Declarăm “stare de rugăciune” peste România…

Acum când lacătele zăngănesc din nou deasupra economiei României, deasupra școlilor și mai ales deasupra Bisericilor, haideți să ne unim român cu român și să ne rugăm Bunului Dumnezeu să oprească această urgie, care ne amenință libertatea și sănătatea. Să ne rugăm să nu se mai pună din nou lacăte pe viețile noastre, lacăte care să facă copiii să plângă de foame, pentru că în Starea de Urgență, Statul cerea ajutor Asociațiilor să se implice cu voluntari ca să hrănească bătrânii și copiii ai căror părinți au rămas fără muncă, fiind “depășit” de situație.

Vă rog în Numele lui Dumnezeu, gândiți-vă cât de ușor e să pui lacătul pe economia țării când ai contul plin, iar salariul tău intră orice ar fi, cât de ușor e să dai din pix ordine când poate că nu știi că mare parte din oamenii de la țară sunt zilieri, iar dacă blochezi din nou economia nimeni nu mai mișcă un pai ca să-și economisească banii, iar zilierii și nu numai nu au pâine pentru copii. Te întrebi de ce nu se angajează? Uite pentru că nu prea s-au făcut fabrici și uzine, ci se duc bugetele țării mult prea mult pe studii de fezabilitate de 30 de ani încoace, fără să se miște prea mult lucrurile. Călărețul care s-a dus călare să-i ducă mâncare soție aflate într-o maternitate din Iași a impresionat o țară întreagă, dar aceea e realitatea și efectul sărăciei și al lacătelor puse peste economia țării. Omul nu avea 20 de lei de taxi. Pentru unii așa ceva e inimaginabil, dar vorbim de mare parte din țara aceasta, șomeri trimiși acasă subit. Dacă tot închizi mare parte din economie, atunci produ mii de tone de alimente și împarte-le prin voluntari nevoiașilor, noi ca Asociație am ajuns să primim produse pregătite de Guvernul Italian și donate de Asociații de acolo. Ai noștri ce fac? Unde sunt miile de tone de alimente de la ai noștri pentru ai noștri?

E ușor să pui lacătul pe Biserică când mulți poate că nu aveți niciun Dumnezeu, cel puțin nu pe Cel de sus, e ușor să le zici oamenilor să se închine acasă când tu nu știi ce înseamnă părtășia frățească, unul din stâlpii Bisericii fără de care oamenii rămași fără duhovnic, fără părinți spirituali, fără focul părtășie din Biserică se pierd printre ispite. E ușor să acuzi Biserica de pandemia de Covid, că ai impresia că acolo sunt doar “miei ușor de dus la tăiere” și pensionari fără grai și vlagă, dar nu-i așa. Biserica e patria lui Dumnezeu pe pământ, pune-i lacătul și l-ai scos pe Dumnezeu din locul acela de pe pământ unde își mai găsea plăcere să coboare. Nu vă jucați cu proprietatea lui Dumnezeu. Nu mai puneți lacăte pe țară, ci haideți să ne smerim înaintea Lui Dumnezeu ca să reverse îndurare!

Vă rog să lăsați în comentariu ziua în care intrați cu post special pentru România până când Domnul va vindeca țara și vă rog să intrăm în fiecare seară oriunde ne-am afla la ora 22:00 în mijlocire cât timp puteți, 15-30 de minute sau chiar un ceas. În mâna Domnului e îndurarea pentru țara aceasta, iar noi să fim precauți și să ne facem pământești treaba pentru a fi lăudați chiar de lume!

Cu prețuire,

Toni Berbece

One thought on “Declarăm “stare de rugăciune” peste România…

  1. Eu tin luni, miercuri si vineri si posturile pe care nu reusesc sa le tin in totalitate dar la concluyia asta am ajuns si eu. E singura solutie. Ideea asta cu rugaciunea colectiva ar trebui rapanadita de biserici prin tti preotii. Nu inteleg de ce n-o fac decat Duminica, cand acum este nevoie de ea mai mult ca oricand. NU pot doar preotii s-o faca trebuie neamul asta intreg sa stea in genunchi si sa se roage Maicii Domnului sa scoata catcatita asta neagra din tara.

    Eu am inceput de una singura, dar daca ziceti ne unim,la aceeasi ora.

    Raspanditi pe unde puteti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.