia in timp a Bisericii “First Baptist Church” din Phoenix, Arizona.
  De la inceputul Bisericii si pina la unirea cu Biserica Pacea, situatia numerica nu a fost prea mare. Odata cu aceasta unire numarul ei a crescut considerabil, facind posibila organizarea unui cor mixt, unei famfare, cor barbatesc si a unei orchestre si se parea ca Domnul a dat o mare ploaie de binecuvintari in Biserica. Dar aceasta nu a tinut prea mult deoarece din anumite motive un grup destul de numeros s-a desprins de Biserica mama si s-a format o noua Biserica numita “New life Romanian Church”, iar numarul celor ramasi totusi nu prea mic, insa din cauza anumitor situatii ivite citeva persoane in frunte cu vechiul lider s-au desprins si ei de FRBC. ,
  Pentru ca grupul ramas sa poata merge inainte s-a vazut nevoia unui nou pastor si a fost chemat Fr. Ovidiu Horga ca sa prea aceasta lucrare in slujire, slujire care a fost confirmata si de conducerea Asociatei Baptiste.
  In lumina evenimentelor mai sus descrise, Biserica a ramas la un numar mai redus, dar aceasta nu face motivul unei descurajari ci dimpotriva. Domnul Isus numeste acest grup restrins “turma mica” si pentru aceasta turma mica EL are frumoase promisiuni Luca 12.32. Nu te teme turma mica pentruca Tatal vostru va da cu placere Imparatia. Ne bucuram de o partasie sfinta atit prin predicile Fr. pastor Ovidiu Horga cit si de partea muzicala sustinuta in Biserica de sora Vera Bartos impreuna cu familia, care in fiecare dumnica aduce un suflu nou in lucrarea pe care o face pe tarim muzical. Invitam pe aceasta cale pe toti cei ce vor sa se alature cu noi in partasia sfinta la servicile de duminica Am /Pm atit cei din zona cit si pe cei care sint in trecere prin aceasta localitate sa fie partasi binecuvintarilor pe care le avem in Casa Domnului. Lui ii datoram faptul ca prin credinta am ajuns in aceasta stare de HAR, in care sintem si ne bucuram, in nadejdea slavei lui DUMNEZEU. Romani 5.2 Ne rugam ca Dumnezeu sa binecuvinteze noul pastor Fr. Horga Ovidiu impreuna cu familia lui si vrem sa fim alaturi de el in unitate si respect impreuna cu toata Biserica.

 3. Relu

  Se pare ca mai este o biserica in Phoenix,mica in care se implica un
  anume frate Jeremie. Numele bis.cred ca este HARUL…poate ca si acolo sau dus
  unii de la biserica mama.-fr.Mihet stie sigur mai bine.
  Har si pace peste toate bisericile din Phoenix si America.

 4. Raul

  Frumos comentariul lui Ioan,cu aluzie la povestea pasarii Phoenix.
  La Phoenix se desfasoara,atat la FRBC cat si laNew Life fenomenul renasterii…
  Doamne ajuta !

 5. Radu Stir

  Slava Domnului pentru lucrarea frumoasa de la Phoenix. Domnul sa-i dea mult har in lucrare fratelui Ovidiu.
  As vrea doar sa spun ca eu ( Radu Stir) nu sunt pastor la Biserica Betel din Los Angeles.

 6. Pingback: First Romanian Baptist Church din Phoenix-30 de ani de existenta ! | agnus dei - english + romanian blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.