UPDATE – Trei moduri de a jefui casa Domnului…

Am întâlnit un domn a cărui “specializare” era de a fura icoane din Biserici, banii din altar și chiar și vinul servit la împărtășanie. Fura doar din Biserici și a dus-o chiar foarte bine o vreme până a fost prins și băgat la închisoare.

Dar și noi deseori suntem niște “jefuitori” ai Casei Domnului. Fariseii nu au fost acuzați de Isus că furau ca hoții noaptea pe furiș, ci furau în alte feluri/ Putem jefui Casa Lui în trei moduri.

În primul rând o jefuim când Biserica Lui duce lipsă și aici mă refer atât la clădiri cât și la oameni. Când Biserica arată mai rău decât Primăria, Casa de Cultură sau Cârciuma din sat, atunci e clar că acolo nu sunt oameni evlavioși, ci doar niște jefuitori ai Casei Domnului. Când Bisericile devin discoteci sau hoteluri ca în Franța și Germania e și mai grav. Problema e că în timp ce creștinii închid Biserici, musulmanii deschid moschei. Apoi, când văduva și orfanul duc lipsă, când săracul plânge de foame în rugăciunile lui, de fapt noi cei care avem din belșug suntem de multe ori niște jefuitori când închidem ochii și mai ales urechile la vocea Duhului Sfânt, care ne cheamă să dăruim, pentru că în definitiv Biserica nu e clădirea, ci omul.

Nota redacției: Jefuim Casa Domnului și atunci când n-avem teama sfântă de Domnul și nu-i aducem Lui zeciuielile noastre (cum suntem datori) și apoi suntem gata să ne întrebăm cu ce L-am înșelat. Știu pastor care, pe când nu era pastor, nu-i mergea bine financiar deși avea salar și el și soție-sa, însă au început să se redreseze bine când au început să dea zeciuiala. Cu timpul, a ridicat standardul și a ajuns la 40% zeciuiala pentru Domnul, iar belșugul de binecuvântare a fost și este pe măsură!

În al doilea rând jefuim Casa Domnului când venim la ea cu o atitudine morcovită, apăsătoare, lipsită de chef și de pasiune. Noi jefuim Casa Domnului în sensul că o privăm de laudele noastre și de rugăciunile noastre fierbiți, care i-ar înflăcăra și pe alții. În vechime se anunțau cotropirile inamice prin focuri aprinse din loc în loc pe cele mai înalte locuri din țară, iar dacă cineva nu-l aprindea informația nu mai ajungea la sursă, astfel că mureau oameni. Dacă noi nu ne aprindem pentru Cristos alții vor muri spiritual și chiar fizic din cauza indiferenței noastre.

În al treilea rând mai putem jefui Casa Domnului prin lipsa noastră de la slujbe. Scaunul acela gol este un jaf, jaful unui cărbune dintr-un foc, pentru că una e sa aprinzi pentru un grătar un cărbune și alta e să aprinzi 100. Gândiți-vă că Avraam l-a pus pe Dumnezeu să promită că nu va distruge Sodoma și Gomora dacă vor exista în ea măcar zece mijlocitori, oameni ai rugăciunii. Dar nu au fost atâția, au fost doar patru, ceilalți șase poate că erau cei care lipseau mereu de la rugăciune pe motiv că sunt obosți, că nu s-au trezit sau că duminică e zi de grătar și de excursii si nu de Biserică.

Nu mai jefui Casa Domnului și duminica aceasta care vine sau și săptămâna aceasta. Fă ce ai de făcut pentru ea și fă-o bine!

Cu prețuire,

Toni Berbece

One thought on “UPDATE – Trei moduri de a jefui casa Domnului…

  1. Pingback: Cristian Ionescu – Despre clișee – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.