Abuzul sexual asupra copiilor din cadrul Bisericii Catolice tratat cu mare indulgență de Papa Francisc

După cca 8 luni de pauză,  Papa Francisc a reactivat în cadrul Bisericii Catolice un grup de experţi privind abuzul sexual asupra copiilor, însărcinat cu prevenirea şi îngrijirea victimelor, a anunţat Vaticanul.

Papa Francisc s-a confruntat cu critici pentru faptul că nu a reînnoit mandatul de trei ani al Comisiei Pontificale pentru Protecţia Minorilor când acesta a expirat în decembrie, aminteşte agenţia de presă DPA.

Comisia îşi va relua activitatea sub conducerea confirmată a arhiepiscopului de Boston, cardinalul Sean O’Malley. Aceasta va avea 16 membri, inclusiv nouă care sunt nou numiţi, s-a precizat într-un comunicat, conform agerpres.

Papa Francisc a numit 13 noi cardinali pe criterii controversate!

Papa „a acordat multă atenţie în rugăciune numind aceşti membri care se vor adăuga perspectivei globale a Comisiei în protejarea minorilor şi adulţilor vulnerabili”, a spus O’Malley.

Grupul va continua să „asiste” bisericile locale din întreaga lume în eforturile lor de a proteja toţi copiii, tinerii şi adulţii vulnerabili”, a adăugat el.

Anunţul Vaticanului vine după săptămâni în care scandalul mondial vechi de decenii al preoţilor pedofili a părut să fi reînceput să-l bântuie pe papă, comentează DPA.

În timpul vizitei în Chile luna trecută, Francisc i-a înfuriat pe cei care au fost victime ale abuzurilor sexuale ale clerului, insistând că aceştia nu au avut nici o „dovadă” împotriva unui episcop care ar fi pretins că a asistat la un abuz şi nu l-a raportat.

Apărarea de către Francisc a episcopului Juan Barros a declanşat un protest, după care papa a prezentat scuze şi a cerut anchetatorului de la Vatican privind abuzurile sexuale, arhiepiscopul Charles Scicluna, să examineze cazul.

Joi, Vaticanul a confirmat, de asemenea, o relatare din presă conform căreia Francisc le-a spus colegilor iezuiţi din Chile că are regulat întâlniri private la Vatican cu victimele abuzurilor.

sursa  infocrestin.com 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.