Donald Trump: „Un număr uriaș de dovezi – ale fraudei electorale – vor fi făcute publice pe 6 ianuarie. Noi am câștigat, de departe!”

Președintele Donald Trump a anunțat că, în timpul sesiunii comune a Congresului american din 6 ianuarie 2021, vor fi prezentate dovezi în legătură cu frauda electorală de la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020, informează Epoch Times.

„Un număr uriaș de dovezi vor fi făcute publice pe data de 6. Noi am câștigat, de departe!”, a scris Trump pe Twitter.

 Aceasta survine după ce senatorul Josh Hawley (republican din Missouri) și circa 40 de congressmeni republicani au anunțat că vor contesta voturile colegiului electoral în cadrul sesiunii comune a Congresului din 6 ianuarie, din cauza presupuselor fraude și nereguli din timpul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Contestația ar putea declanșa o dezbatere de mai multe ore în timpul sesiunii. Donald Trump susține că Mike Pence, care miercuri va prezida sesiunea plenară a Congresului SUA pentru validarea voturilor Colegiului Electoral Federal, are prerogative care i-ar permite să decidă rezultatul.

Contestația este susținută de Trump, care în ultimele săptămâni s-a întâlnit la Casa Albă cu mai mulți congressmeni, inclusiv cu sponsorul său principal, Mo Brooks (republican din Alabama).

Consilierul lui Trump, Jason Miller, a declarat recent pentru Newsmax că echipa Trump intenționează să prezinte mai multe dovezi.

„Vom avea o șansă în fața poporului american să prezentăm aceste cazuri, toate aceste dovezi de fraudă”, a spus Miller, făcând referire la un proces intentat de republicanul Louie Gohmert (Texas) împotriva vicepreședintelui Mike Pence, pentru a-l împiedica pe acesta să confirme victoria electorală a lui Joe Biden. Avocații lui Pence din cadrul Ministerului Justiției au afirmat apoi că Pence nu este omul potrivit pentru a i se intenta un proces, argumentând că Gohmert ar fi trebuit să dea în judecată Congresul. 

Dacă Hawley și ceilalți congressmeni contestă voturile Colegiului Electoral dintr-un stat, echipa de campanie a lui Trump își va face prezentarea. Pentru a putea fi depusă contestația, este nevoie de un senator și un deputat.

Continue reading activenews.ro

2 thoughts on “Donald Trump: „Un număr uriaș de dovezi – ale fraudei electorale – vor fi făcute publice pe 6 ianuarie. Noi am câștigat, de departe!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.