Discurs devenit viral al unui medic american, care acuză „tirania izolării”

Vocile noastre sunt reduse la tăcere de mass-media și de „experți”. Niciodată în istoria acestei țări nu am plasat în carantină oameni sănătoși

de Ștefania Brândușă

Pe fondul cenzurării tot mai frecvente a opiniilor asupra pandemiei care intră în conflict cu Organizația Mondială a Sănătății, un medic de familie  din California a decis să vorbească oamenilor, la un miting anti izolare, criticând ordinele restrictive impuse de guvernatorul acestui stat. Un discurs în care dr.Jeff Barke, medic de familie, profesor asociat la Universitatea din California, Irvine School of Medicin, a  avut ca argument principal al acuzațiilor sale  Declarația de Independență și Constituția SUA.

„Numele meu este Jeff Barke, iar aici am venit să reprezint mii de medici din întreaga țară, ale căror voci sunt reduse la tăcere pentru că nu suntem de acord cu mass-media și cu experții care ne spun ce să facem”, a spus medicul în uralele protestatarilor din Riverside, California.

În videoclipul care circulă pe social media, dr. Barke vorbește despre ipotezele din spatele blocajelor care au creat cel mai grav șomaj din Statele Unite de la Marea Depresiune din 1929. ”Și dacă experții greșesc? Și dacă această carantină în care sunt băgați cei sănătoși nu salvează, de fapt, vieți? Și dacă dacă purtarea unei măști în public nu este eficientă?”, a spus Barke, care practică în Newport Beach, California.

Medicul a continuat:

„Niciodată în istoria acestei mari republici nu am plasat în carantină oameni sănătoși. Niciodată în istoria acestei mari republici nu le-am spus credincioșilor care merg la biserici că este ilegal să-și exercite dreptul prevăzut în Primul Amedament, dreptul la libertatea religioasă. Cu toate acestea, este esențial să mențineți cabinetele medicale deschise”. Niciodată în istoria acestei țări nu ni s-a spus că nu putem merge la biserică pentru că este „neesențial”, dar putem să mergem să facem un avort pentru că acesta este „esențial”.

Niciodată în țara noastră nu i-am lăsat pe criminali să iasă din pușcărie, dar am spus că nu-ți poți exercita dreptul prevăzut de Al Doilea Amendament și să te protejezi cumpărând o armă de foc. Când magazinele de băuturi alcoolice sunt considerate esențiale, dar afacerile dvs. sunt considerate neesențiale, ceva nu e în regulă”.

Barke a vorbit tot timpul ținând în mână o broșură și a explicat: „Această broșură, Declarația de Independență și Constituția noastră, nu a fost concepută pentru a împiedica poporul; a fost concepută pentru a restrânge puterile guvernului. Ca medic, vă pot spune: „Da, acest virus este periculos”. Dar, după cum vedem datele statistice, ne dăm seama că rata de mortalitate cauzată de acest virus se află în estimarea aproximativă a unei gripe sezoniere dintr-un an mai prost. Ceea ce știm, de asemenea, e că la fel ca alte boli virale respiratorii din trecut, putem depăși acest virus prin obținerea imunității de turmă. Nu putem obține niciodată imunitate de turmă prin carantinpă.

”Nu vă lăsați reduși la tăcere. Vedem cum rata șomajului crește, vedem cum iau amploare sinuciderile, creșterea abuzurilor asupra copiilor, creșterea consumului de droguri și de alcool. Și asta pentru că guvernul și-a depășit atribuțiile. Vom vedea în cele din urmă că această soluție impusă de guvern va fi mai rea decât virusul în sine. Ceea ce se întâmplă acum, în condițiile în care șomajul ajunge de la 20 până la 30 de milioane de oameni, este faptul că oamenii devin dependenți de guvern, iar  dependența de guvern aduce cu sine un guvern mai mare și mai tiranic”.

https://www.activenews.ro

One thought on “Discurs devenit viral al unui medic american, care acuză „tirania izolării”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.