Father Ed Meeks: 5 lucruri pe care orice catolic trebuie să le știe despre catolicul Joe Biden

A ajuns un clișeu să spui că suntem într-un punct de cotitură al națiunii, dar este adevărat. Și este timpul pentru credincioșii catolici și alți creștini să se ridice curajos și categoric pentru a înfrunta răul care a preluat controlul lumii noastre și să spună “Destul e destul!”

Indiferent dacă suntem conștienți sau nu, există forțe puternice la toate nivelele guvrnamentale, precum și în mass-media și în tehnocrația din Silicon Valley, care acționează agresiv pentru reducerea Bisericii la tăcere. Prin legi, minciuni, intimidare și cenzură.

Pentru noi, credinccioșii catolici, punctul de pornire al deciziei pentru cine votăm trebuie să fie decizia de a acționa în armonie cu Biserica. Ceva ce mulți catolici nu mai fac de prea mult timp, lucru care a contribuit la starea rea în care suntem azi. Biserica și-a bazat întotdeauna învățăturile pe Sfintele Scripturi și pe Tradiția vie a istoriei ei de 2000 de ani. Această învățătură s-a concretizat într-o multitudine de principii privitoare la responsabilitatea noastră morală și civică de catolici.

Nu e totdeauna simplu să sortezi multitudinea de probleme politice care apar într-o campanie prezidențială. Atunci este esențial să le punem în ordinea corectă a priorităților, fiindcă e limpede că unele sunt mai important decât altele. Putem să avem păreri diferite, dar cu respect reciproc. Putem să avem practici și opinii diferite pe probleme precum economia, impozitele, imigrația, apărarea națională, comerțul, sănătatea, schimburile climatice etc. Dar nu vă lăsați înșelați de teoria pe care o promovează mulți din biserică, prin care susțin că probleme precum imigrația și mediul sunt la fel de importante precum avortul. Există un set de subiecte asupra cărora catolicii trebuie să aibă aceeași poziție.

Papa Benedict al XVI-lea a menționat în mesajul său apostolic din 2016, intitulat Sacramentum Caritatis, în care a precizat care sunt valorile noastre non-negociabile, concepte pe care le-a repetat de nenumărate ori în timpul pontificatului său. Printre primele pe lista valorilor non-negociabile menționate de el sunt sacralitatea vieții, de la concepere până la moartea naturală, sacralitatea căsătoriei, ca unire pe viață între un bărbat și o femeie, și păstrarea libertății religioase.

Nu sunt negociabile pentru că sunt de importanță majoră în teologia morală catolică. Sunt principiile morale prin care Biserica trage o linie clară de demarcație. În toată neclaritatea, confuzia și amețiala care însoțesc orice perioadă electorală, trebuie, în calitate de credincioși catolici, să votăm în mod conștient pentru susținerea și protejarea acestor valori non-negociabile. Din nou: sacralitatea vieții, sacralitatea căsătoriei, libertatea religioasă. Nu că altele nu sunt importante, dar aceastea trei sunt fundamentale pentru ființa umană și pentru genul de societate pe care vrem s-o construim.

Papa Benedict despre aceste valori:”În fața unor provocări etice fundamentale și inevitabile, creștinii să-și dea seama că în joc este esența legii morale, care are de-a face cu bunătatea intrinsecă a ființei umane.

Din perspectiva acestor probleme esențiale, precum și a altora, există un singur candidat la președinție care se poziționează public și categoric în opoziție cu învățătura bisericii, este fostul vicepreședinte Joe Biden, alături de Partidul Democrat.

Vreau să vă spun 5 lucruri pe care orice creștin catolic trebuie să le știe despre catolicul Joe Biden și despre legătura lor cu principiile non-negociabile.

Apropo, înainte de a începe, pentru cei care ar putea să fie deranjați de ceea ce voi spune, vreau să citez un principiu din Mesajul Pastoral al Conciliului Vatican II, despre biserică în lumea modernă, numit Gaudium et Spes: “Oricând și oriunde, Biserica trebuie să aibă libertatea reală de a învăța credința, de a-și proclama învățătura despre societate, de a-și îndeplini fără împiedicare misiunea între oameni și de a judeca chiar asupra chestiunilor care țin de politică, atunci când drepturile fundamentale ale omului sau salvarea sufletelor o cere.

John Piper și adepții ideologiei lui pot lua notițe din învățătura expusă de Father Ed Meeks

Citiți și:

“MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Arhiepiscopul Vigano, fostul Nunțiu Papal la Washington, divulgă planurile unei “oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

Cele cinci lucruri pe care trebuie să le știe orice creștin despre catolicul Joe Biden:

  1. Joe Biden este, fără nicio rezervă, pro-avort. Lucrul acesta reiese limpede din modul în care votează de multă vreme, din luările publice de poziție, din loialitatea și sprijinul acordate unor grupuri precum Planned Parenthood și Naral și din platforma politică a partidului lui, nu doar la aceste alegeri, ci de zeci de ani. El și partidul susțin avortul pentru orice motiv sau pentru niciun motiv până în momentul nașterii și chiar dincolo de el. El și partidul sa-u opus în Congres legislației care impunea medicilor care fac avortul să acorde asistență medicală copilului care a supraviețuit avortului, alegând să lase acești copii să moară, pur și simplu, în afara pântecului, fără nicio îngrijire. El și partidul încearcă anularea Amendamentului Hyde, acțiune prin care toți contribuabilii americani, inclusiv eu și voi, vor fi nevoiți să finanțeze avorturile. Prin poziția anti-viață în ce privește eutanasia asistată medical, cercetarea pe celule stem de la embrioni și altele, Partidul Democrat a devenit un partid al morții, iar catolicul Joe Biden este emisarul lor. După cum a spus în prima dezbatere prezidențială “Eu sunt Partidul Democrat.”
  2. Joe Biden se opune învățăturii Bisericii despre sacralitatea căsătoriei. Pe când era vicepreședinte a susținut public căsătoriile între persoane de același sex, în 2012, cu trei ani înainte de decizia Curții Supreme. În 2016, pe când încă era vicepreședinte, a oficiat ceremonia de “căsătorie” dintre doi bărbați, punând o fotografie de la eveniment pe Twitter, cu comentariul: “Mândru să-i cunun pe Brian și Joe la mine acasă. Sunt fericit. Doi angajați cu state vechi ai Casei Albe, doi bărbați extraordinari.”
  3. Joe Biden, președinte, ar fi un pericol la adresa libertății noastre religioase, și așa greu încercate. El și partidul susțin anularea Deciziei de Restaurare a Libertății Religioase, care protejează libertatea de conștiință a angajaților din sănătate, care refuză să ia parte la avorturi și a agențiilor creștine de adopții, care decid să plaseze copiii doar cuplurilor heterosexuale căsătorite. Printre altele. Biden a declarat oficial că va reinstaura procedura Obamacare prin care organizațiile creștine, precum Little Sisters of the Poor, sunt obligate să furnizeze angajaților lor contraceptive și medicamente care induc avortul, în ciuda faptului că asta vine în contradicție directă cu convingerile lor religioase și cu învățătura bisericii. Pe tema libertății religioase, Joe Biden a afirmat oficial că nu va ezita, ca președinte să instituie o nouă carantină națională din cauza pandemiei dacă “știinșa” o cere. O asemenea carantină va închide din nou bisericile. Nu uitați cum a fost fără slujbe și fără sacramente timp de 11 săptămâni în primăvară.
  4. Deși respinge eticheta de socialist, președinția lui va deschide ușa pentru America să devină o țară socialistă. Dovada este în asocierea lui cu agenda socialistă a lui Bernie Sanders. Asocierea cu senatorul Kamala Harris în echipa prezidențială, identificată de grupuri bipartizane sau nonpartizane ce cel mai de stânga membru al Senatului SUA. Tăcerea de câteva luni cu privire la crimele și dezastrele dezlănțuite în orașele Americii de către organizațiile marxiste și socialiste, precum și evidența și grava influență exercitată în Partidul Democrat de către extremiștii de stânga. Mă veți întreba de ce să se îngrijoreze catolicii de lucrul acesta… Timp de mai mult de 200 de ani, acolo unde socialismul a încercat să se impună în Franța, după Revoluția Franceză, în secolul 20 în America Latină, în Europa de Est, în Asia și oriunde altundeva, socialiștii au privit Biserica, și în special cea Catolică, drept un dușman care trebuie distrus sau cel puțin redus la tăcere și marginalizat. Socialismul este o ideologie care devastează sufletul și care, totdeauna și inevitabil, duce la totalitarism. Guvernul ia locul lui Dumnezeu în viața cetățenilor docili. De aceea, socialismul a fost condamnat și denunțat categoric de nu mai puțin de 11 Papi consecutiv, de la Papa Pius al IX-lea, în 1849, până la Benedict XVI, în 2005. Revoltele de stradă reprezintă una dintre tacticile și strategiile pricipale ale socialismului, iar una dintre cele mai mari ironii este că cei care strigă “Tăcerea este violență” au beneficiat de pe urma tăcerii de mai multe luni a lui Joe Biden și a partidului lui, în timp ce mulțimile implementau campania bine orchestrată de violență în orașele americane. Probabil, Joe Biden nu este socialist el însuși, dar el și Partidul Democrat pot fi trași la răspundere pentru ajutorul și încurajarea oferite celor ce sunt. Fie că vorbim de forțele demonice dezlînțuite pe străzile Americii, de către revoluționari marxiști, nihiliști și anarhiști, sau de cei ce au câștigat funcții în partid și care vor să ducă America atât de mult la stânga, încât să n-o mai putem recunoaște și să implementeze un sistem socio-economic și politic ostil bisericii în mod deschis.
  5. Poziția lui Joe Biden, în calitate de personalitate publică catolică, asupra celor patru probleme morale, un om care a fost în Senatul american mai mult de 30 de ani, vicepreședinte 8 ani și acum candidat la președinție, subminează credința catolicilor nominali și puțin catehizați. De exemplu încurajează efortul prost direcționat al grupului Catholics for Biden. Cel puțin unul dintre anunțurile de campanie îl înfățișează alături de Papa Francisc și de un grup de călugărițe zâmbitoare, într-un efort de a se portretiza drept catolic devotat. Dacă cineva trebuie să le spună oamenilor cât de bun catolic este, nu te face să-ți pui întrebarea cât de bun catolic este respectivul? Ironia este că un alt grup de călugărițe, Little Sisters of the Poor, va deveni ținta președintelui Jor Biden pentru a le impune mandatul Obamacare. Mai mult, senatorul Kamala Harris, colega de campanie, a numit organizația Cavalerii lui Columb, “un grup extremist format doar din bărbați”, estremist datorită susținerii clare acordate învățăturii bisericii cu privire la principiile non-negociabile despre care vorbim aici. Și, apropo, diaconul Budd, părintele Rob și cu mine, suntem membri ai organizației Cavalerii lui Columb. Și, da, suntem toți bărbați. Și ne place. Vă las pe voi să decideți dacă suntem extremiști. Nu e interesant că, aceeași mass-media de stânga, care îl aplaudă pe Jor Biden pentru că e catoloc, numește credința catolică a judecătoarei Amy Coney Barrett ca periculoasă și extremistă? […]

Urmăriți aici toată expunerea lui Ed Meeks, din cadrul serviciului divin de învățătură, din Biserică 

One thought on “Father Ed Meeks: 5 lucruri pe care orice catolic trebuie să le știe despre catolicul Joe Biden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.