Donald Trump vrea redeschiderea Bisericilor din Statele Unite ale Americii

Președintele Trump intenționează să ia „o poziție foarte puternică” în sprijinul redeschiderii bisericilor, pe măsură ce țara se redresează pe fondul pandemiei coronavirusului, transmite Fox News.

Unul dintre lucrurile pe care vreau să îl fac este să deschid bisericile”, a declarat Trump jurnaliștilor joi, pe gazonul Casei Albe.

„Bisericile nu sunt tratate cu respect de mulți dintre guvernatorii Democrați. Vreau să deschid bisericile și vom lua o poziție foarte puternică, cât de curând… Inclusiv moscheile.

Comentariile președintelui Trump vin după ce Chicago a început să amendeze bisericile pentru că organizează slujbe religioase și nu se supun ordinelor de izolare la domiciliu emise de Guv. J.B. Pritzker.

Departamentul de poliție din Chicago a declarat pentru Fox News că trei biserici vor primi amenzi pentru serviciile care au avut loc duminica trecută.

Vestea că administrația Trump se va implica și mai puternic în protejarea libertății religioase în această perioadă de pandemie este încă un pas în procesul de protejare a libertăților individuale intrinseci ale cetățenilor americani, după ce Procurorul General, William Barr, a instruit Departamentul de Justiție să intervină de partea bisericilor din America în procesele de contestare și anulare a ordinelor abuzive emise de guvernatorii Democrați ai unor state.

Tribuna.US

One thought on “Donald Trump vrea redeschiderea Bisericilor din Statele Unite ale Americii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.