Deputatul Matei Dobrovie, despre revoltele din SUA

Vedem o tentativă de lovitură de stat a unor forțe anarhiste de stânga disperate că Donald Trump ar putea câștiga un nou mandat

by Andrei Nicolae 

Deputatul PNL Matei Dobrovie afirmă că evenimentele recente din Statele Unite, ce au urmat morții lui George Floyd, reprezintă „ o tentativă de lovitură de stat a unor forțe anarhiste de stânga disperate că Donald Trump ar putea câștiga un nou mandat”.

„În SUA vedem o tentativă de lovitură de stat a unor forțe anarhiste de stânga disperate că Donald Trump ar putea câștiga un nou mandat. Uciderea lui George Floyd a fost doar un pretext pentru grupări extremiste de stânga precum Antifa să treacă la violență, jafuri, insurecție armată. Protestele inițiale și nemulțumirile legitime au fost deturnate”, a precizat el.

Parlamentarul afirmă că manifestanții distructivi sunt susținuți de Partidul Democrat, în frunte cu fostul președinte Obama și fostul „vice”, Joe Biden.

„Cine susține protestatarii violenți? Democrații, în frunte cu fostul președinte Obama, care vorbește despre o schimbare de mentalitate: „Este foarte important pentru noi să profităm de acest moment care a fost creat, ca societate, ca țară, și să utilizăm asta pentru a avea un impact în cele din urmă”. Care noi? Care impact? Ce a făcut domnul Obama, primul președinte afro-american, pentru combaterea rasismului și a violenței împotriva populației de culoare în timpul celor două mandate ale sale? Nimic, absolut nimic.

Ce a făcut Biden ca fost vicepreședinte, care acum pozează în unificator al națiunii, pentru a rezolva problema – tot nimic. Acum însă ambii aruncă în spatele lui Donald Trump toată polarizarea, ura și divizarea din societatea americană, ceea ce evident este un mare fals. Administrațiile Obama nu au făcut decât să fragilizeze America atât pe plan intern printr-o agendă progresist-extremistă bolnavă, cât și pe plan extern, prin distrugerea credibilității SUA în zone importante precum Orientul Mijlociu (a se vedea de exemplu încălcarea propriei linii roșii stabilite în Siria). De politica dezastruoasă a lui Obama și Hillary Clinton au profitat în primul rând China și Rusia, care acum încearcă evident și ele să alimenteze problemele interne cu care se confruntă SUA.

Stânga americană formată din socialiștii democrați și democrații socialiști ar face orice pentru ca Donald Trump să nu fie reales. Pentru că nu au soluții, nici argumente sau perspective de a câștiga, recurg la violență, tipic pentru marxiști. Nu vor avea însă câștig de cauză”, a conchis Dobrovie.

Sursa https://www.activenews.ro

2 thoughts on “Deputatul Matei Dobrovie, despre revoltele din SUA

 1. Excelent articol, slavă Domnului că sunt oameni și în politica din România care văd lucrurile corect. Susține articolul scris de mine cu ceva timp în urmă:

  Distrugere, partide comuniste ale Statelor Unite și îndepărtarea lui Trump

  Totul a pornit de la moartea lui George Floyd, bărbat de culoare, în urma arestării făcute de poliția din Minneapolis, Minnesota. George Floyd s-a dus la un magazin să cumpere ceva cu o bacnotă de 20 de dolari falsă, cei de la magazin au sunat la poliție și l-au urmat pe Floyd la mașină, raportând că era și intoxicat cu alcool sau droguri probabil. Poliția a venit la fața locului, a arestat pe Floyd, iar la arestare polițiștii spun că ar fi rezistat arestării și pentru acest motiv l-au pus cu fața în jos și ofițerul Derek Chauvin i-a pus lui Floyd genunchiul pe gât, ținându-l așa opt minute și cauzându-i moartea. Alături de Derek Chauvin au asistat la arestare Tou Thao, Thomas Lane, J. Alexander Kueng.
  Oamenii au ieșit la proteste în multe orașe din Statele Unite, deoarece se consideră că George Floyd a fost ucis și s-au încălcat multe proceduri de arestare pentru faptul că era de culoare și în Statele Unite au fost uciși mulți oameni de culoare de către poliție.

  Incidentul acesta a fost un motiv ca la scurt timp după pornirea protestelor pașnice să intervină grupuri mari de oameni care au început să distrugă magazine, proprietăți, mașini, atacând polițiști. Incidentele au degenerat până acolo încât mai mulți morți și distrugeri au fost în toată țara.
  Citiți tot articolul aici:
  https://paginacrestina.wordpress.com/2020/06/03/distrugere-partide-comuniste-ale-statelor-unite-si-indepartarea-lui-trump/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.