Când lumina care este în tine este întuneric

turnul-eiffelFrancois Hollande a promulgat legea privind căsătoria între persoane de acelaşi sex

“Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină;  dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!”

Evanghelia lui Matei, 6.22-23

Am căutat o vorbă de duh, un capăt de pod pentru a putea privi cât de cât moral, în accepțiunea unui presupus om de cultură avizat și autorizat, să văd ce spune ”Minima Moralia” a lui Andrei Pleșu.

Dar, după câte înțeleg din Recenzia făcută cărții lui Pleșu de multi-licențiatul Stelian Gombos (care “este deja un nume consacrat in publicistica crestina de la noi din țară, fiind unul dintre cei mai activi condeieri ai Bisericii Ortodoxe Romane“), ideile și pledoaria sa filozofică se referă prea puțin la învățătura biblică și perceptele moralei lui Dumnezeu. Atunci la ce-i folosește această carte omului simplu care caută răspunsuri la întrebările vieții pentru a putea alege calea corectă de urmat?

Greu de acceptat de firea omenească sfatul care caută să ne protejeze sinele, micșorându-l: „Lui Constantin Noica. Daca nu l-as fi cunoscut, n-as fi putut scrie aceasta carte. Daca l-as fi ascultat, n-as fi scris-o.(Andrei Plesu) – dezvăluie A.Pleșu prin cuvintele din Motto, puse la Minima Moralia în onoarea filozofului de la Păltiniș, din umbra căruia au strălucit mai apoi Liiceanu și Pleșu.

Mie mi-a trebuit o viață ca să mă conving că în afară de Biblie, nu e nici un adevăr.“ (Petre Țuțea)

Biblia, încă din prima sa carte Geneza (Facerea) descoperă care e gândirea lui Dumnezeu cu privire la om. L-a făcut pe Adam, apoi pe Eva, un ajutor potrivit. Ei au avut copii și s-au înmulțit. Acesta e tiparul sănătos după care poate funcționa bine și corect omenirea.

Cartea “Proverbe” începe semnificativ: “Pildele […] pentru cunoaşterea înţelepciunii şi învăţăturii, pentru înţelegerea cuvintelor minţii; pentru căpătarea învăţăturilor de bun simţ, de dreptate, de judecată şi de nepărtinire; ca să dea celor neîncercaţi agerime de minte, tânărului cunoştinţă şi chibzuinţă – să asculte însă şi înţeleptul, şi îşi va mări ştiinţa, şi cel priceput, şi va căpăta iscusinţă – pentru prinderea înţelesului unei pilde sau al unui cuvânt adânc, înţelesul cuvintelor înţelepţilor şi al cuvintelor lor cu tâlc. Frica Domnului este începutul ştiinţei; dar nebunii nesocotesc înţelepciunea şi învăţătura.” (Proverbe, 1.1-7)

Cum spunea și venerabilul român Petre Țuțea, cei care ocolesc BIBLIA, ocolesc adevărul. Doar aceea care se scaldă bine de tot în apa Cuvântului lui Dumnezeu sunt pasibili de “căpătarea învăţăturilor de bun simţ, de dreptate, de judecată şi de nepărtinire“.

Francois Hollande, filozofii lumii, cei de la ACCEPT, ajung mai repede sau mai târziu să-și afișeze propriile hidoșenii gândite de ei, dar NU ACCEPTĂ adevărul și bunul simț care se deprinde prin ascultarea de credința în ceea ce spune Cuvântul Întrupat (Iisus Hristos-Dumnezeu).

*

Legea care permite căsătoria cuplurilor de persoane de acelaşi sex în Franţa a fost promulgată de către preşedintele Republicii François Hollande şi publicată sâmbătă în Jurnalul Oficial, relatează AFP, potrivit Mediafax. Consiliul Constituţional a validat vineri această lege, după o “bătălie” parlamentară de patru luni şi manifestaţii de stradă, deschizând calea către primele căsătorii de acest tip în iunie.

Sursa foto: http://stiri.rol.ro/amenintare-cu-bomba-la-turnul-eiffel-650262.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.