Feminismul si miscarea pentru drepturi a femeilor

UN BLESTEM CARE ASPIRĂ LA REALITATE: COMUNISMUL FEMINIST

Pe orizont se reliefează încă o utopie amăgitoare: comunismul feminist, ori versiunea comunistă a mișcării feministe contemporare. După cum puteți anticipa, ea propune abolirea familiei și a căsătoriei. Motivele, însă, diferă de cele propuse de Marx ori mișcarea pentru drepturile „minorităților sexuale” pentru abolirea familei.

Feminismul și mișcarea pentru drepturi a femeilor

Despre feminism ca doctrină toxică pentru minte si valori am scris relativ des de-a lungul anilor prin canalele mediatice AFR. Feminismul, insă, nu trebuie confundat cu miscarea femeilor pentru drepturi egale cu bărbații și egalitatea de șanse. Mișcarea pentru egalitate a femeilor a început pe la mijlocul Secolului XIX si s-a incheiat pe la sfiâșitul anilor 60 ori începutul anilor 70. De jumătate de secol ne confruntăm cu versiunea feministă a relatiilor de familie, valori, religie, politică, societate, avort, căsătorie, egalitate de șanse, si alte lucruri asemănătoare.

Miscarea pentru egalitate a femeilor a fost, fără indoială, o miscare legitimă. E suficient să privim in urmă să ne dăm seama de statutul inegal pe care femeile îl dețineau în societate înaintea anilor 60 si să apreciem eforturile si rezultatele pozitive care au fost scontate. Femeile au obținut dreptul la vot. Apoi dreptul de a candida si a fi alese in structurile politice. Dreptul de a detine proprietate in numele lor. In țările anglo-saxone in mod traditional femeile nu puteau detine proprietate in numele propriu, ci doar prin intermediul sotilor lor. La locul de munca femeile erau excluse din anumite profesii ori nu puteau sa detina anumite functii in management. Putini dintre noi stim, de exemplu, ca pâna in anii 60 in Statele Unite femeile in general nu puteau detine cărti de credit in numele lor. Ca atare, progresul făcut trebuie cunoscut si aplaudat.

Privind valorile, miscarea femeilor pentru egalitate era si a rămas conservatoare. Era impotriva avortului, femeile văzând in copii o viață umană care merita si necesita să fie adusă pe lume. Era impotriva divortului. Era pentru fidelitate si monogamie, pentru integritatea casatoriei si a familiei, impotriva pornografiei si a prostitutiei.

Feminismul radical si antivalori

Lucrurile, insa, au inceput sa se schimbe radical in anii 60, cind, spre sfirsitul deceniului si inceputul anilor 70, miscarea pentru egalitatea a femeilor din America s-a scindat, iar miscarea feminista a inceput sa domine discursul public privind egalitatea femielor in societate, ce inseamna ea si ce politici trebuie adoptate pentru a dobindi noul concept de egalitate intre sexe.

Avortul, mai mult ca ori ce, a cauzat sciziunea din interiorul miscarii pentru egalitate a femeilor, ducind, in 1972, la ruptura ireversibila intre femeile conservatoare si cele feministe, cele dintii fiind impotriva avortului, iar cele din urma pentru.

In America, miscarea pentru egalitate s-a scindat pe la inceputul anilor 70 la conventia anuala a femeilor care se tinea atunci la Houston. Femeile conservatoare s-a retras din conventie si au tinut un congres separat intr-o locatie diferita a metropolei. Incercarile de reconciliere au esuat, iar in toamna lui 1972 cele doua grupuri din miscarea pentru egalitate a femeilor s-a scindat ireversibil. Atunci s-a tinut si ultimul congres al miscarii pentru egalitate la Washington DC cind a fost propusa o rezolutie pro avort. Se spune ca dezbaterile intre cele doua grupuri au fost furtunoase, au tinut pina pe la 2 ori 3 dimineata cind multe dintre femei au plecat de la dezbateri. Votul s-a tinut fara ca ele sa fie prezente, iar unii afirma ca el a fost dat fara ca cvorumul necesar sa fi fost atins. Rezolutia pro-avort a trecut, moment in care intre femeile conservatoare si cele feministe ale Americii a izbuncnit un razboi ideologic care inca e in derulare.

In 1973 feministele au dobindit dreptul la avort ca urmare a unei decizii emise de Tribunalul Suprem al Statelor Unite. In acelasi an femeile conservatoare au lansat miscarea pro-viata din America, o miscare fondata in mare majoritate pe implicarea femeilor crestine, iar apoi prin asocierea sotilor lor. De atunci conflictul ideologic intre aceste doua grupuri de femei continua, se intensifica, si nu da semne de incetineala. Femeile conservatoare s-au inrolat in politica pentru a aboli avortul. Ce e mai putin cunoscut insa este ca si intre feministe exista o miscare anti-avort, care insa e putin influenta.

Intre timp, feministele au devenit si mai radicale, anti-familie, anti-casatorie, anti-barbati, anti-baieti, anti-valori, anti-crestine, si pro-avort si pro-paginism. In ultimii 50 de ani ele au radicalizat un numar tot mai mare de femei tinere, multe dintre ele devenind politicieni. Universitatile americane au lansat „feminist studies”, adica programe de specializare in feminism care de la an la an devind tot mai radicale, toxice pentru minte, si anti-familie.

Comunismul feminist: ideile bizare si periculoase ale lui Sophie Lewis.

Anul acesta, feminista Sophie Lewis, a publicat Full Surrogacy Now: Feminism against Family. La cele 224 de pagini pe care le are, cartea aceasta e una din cele mai radicale, anti-familie si anti-crestine carti care ni s-a dat sa citim vreodata.

Full Surrogacy Now: Feminism against Family, („Surogatul cuprinzator: feminismul impotriva familiei”) ne aminteste ca visul comunist inca e viu si la lucru. In mod special visul si obiectivul lui Karl Marx, mentionat in Manifestul Comunist, de abolire e familiei si casatoriei.

In Full Surrogacy Now: Feminism against Family, Lewis propune abolirea familiei, a casatoriei, a relatiilor biologice dintre parinti si copii, si inlocuirea lor cu relatii de „dragoste, afectiune si atasament” intre copii si oricare adulti care au posibilitatea financiara sa-i creasca, fie ei parinti biologici, sociali ori de alta natura.

Lewis e o feminista de tipul celor mai radicale. Propune abolirea familiei biologice si inlocuirea ei cu ceea ce ea numeste „gestational communism” (adica „comunismul gestational”). Conform ideilor ei, procrearea e un tip de munca ca si oricare alta ocupatie, o profesie care „face copii” pe banda rulanta asa dupa cum Renault face masini si Boeing avioane. Aceasta ocupatie apartine femeilor care doresc sa-si „imprumute” uterul pentru o vreme, contra cost, sa aduca pe lume copii. Aceasta ocupatie e surogatul.

Nu oricare femeie, zice Lewis, e pregatita pentru aceasta profesie. Fetusul e, zice ea, un parazit care se atasaza de peretele uterului si femeile care nu-l doresc pot sa-l elimine. Asta inseamna avort. De aceea, sarcina poate fi o vocatie doar pentru femeile care doresc sa fie platite pentru asta. Aceasta vocatie e surogatul. Iar odata adusi pe lume, copiii sunt crescuti „intr-o comuna bazata pe tovarasie si infratire”, o notiune care pe noi romanii ne duce inapoi in timp la anii 50 cind comunistii au format comunele si colectivele agricole.

Aspectele genetice ale procrearii sunt irelevante pentru Lewis deoarece, in final, materialul genetic al barbatilor si al femeilor devin „o amestecatura” asemenea unei omlete.

Lewis propune diferentierea intre „familia privata” si „familia publica”. In familia privata copiii apartin parintilor biologici, iar in cea publica comunei si societatii. Familia publica, ori comuna, a existat inainte de familia privata, zice ea, familia privata fiind o inventie a capitalismului modern. Familia comuna era „polimaternala” adica un grup de copii erau crescuti, in comun, de un grup de mame.

Nasterea e o chestiune murdara, in opinia lui Lewis. In cuvintele ei, nasterea e „mirositoare, murdara, singeroasa si bestiala”. Legatura intre mama si copilul biologic e o „inventie a barbatilor de rasa alba, niste demoni capitalisti care impun patriarhatul femeilor pentru a se mentine la putere”. Familia privata pe care barbatii de rasa alba o impun genereaza „abuz”, pe cind cea publica „liberates women” (emancipeaza femeile).

Nu doar familia se impune a fi abolita, dar si notiunea de sex ori gen. In cartea ei, Lewis nu foloseste cuvintele „femei” ori „fete” ci „persoane impregnate / insarcitate” (adica femeile) si „persoanele care impregneaza”, adica lasa femeile insarcinate (adica barbatii). E deci, vorba de un vocabular nou, nu doar de idei noi.

Pentru ce si la ce foloseste trupul uman, intreaba Lewis? Pentru un scop determinat la nivel biologic? Nu. Atunci pentru ce? Pentru a fi folosit de fiecare dintre noi cum dorim.

Recomandam Full Surrogacy Now tuturor celor care citesc acest comentariu. Contine mult mai multe idei otravitoare. Daca ni se par bizare, in timp ele vor deveni mainstream, adica de tipul „de ce nu?” Influenta feminismului in spatiul public e mare si se intensifica. Chiar si in Romania, unde unele dintre politicienele cele mai vizibile promomoveaza radicalismul feminist.

DECLARATIE COMUNA PRO VITA BUCURESTI SI AFR: NU PUTEȚI STINGE FOCUL CU BENZINĂ!

Situația îmbolnăvirilor cu #BTS (boli cu transmitere sexuală) în SUA continuă să se înrăutățească. În anul 2018 s-au înregistrat 2,46 milioane de cazuri, cele mai multe din istorie. [Link: : https://www.cnn.com/2019/10/08/health/std-cases-rising-us-study/index.html?inf_contact_key=0316c8202092bb1fbf1b02834c86b706f651f238aa2edbb9c8b7cff03e0b16a0]

Importanța problemei poate fi dedusă din ritmul noilor infecții documentate după 2014: clamidia +19%, gonoreea +63%, sifilis (primar/secundar) +71%, sifilis congenital +185%. Adolescenții și tinerii adulți sunt cei mai afectați, cu peste 50% dintre noile cazuri înregistrate la grupa de vârstă 15-24.

Autoritatea federală în materie, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor solicită „urgent” măsuri care să reducă impactul „prin promovarea sănătății sexuale, reproductive, maternale și infantile.” Din păcate, deși an de an promotorii „educației sexuale” solicită și consumă tot mai multe fonduri pentru „prevenirea și combaterea” BTS, efectul este invers.

Aceasta pentru că ei insistă în abordarea „pompierului piroman”: epidemia de BTS din „lumea civilizată” este urmare în primul rând a imoralității sexuale (să fie clar, ne referim atât la homo- cât și la hetero-sexuali), adulterului, pornografiei și avortului, transformate din comportament reprobabil, marginal sau ilegal în normalitate și banal, după 1950. Cei care se străduiesc să ne „educe” că viața intimă trebuie deconectată de conotațiile sale morale și mai ales de cadrul conjugal au ocazia să contemple dezastrul pe care ei înșiși l-au provocat.

De când au început în România discuțiile despre „educația sexuală” am repetat, cu fiecare ocazie, exact aceste afirmații, pentru care avem din ce în ce mai multe dovezi. A perpetua în România asemenea erori doar pentru că „așa e în Occident” este nu doar prostesc, ci sinucigaș, la nivelul societății.

Dar noi nu credem că în ONG-urile pro-educație sexuală activează proști. Dimpotrivă. Tocmai de aceea credem că aceste organizații trebuie să fie în atenția SRI – Serviciul Român de Informații.  Atentatul la sănătatea publică este o problemă de siguranță națională. Follow the money, guys!

Poziție comună semnată de: PRO VITA București, www.provitabucuresti.ro; si Alianța Familiilor din România, www.alianta-familiilor.ro

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: “Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului“. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook:


https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile si valorile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.   

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim. 

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.