Eveniment crestin important din Phoenix, Az

phoenix_azDedicarea noului locas de închinare al Bisericii New Life din Arizona

Se poate spune că “Sărbătorirea” unui eveniment în spațiul creștin, este un moment de bucurie si aducere aminte a unui experiente traite care a schimbat sau influentat viata atat la nivel personal cat si de grup sau congregatie,o modalitate de a nu uita ceea ce este mai important, pentru a fi mai bun, mai recunoscator, dar si mai increzator in viitor.

Phoenix 2Ziua de duminica 27 sept.2013, a fost marcata in comunitatea evanghelica din Phoenix-Az de un eveniment  care a polarizat interesul multor români credinciosi din capitala statului Marelui Canyon: Sărbătoarea dedicării noului locas de închinare al Bisericii New Life, locat in partea de nord a metropolei Phoenix (4902 W. Tierra Buena Ln, Glendale, AZ-85305) a constituit un prilej de întâlnire si manifestare a bucuriei si a multumirii adresate lui Dumnezeu pentru inspiratia si apoi calauzirea in formarea unei noi comunități baptiste, care cu siguranta va crea o noua dimensiune in răspândirea Cuvântului si a Impărăției lui Dumnezeu in această parte a Americii.

Phoenix 4Despre Biserica New Life Romanian Church din Phoenix (www.newliferomanianchurch.com) se poate spune cu certitudine ca este produsul unui imbold si a unei inspiratii sub calauzirea Duhului Sfant, asemanatoare celui trait de primii credinciosi ,despre care se relateaza in primele capitole din Cartea Faptele Apostolilor.
Ceea ce este consemnat in istoricul acestei noi biserici constitue o marturie cat se poate de elocventa:
Biserica New Life,a luat fiinta la data de 12 Febr.2012, cand s-a desfasurat primul servici de inchinare. Câteva familii de credinciosi baptisti au vazut necesitatea infiintarii unei biserici care sa traiasca adevarurile Sfintelor Scripturi,sa fie adevarati ucenici ai Domnului Isus,sa faca alti ucenici pentri Imparatia lui Dumnezeu si in acelasi timp sa fie relevanta pentru comunitatea de romani din diaspora.”
Phoenix 5Astfel, la prima intalnire, desfasurata in casa de pe 63 rd. Ave din Glendale, au participat aproximativ 60 de persoane. In scurt timp localul s-a dovedit neincapator, numarul membrilor crescand semnificativ. In urma procesului de membralitate, la 12 Mai 2012, au fost confirmati 71 de personae, iar in momentul de față Biserica numără 98 de membrii, la care se adauga desigur apartinatorii si vizitatorii.
Inca de la inceputul constituirii bisericii, optimismul a fost una dintre starile care a caracterizat activitatea in toate
planurile, mai ales in acelea de relationare si incredere in motivatia lucrarii incepute.
Phoenix 1O particularitate a acestei noi biserici este conceptul inedit de conducere atat in plan spiritual cat si organizatoric. In acceptanta unanima a membrilor care compun comunitatea, in biserica se implica un grup de frati, constituiti in “echipa de slujire“: Mihai Sarbu-pastor evanghelist, Mircea Filip– pastor, counseling,worship, Victor Braica-pastor, public relations, teaching, Nicu Chera-elder, administrative, Mircea Moț-elder, education, Mike Hostiuc, administrative, Simi Andronic-tresaurer )

Phoenix 6In continuare, istoria acestei noi biserici consemneaza insa un moment cu o profunda semnificatie in plan spiritual cu repercursiuni privind viitorul congregatiei:
Cu toate eforturile facute,cladirea de pe 63 rd Ave a devenit cu totul neadecvata pentru nevoile mereu crescande,si astfel am hotarat sa cerem de la Domnul un locas mai mare,astfel ca in luna Iulie 2013,la scurt timp de la perioada de 3 luni de zile de post si rugaciune cu intreaga biserica,Dumnezeu ne-a deschis posibilitatea de a cumpara cladirea de pe Tierra Buena,cu terenul aferent, care intrece toate asteptarile noastre. Asa lucreaza Dumnezeu cu toti cei care cauta sa implineasca voia Lui si cauta sprijin si refugiu numai la El.”

Precum s-a mentionat anterior, 27 oct. 2013 a intrat in istoria acestei biserici ca o zi de mare sarbatoare: DEDICAREA NOULUI LOCAS DE INCHINARE. Aproximativ 200 de persoane au participat la acest eveniment. Membrii echipei de slujire au prezentat si salutat participantii invitati cu aceasta ocazie: pastor Nelu Filip de la biserica penticostala Maranata, pastor Doru Gurban de la biserica penticostala Apele Vii si pastor Dorel Micula de la biserica penticostala Ekklesia. Un numar mare de familii de la aceste biserici au participat la sarbatoarea bisericii New Life. De mentionat faptul ca aceste biserici sunt locate in zone apropiate si sunt de dimensiuni asemanatoare din punct de vedere al numarului de membri. Deasemenea a fost prezent si Nelu Cinteanu, pastor la Biserica Baptista Harul, din Sacramento,Ca .

Invitat special pentru acest eveniment a fost Florin Vancea, secretarul Asociatiei Baptiste -East Coast,si pastor senior la Biserica Baptista (cu acelasi nume) New Life din Holywood,Fl.

Mesajul inspirat, prezentat de pastorul Vancea ( “Cele patru tipuri de biserici contemporane“) a avut un impact deosebit pentru intreaga asistenta. Cantarile grupului de lauda si inchinare (condus de Dana Hostiuc) precum si a grupului de fete (condus de Felicia Brutiu), au contribuit la crearea unei atmosfere cu adevarat inaltatoare. De mentionat participarea la eveniment a doamnei Ileana Olrich, consul onorific al Romaniei in Arizona, care a transmis un emotionat mesaj intregii comunitati din diaspora romana din Phoenix.

Seviciul de dimineata s-a incheiat prin rugaciunea fr. pastor Cinteanu, care a multumit si apoi a cerut binecuvantarea

lui Dumnezeu in continuare .

A urmat servirea unei mese imbelsugate prgatita de femeile de la New Life, moment prielnic pentru continuarea partasiei si a cunoasterii in plan relational intre credinciosii participanti, de la diferite biserici.

Serviciul de inchinare a continuat de la ora 15,00, mesajul lui Dumnezeu fiind predicat cu mult har de Mircea Filip, unul din pastorii bisericii. Rugaciunea de incheiere a serviciului de dupa-masa, si implicit a zilei de duminica, a apartinut pastorului evanghelist Sarbu Mihai, care intr-o nuanță profund sentimentală dar si optimistă, in numele bisericii a multumit lui Dumnezeu pentru experienta traita in acest timp de intreaga comunitate, alaturi de Domnul Isus Hristos.

Semnificatia expresiei “Eben Ezer” a fost “experimentata si concretizta in realitate “,a mentionat fr.Sarbu in rugaciunea de incheiere : “Până aici Domnul ne-a ajutat”-1Samuel 7:12/b)

Privind retrospectiv, atât la istoria acestei dinamice comunitati de credinciosi de la New Life, in care implicarea si calauzirea realizata sub influenta Duhului Sfant este cât se poate de evidenta, precum si la exteriorizarea bucuriei si a optimismului afisat pe fetele tuturor la acest eveniment, gândul si imaginatia ne conduce spre relatarea despre primii crestini, descrisa in Cartea Faptele Apostolilor cap 2:

Toti cei ce credeau erau impreuna la un loc…Ei laudau pe Dumnezeu si erau placuti inaintea intregului norod,si Domnul adauga in fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mantuiti..si un mare har era peste toti”

Radu Oprea-Glendale,Az

3 thoughts on “Eveniment crestin important din Phoenix, Az

 1. John

  Ne bucuram cu cei ce se bucura din Phoenix, de propasirea lor pe linie spirituala si multumim “Armonia Magazin-USA” si lui Radu Oprea care ne aduce mereu vesti bune, intr-o lume in care acestea sunt tot mai rare!

 2. Aurel Mihet

  Citesc cu multa placere articole scrise de acesti ilustri scriitori ai Phinixului ;scritorul Radu Oprea cit si jurnalistul Curpas Octavian care in limba maici noastre in care ne-a nascut ne tine la curent cu evenimente pe diferite teme din cadrul comunitati crestine si nu numai…Pana unui scriitor iscusit Ps.45.2 o gasit relevanta in tot ce se asterne pe hirtie din partea dinsilor.
  O prezentare de succes o avem si in articolul mai sus prezentat in legatura cu evenimentul sarbatorit la NLRC, unde se aduce multumiri lui Dumnezeu pentru ajutorul LUI dat in rezolvarea cazului cu localul mult necesar pentru ei.
  Pe marginea acestie situatei,se pune fireasca intrebare,daca asemenea separari sint de nuanta divina sau fireasca? Daca Marele Pastor al turmei e onorat cind din turma lui se desprinde o parte dintre oile turmei lui se se muta in alt staul? Daca motivile invocate in aceasta situatie fac parte din planul LUI sau din planurile lor ? Ce se cistiga in favoarea Marelui Pastor aceasta afacere de despartire ? E doar un fel de a arata ca la noi e mai deosebit ca la voi? Cred ca nu face nici un avantaj asemenea actiuni Marelui Pastor al turnei LUI.,Cred ca Marela Pastor ar fi nespus de bucuros cind o turma se formeaza din oile ratacite,pierduta ,fii risipitori .etc.etc.Cind se aplica ceea ce spunea Domnul Isus in pilda nunti fiului de imparat Mat. 22.9 ” duceti-va dar la la raspindiile drumurilor si chemati la nunta pe toti aceia pe cari-i veti gasi” Aceasta este marea bucuriea cerului si a marelui Pastor Mat.15.10 ” Tot asa va spun ca este mare bucurie inaintea incerilor lui Dumnezeu pentru un singur pacatos care se pocaieste.” si nu a face bisericute din Biserica mama a care-i nume e scrisa in ceruri .Evrei 12.23 ” Biserica celor intii nascuti cari sint scrisi in ceruri..
  Dupa parerea mea o astfel de despartire trebuie sa fie facuta cu invoirea ambelor parti,in deplina armonie si intelegere intre ei ,din motive bine justificate care cer acest lucru,in putinta de-a tine relati de buna credinta intre ei,in respectul receproc,in neamestecul in treburile interne a partilor separate.In a pastra unirea Duhului prin legatura paci.Efes.4.3.etc. Dumnezeu sa de-a mult descernamint spiritual in asemenea situati.celor care sint pusi in fruntea poporului SAU.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.