Raed Arafat: “Bisericile atrag bătrânii…”

Un oficial a spus că Bisericile nu se vor deschide prea curând pentru că acestea atrag bătrânii, cei mai expuși la Covid 19. Domnilor, aș vrea să vă spun despre câteva locuri care atrag bătrânii fără ca aceștia să se mai îmbolnăvească de vreun virus.

Citiți și:

Cei 5 de NU ai protopopului de Oaș, în așteptarea unui DA din partea lui Raed Arafat

Mergeți în ce Supermarket sau Hipermarket doriți și veți vedea zeci de bătrânei plimbându-se fără măști sau mănuși, atingând zeci de produse atinse înainte de alte zeci sau sute de persoane, veți vedea cum ating banii, mâna caseriție, banii primiți rest și cum trec unii pe lângă alții la câțiva centimetri. Dacă exista un pericol magazinul ar fi fost primul pericol și nu Biserica. În Biserică lumea poate fi ușor protejată, oamenii pot sta la distanță din respect față de Dumnezeu, preot/pastor sau semeni, în magazine mai greu. Cred că nimeni nu e mai responsabil ca un preot/pastor în toata povestea asta a “protejării”…

Mergeți vă rog cu tramvaiul (32 de exemplu) și veți vedea sute de bătrânei urcând fără măști sau mănuși atingând bara de susținere atinsă anterior de mii de oameni, stând pe scaune nedezinfectate, vorbind unii cu alții, atingând compostoare electronice și expirând aerul în care au tușit, strănutat și respirat alte sute de oameni. Dacă exista un pericol acesta era, nu Biserica, unde oamenii pot respecta niște reguli cu ușurință fiind supravegheați de supraveghetorii lor spirituali fără să ne “violați” voi intimitatea.

Mergeți în piețe, veți vedea zeci/sute/mii de bătrânei, adulți, tineri copii care se înghesuie, se înghiontesc, râd, vorbesc, cumpără, schimbă banii prin mâna vânzătorilor de la unii la alții și nu mai au nimic. Dar Bisericile de ce par a fi un pericol? În țara aceasta 98 % creștină văd că Biserica și credința nu sunt o prioritate, ci muzeele, saloanele și altlele sunt. Aș vrea să știu pe cine interesează muzeele acum? Parcă și văd cozi interminabile la muzee Imediat cum se deschid… Greu de crezut.

 Dragilor, oamenii au înțeles ceva în perioada acesta, că mai important decât frezele și coafurile, dinții, banii și muzeele sunt Bisericile, părtășia lor cu Dumnezeu și cu sfinții. Poate nu știți pentru că poate nu ați cercetat, dar milioane de români așteaptă lucrul acesta, mai mult decât orice. Dați drumul Bisericilor, avem nevoie de părtășie cu sfinții și cu Dumnezeu, ne-am săturat de sfaturile pioase cum că ne putem ruga și în casele noastre. Nu uitați că a fi creștin înseamnă prin esență comuniune, părtășie, adunare, socializare, grijă unii față de alții. Oamenii așteaptă. Voi ce mai așteptați? Măcar în turul doi de relaxare (care sperăm că va fi curând) să ne dati libertate și vă rugăm, să nu mai auzim de “maxim 50”, vă rugăm încetați cu cifrele acestea. Iar sufletele noastre vă vor binecuvânta, iar rugăciunile noastre vor fi combustibil pentru relansarea economiei și a sănătății morale și fizice a acestui popor. Oare nu vedeți voi cum Dummezeu ne-a protejat minunat până acum?

Doamne ajută!

Cu prețuire,

Toni Berbece

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.