DRAMATIC: Un pastor și familia lui din Danemarca au fost nevoiți să părăsească țara

O familie creștină cere azil în Statele Unite și se pare că a ajuns în ultimul moment. Familia Søndergaard a fost nevoită să părăsească Danemarca doar cu câteva bagaje. Ei nu fug de război, ci de o tendință nouă și deranjantă a discriminării religioase în Europa. Dale Hurd vine cu detalii. Dale Hurd, reporter: Torben Søndergaard este fondatorul mișcării Ultima Reformă, a unei mișcări globale care vrea să întoarcă creștinismul la Faptele Apostolilor.

El a fondat „Centrul Isus” în Danemarca unde s-au instruit ucenici din 30 de țări pentru a vesti acest mesaj în întreaga lume. Însă, Torben și familia lui au părăsit Danemarca asemenea refugiaților care fug de război, cu doar opt bagaje.

Atacurile împotriva lucrării au început în 2016, când „Centrul Isus” a fost investigat de șase agenții guvernamentale daneze, de la mâncare la impozite. Oficialitățile nu au găsit nimic ilegal. În anul 2017, guvernul a început să investigheze familia Søndergaard când au trecut la școlarizarea acasă. Nici când și-au trimis fiica înapoi la școală, investigațiile nu au fost oprite. Însă, ce era mai rău urma să se întâmple. Viața și lucrarea lui Torben au luat o întorsătură dramatică, atunci când o televiziune daneză l-a abordat, spunând că dorește să prezinte lucrarea sa. Această ofertă părea bună, dar nu a fost așa. Televiziunea daneză nu a trimis doar o echipă de filmare, ci și doi reporteri sub acoperire la lucrarea lui Torben. Aceștia au realizat un documentar intitulat: „Copiii cei mai buni ai lui Dumnezeu” care a prezentat lucrarea lui Torben și celelalte „lucrări radicale creștine”, cum că ar avea probleme etice și morale serioase și chiar o activitate criminală.

Torben Søndergaard, danez creștin care a cerut azil în SUA: Când am văzut documentarul, am știut că sunt terminat, că nimeni nu va mai avea încredere în mine. Dale Hurd: Torben a urmărit îngrozit modul în care a fost prezentat de televiziunea națională: ca un mincios, ca unul care a abuzat de copii și de oameni labili psihic prin vindecări și prin așa-numitele practici exorciste și ca unul care a luat medicamentele de la bolnavi, ceva ce el a spus că nu făcuse niciodată.

Torben Søndergaard: Odată cu apariția acestor emisiuni, atmosfera din Danemarca s-a schimbat. Am înțeles că trebuie să părăsim Danemarca, deoarece persecuția nu va înceta. Dale Hurd: Torben a devenit o persoană stigmatizată și a fost considerat de mulți dintre concetățenii săi ca fiind o persoană periculoasă. El s-a temut că își va pierde copiii. Torben Søndergaard: Oamenii au început să ne sune pentru a ne spune să părăsim imediat Danemarca, deoarece ei nu se vor opri. Am cumpărat biletele de avion spre America. Două zile mai târziu, am umplut opt valize și am plecat cu copii cu tot spre America. A fost foarte stresant. Centrul nostru a fost închis, totul a fost închis. Dale Hurd: Familia Søndergaard a cerut guvernului Statelor Unite azil politic. Torben a înaintat o depoziție scrisă sub jurământ potrivit căreia, dacă s-ar întoarce în Danemarca, ar putea ajunge la închisoare și ar putea pierde custodia fiicei sale minore.

Potrivit agenției de presă daneză, Torben Søndergaard a fost înșelat de jurnaliștii care au realizat documentarul, însă, nicio agenție guveramentală din Danemarca nu îi poate reda reputația lui Torben sau măcar să îi garanteze libertatea dacă s-ar întoarce. Torben Søndergaard: Mesajul meu pentru americani este că trebuie să fie pregătiți, trebuie să fie vigilenți. Nu putem spune că așa ceva nu se poate întâmpla niciodată în America. Am spus același lucru despre Danemarca. Așa ceva se va întâmpla și în America.

Știre difuzată în cadrul emisiunii MC 794 – octombrie 2019.

Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

 

One thought on “DRAMATIC: Un pastor și familia lui din Danemarca au fost nevoiți să părăsească țara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.